Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμο στο facebook από την ΕΕ για παραπλανητικά στοιχεία κατά τη διαδικασία εξαγοράς του WhatsApp

Πρόστιμο στο facebook από την ΕΕ για παραπλανητικά στοιχεία κατά τη διαδικασία εξαγοράς του WhatsApp
ired.gr

Οι Ρυθμιστές της Αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλαν πρόστιμο 110 εκατ. ευρώ στο facebook, για παραπλανητικές πληροφορίες κατά τη διαδικασία της εξαγοράς της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, WhatsApp.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) ανέφερε πως το πρόστιμο θα μπορούσε να είναι και διπλάσιο, αναγνωρίζει όμως την παραδοχή των υπεύθυνων του facebook για την παραπλάνηση αυτή και τη διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν για την μετέπειτα έρευνα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ιθύνοντες του facebook είχαν διαβεβαιώσει πως δεν είχαν στη διάθεσή τους κάποιο αυτοματοποιημένο τρόπο σύνδεσης των υπαρχόντων (κατά την εξαγορά) WhatsApp λογαριασμών με αυτούς του facebook, κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν αλήθευε. Κυρίως όμως, αποδείχθηκε πως οι ίδιοι που διαβεβαίωναν πως δεν υπάρχει τρόπος σύνδεσης των λογαριασμών των χρηστών, γνώριζαν τελικά πως είχαν τεχνικά τη δυνατότητα να το πράξουν.

Διαβάστε επίσης: Τα AirPods σαρώνουν στις μετρήσεις ικανοποίησης πελατών

Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν ανακάλυψε πως η τεχνογνωσία ήταν διαθέσιμη κατά το 2014, την περίοδο δηλαδή που το facebook διαβεβαίωνε επισήμως για το ακριβώς αντίθετο. Οι υπεύθυνοι του facebook ανέφεραν πως οι τότε διαβεβαιώσεις τους ήταν “ένα λάθος” και πως “δεν υπήρχε σκοπός εξαπάτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”. Τονίζουν δε, πως η συγκεκριμένη πληροφορία έτσι κι αλλιώς δεν θα έπαιζε κάποιο ρόλο ως προς την τύχη της εξαγοράς.

Η Κομισιόν από πλευράς της αναγνωρίζει πως η απόφασή της δεν θα ήταν διαφορετική εάν είχε τη σωστή πληροφόρηση τη δεδομένη στιγμή, καθώς το ερώτημα που είχε θέσει τότε ήταν καθαρά σε υποθετική βάση.

Το facebook είναι επίσης υπό έρευνα για τις πρακτικές συλλογής δεδομένων των χρηστών του WhatsApp που εφαρμόζει, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε επίσης:Νέο iPad 10,5” αναμένεται να παρουσιάσει η Apple στο Συνέδριο Προγραμματιστών

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status