Αυτός ο αλγόριθμος μετατρέπει συχνότητες σε εικόνες!

Αυτός ο αλγόριθμος μετατρέπει συχνότητες σε εικόνες!
ired.gr

Στο παρακάτω μουσικό βίντεο του “Howler Monkey”, ενός ηλεκτρονικού κομματιού από τους Γερμανούς Meier και Erdmann, βλέπουμε ένα γκρι φόντο στο οποίο φυτρώνει σιγά σιγά γρασίδι, λουλούδια, κτίρια και όσο το κομμάτι προχωράει πλάθεται μια άκρως ρεαλιστική εικόνα ενώ το φόντο μετατρέπεται σε νύχτα!

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από τον visual artist Victor Doval. Η δημιουργία του ήταν σε πλήρη συγχρονισμό με τη μουσική καθώς τα γραφήματα τα οποία βλέπουμε αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένες συχνότητες από τον ήχο που βγάζει το κομμάτι.

Ο Doval χρησιμοποίησε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, μαζί με 3D γραφικά και λογισμικό που τα “πάντρεψε” για να αποσπάσει στοιχεία του κομματιού (συγκεκριμένες συχνότητες) και να τους δώσει μορφή σε κοιλάδες, λουλούδια, γρασίδι και βουνά. Ο αλγόριθμος αυτός αποσπά πληροφορίες από τη μουσική και τα μετατρέπει σε συγκεκριμένα σχήματα, αποχρώσεις, φωτεινότητα και υφή δημιουργώντας το παρακάτω αποτέλεσμα.

Ο Doval δήλωσε πως:

“Η αρχική ιδέα δημιουργήθηκε από την κατανόηση πως η μουσική είναι ένα προσωρινό ταξίδι, μια μεγάλη εξοχή που βιώνεται ακουστικά”.

Συμπληρώνει πως το βίντεο αυτό θέλει να παραστήσει χρονικά ένα ολόκληρο 24ωρο το οποίο το δείχνει σε fast forward μέσα στα 290 δευτερόλεπτα που διαρκεί το κομμάτι. Όχι μόνο ξεδιπλώνεται ολόκληρη η φύση όσο το τραγούδι προχωράει, αλλά βλέπουμε πως ο ήλιος ανατέλλει στην αρχή του κομματιού και δύει στο τέλος του.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Διαβάστε επίσης: Τα 45 καλύτερα παιχνίδια που πρέπει να παίξετε το 2017

Από Emma