iPhone 7 - Χρησιμοποιήστε έξυπνα 2 τηλεφωνικούς αριθμούς στη συσκευή σας

iPhone 7 - Χρησιμοποιήστε έξυπνα 2 τηλεφωνικούς αριθμούς στη συσκευή σας
ired.gr

Έχει επικρατήσει η εντύπωση πως οποιοσδήποτε κάτοχος δύο κινητών συσκευών, είτε ασχολείται με τον υπόκοσμο ή προσπαθεί να κρυφτεί, όμως υπάρχουν πραγματικά αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε δύο διαφορετικούς αριθμούς.

Ένας από αυτούς είναι να περιορίσει κάποιος τις επαγγελματικές κλήσεις εκτός ωραρίου εργασίας, προκειμένου να μην τον ενοχλούν και διαταράσσουν τις οικογενειακές του στιγμές. Άλλοι πάλι επιθυμούν να είναι σε επαφή όμως μόνο για κάποιους κι όχι για όλους από τον επαγγελματικό τους χώρο.

Διαβάστε επίσης: iPhone - Πόσες κάμερες μπορούν να ενσωματωθούν στις μελλοντικές συσκευές;

Εάν επιθυμείτε μόνο να περιορίσετε ορισμένους χρήστες από το να σας καλούν, επιτρέποντας όμως την επικοινωνία στο οικογενειακό ή φιλικό σας περιβάλλον, να θυμίσουμε πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε”. Για να την ενεργοποιήσετε δεν έχετε παρά να αποκαλύψετε το Κέντρο ελέγχου > και να αγγίξετε το εικονίδιο με το μισοφέγγαρο. Στη συνέχεια θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις της συσκευής σας > Μην ενοχλείτε > και να επιλέξετε “Επιτρεπτές κλήσεις” > “Αγαπημένα” ή μια ομάδα επαφών σας. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να συναντήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Διαβάστε: Λειτουργία «Μην Ενοχλείτε»: πώς να την προσπελάσετε 

Πάντως όποιοι κι αν είναι οι λόγοι για να διατηρήσει κάποιος δύο αριθμούς, τα καλά νέα είναι πως μπορεί να τους έχει στη διάθεσή του χωρίς την ανάγκη χρήσης δύο συσκευών. Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε δύο κάρτες SIM στην ίδια συσκευή ή να χρησιμοποιήσετε μία από τις πολλές υπηρεσίες και εφαρμογές παρόχων, οι οποίοι κάνουν αυτό ακριβώς, προσφέρουν τη δυνατότητα διαχείρισης δύο τηλεφωνικών αριθμών από μία και μόνο κάρτα SIM.

Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια να σας εξηγήσουμε πως μπορείτε να το πράξετε.

Η πρώτη λύση είναι οι δύο κάρτες SIM

Η πιο προφανή μέθοδος διαχείρισης δύο τηλεφωνικών αριθμών από μία συσκευή, είναι η χρήση δύο καρτών SIM, όμως εάν είστε κάτοχος iPhone, αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Το να βγάζετε και να βάζετε κάρτες SIM για να εναλλάσσετε αριθμούς, δεν πιστεύουμε πως είναι και η καλύτερη μέθοδος. Από την άλλη η Apple δεν έχει κυκλοφορήσει έως τώρα συσκευή με υποδοχές για διπλές κάρτες SIM. (Υπάρχουν κατασκευαστές Android οι οποίοι έχουν δημιουργήσει τέτοιου είδους συσκευές).

Η ιστορία όμως δεν σταματάει στην Apple, καθώς κατασκευαστές αξεσουάρ μας προτείνουν προσαρμογείς, οι οποίοι επιτρέπουν να τοποθετήσετε και να ενεργοποιήσετε δύο κάρτες SIM στη συσκευή σας iPhone. Παρόλο που δεν υπάρχει ο κατάλληλος χώρος στο πλαίσιο της συσκευής για δύο κάρτες, η χρήση μιας θήκης προστασίας είναι η ιδανική λύση.

Nee Magic Card

Ένας προσαρμογέας Bluetooth διπλής κάρτας SIM ο οποίος είναι συμβατός με τη συσκευή iPhone, είναι η κάρτα Magic NeeCoo. Έχει την ικανότητα να συγχρονίζει μία δεύτερη κάρτα SIM micro στη συσκευή σας iPhone. Μπορείτε να καλέσετε, να συνομιλήσετε, να κάνετε λήψεις φωτό από την συσκευή της δεύτερης κάρτας SIM. Η σύνδεση Bluetooth είναι ενεργή σε απόσταση έως και 10 μέτρα. Περισσότερες λεπτομέρειες στο video που ακολουθεί.

Video:

Πρώτη σας ενέργεια είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή MoreCard - δωρεάν από το App Store. Μπορείτε να αποκτήσετε τη συγκεκριμένη επιπρόσθετη συσκευή από το κατάστημα GearBest για £ 24,67 από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Θετικά σχόλια έχουμε διαβάσει και για τη συσκευή Simore, αν και δεν την έχουμε δοκιμάσει. Η εταιρεία διαθέτει συσκευές για όλες τις εκδόσεις iPhone, από το iPhone 4 μέχρι και το iPhone 7, iPhone 7 Plus για διπλές κάρτες ενώ υπάρχουν συσκευές ίδιου τύπου και για τρεις κάρτες SIM. Οι τιμή για τις συσκευές iPhone 7, είναι στα 34€.

Διαβάστε επίσης: iPhone - Επιλέξετε το ιδανικό πακέτο αποθήκευσης iCloud για εσάς προσωπικά 

Εφαρμογή Skype

Άλλη μία εναλλακτική για τη χρήση δύο τηλεφωνικών αριθμών είναι η χρήση της εφαρμογής Skype - πληρώστε για αριθμό - εν συντομία Skype Number.

Τον αριθμό που θα επιλέξετε μπορείτε να τον ρυθμίσετε ανάλογα, προσθέτοντας κωδικούς περιοχής ή και χώρας. Πραγματοποιείτε κλήσεις προς αυτόν τον αριθμό σε οποιαδήποτε συσκευή έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Skype και την έχετε συνδέσει με τον λογαριασμό σας - συμπεριλαμβανομένου και της συσκευής iPhone. Μπορείτε να πληρώνετε για το δεύτερο αριθμό είτε με μηνιαία είτε με ετήσια συνδρομή. Μην ξεχάσετε να κατεβάσετε την εφαρμογή Skype.

Προσπαθήσαμε να σας δώσουμε λύσεις, προκειμένου να χρησιμοποιήσετε δύο τηλεφωνικούς αριθμούς στη συσκευής σας iPhone. Εάν κάτι από τα παραπάνω είναι δυσνόητο, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN