Νέο iPad 10,5” αναμένεται να παρουσιάσει η Apple στο Συνέδριο Προγραμματιστών

Νέο iPad 10,5” αναμένεται να παρουσιάσει η Apple στο Συνέδριο Προγραμματιστών
ired.gr

Ο διακεκριμένος αναλυτής της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, εξέδωσε ένα νέο report με την ονομασία “2017 WWDC highlights”, όπου και μας παραθέτει τις προσδοκίες και τις προβλέψεις του σχετικά με το περιεχόμενο της επερχόμενης παρουσίασης (keynote) που θα γίνει κατά την έναρξη του παγκόσμιου συνεδρίου προγραμματιστών.

Ενώ λοιπόν αναμένει τις συνήθεις παρουσιάσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple iOS, macOS, watchOS και tvOS, παράλληλα προβλέπει πως θα υπάρξουν και κάποιες ανακοινώσεις για νέο hardware.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ming-Chi Kuo εκτιμά (με πιθανότητες άνω του 70%) πως η Apple θα παρουσιάσει ένα νέο iPad Pro στις 10,5 ίντσες, το οποίο και θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Ιουνίου. Στο report αναφέρεται πως οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε πληροφορίες από την εφοδιαστική αλυσίδα της Apple. Σχετικά με το iPad Pro των 10,5 ιντσών, αναμένεται να μοιάζει με αυτό των 9,7 ιντσών, όμως, λόγω των περιορισμένων περιθωρίων του θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη, στις ίδιες σχεδόν διαστάσεις.

Εκτιμάται πως θα πωληθούν πέντε με έξι εκατομμύρια μονάδες εντός του 2017, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 15% των φετινών πωλήσεων των tablets της Apple.

Διαβάστε επίσης: Τα AirPods σαρώνουν στις μετρήσεις ικανοποίησης πελατών

Επίσης, ο Kuo εκτιμά πως υπάρχουν άνω του 50% πιθανότητες να δούμε την παρουσίαση του ηχείου Siri στο WWDC. Ενώ παλαιότερα είχε αναφέρει πως το συγκεκριμένο προϊόν δεν θα φτάσει στις προθήκες των καταστημάτων πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2017, πλέον, αν και οι χρονικές εκτιμήσεις του παραμένουν σταθερές, πιστεύεται πως το αξεσουάρ αυτό θα παρουσιαστεί νωρίτερα, στο εναρκτήριο keynote του WWDC, για να παρασχεθεί ο απαραίτητος χρόνος στους δημιουργούς, προκειμένου αυτοί να προετοιμάσουν τις εφαρμογές και τις προτάσεις τους για αυτό. Επιπροσθέτως, ο Kuo αναφέρει πως το ηχείο Siri θα περιλαμβάνει οθόνη αφής, κάτι που αναφέρεται για πρώτη φορά.

Το εναρκτήριο keynote του φετινού WWDC θα γίνει τη Δευτέρα, 5 Ιουνίου στις 20:00 ώρα Ελλάδος και φυσικά θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

από Kostthem