Μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας χωρίς να πιέζετε το πλήκτρο Αφετηρίας

Μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας χωρίς να πιέζετε το πλήκτρο Αφετηρίας
ired.gr

Mε την έλευση του λειτουργικού iOS 10, αφαιρέθηκε η δυνατότητα του “Σύρετε για ξεκλείδωμα” κι αντικαταστάθηκε με τη εντολή “Πιέστε για να ξεκλειδώσετε”, εννοώντας το πλήκτρο αφετηρίας στη συσκευή σας iPhone.

Εργάζονται πολλοί μηχανικοί της Apple πίσω από μία αλλαγή στο λειτουργικό iOS. Σίγουρα δεν ανήκει στις major αναβαθμίσεις λειτουργιών και γι’ αυτό και δεν τονίστηκε ιδιαίτερα στην περσινή εκδήλωση προγραμματιστών, όμως έφερε μία αλλαγή στον τρόπο που αλληλεπιδρούν οι χρήστες, προκειμένου να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους iPhone ή iPad.

H Apple άλλαξε τη μέθοδο με την οποία ξεκλειδώναμε έως τώρα τις συσκευές μας. Από την έλευση του λειτουργικού iOS 10 θα πρέπει να πιέσετε το πλήκτρο Αφετηρίας για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας, σε αντικατάσταση της τοποθέτησης του δακτύλου σας στο πλήκτρο Αφετηρίας, προκειμένου να ξεκλειδώσετε τη συσκευή με επαλήθευση κατόχου μέσω δακτυλικού αποτυπώματος.

unlock 01

Πρόκειται για μία μικρή αλλαγή στη συνήθεια όμως για πολλούς φαίνεται να προκαλεί εκνευρισμό προσπαθώντας να ξεκλειδώσουν και να εισέλθουν στο μενού της συσκευής. Ευτυχώς η Apple μας δίνει τη δυνατότητα να το αλλάξουμε κατά κάποιον τρόπο. Εάν επιθυμείτε να επαναφέρετε τη λειτουργία “Άνοιγμα με άγγιγμα” δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Κουμπί Αφετηρίας > Άνοιγμα με άγγιγμα”.

Διαβάστε επίσης: iPhone - Πόσες κάμερες μπορούν να ενσωματωθούν στις μελλοντικές συσκευές; 

“Πιέστε για ξεκλείδωμα” vs “Σύρετε για ξεκλείδωμα”

Στο λειτουργικό iOS 9 θα έπρεπε να σύρετε την οθόνη για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας, ενώ στο νέο λειτουργικό θα πρέπει να πιέσετε το πλήκτρο Αφετηρίας, για να πραγματοποιηθεί η ίδια λειτουργία. Πιστεύουμε πως έως τώρα θα πρέπει ήδη να έχετε συνηθίσει τη νέα μέθοδο καθώς πρόκειται για αλλαγή, που έχει λόγο ύπαρξης. Οι περισσότεροι κάτοχοι οι οποίοι έχουν αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση, διαθέτουν συσκευή iPhone με αισθητήρα Touch ID. Πιέζοντας λοιπόν το πλήκτρο Αφετηρίας έχει ήδη η συσκευή σας επαληθεύσει και τον κάτοχο.

Όμως το να σας αναγκάζει το λειτουργικό να πιέζετε το πλήκτρο ίσως είναι ενοχλητικό λόγω της δύναμης της συνήθειας. Πραγματικά δεν είναι κάτι δύσκολο το να πιέζετε το πλήκτρο αφετηρίας, από τη στιγμή όμως που έχετε συνηθίσει έως τώρα μόνο να αγγίζετε το δάχτυλό σας προκειμένου να γίνει η επαλήθευση, ποιος ο λόγος;

Το ίδιο ενοχλητικό είναι και στη συσκευή iPhone 7, όπου το πλήκτρο είναι εικονικό και σας αναγκάζει να πιέσετε με μεγαλύτερη δύναμη. Η απτική ανάδραση σας ειδοποιεί για την ένταση της πίεσης που πρέπει να ασκήσετε.

Τα καλά νέα είναι πως έχετε την επιλογή να απενεργοποιήσετε την απαίτηση της άσκησης πίεσης στο πλήκτρο Αφετηρίας προκειμένου να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας iPhone ή iPad και είναι πραγματικά εύκολο, αρκεί να γνωρίζετε την τοποθεσία της επιλογής στο λειτουργικό iOS 10+.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις από την οθόνη Αφετηρίας της συσκευή σας και στη συνέχεια ακολουθήστε τη διαδρομή Γενικά > Προσβασιμότητα, κάνετε κύλιση προς τα κάτω, “Κουμπί Αφετηρίας > κι ενεργοποιήστε την εναλλαγή (πράσινο) “Άνοιγμα με άγγιγμα”.

unlock 02

Διαβάστε επίσης: iPhone 7 - Χρησιμοποιήστε έξυπνα 2 τηλεφωνικούς αριθμούς στη συσκευή σας 

Πλέον είστε σε θέση να ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας αγγίζοντας μόνο τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID, χωρίς την ανάγκη να πιέζετε το πλήκτρο Αφετηρίας.

Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να επαναφέρετε το γνωστό “Σύρετε για ξεκλείδωμα”. Μόνο εάν Jailbreak στο λειτουργικό και χρησιμοποιήσετε κάποιο tweak το οποίο αναμένεται να επαναφέρει το χαρακτηριστικό. (Δεν το συστήνουμε).

Αναφέραμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απλοποιήσετε όσο γίνεται το ξεκλείδωμα της συσκευής σας. Εάν κάτι από τα παραπάνω χρήζει περισσότερης ανάλυσης, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Αλλάξτε το "Πατήστε" το κουμπί αφετηρίας σε "Αγγίξτε" για να ξεκλειδώσετε

από DINFUN