Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενώστε βίντεο-κλιπ στο QuickTime του Mac

Ενώστε βίντεο-κλιπ στο QuickTime του Mac
ired.gr

Γνωρίζατε ότι το QuickTime στο Mac μπορεί να ενώσει πολλά βίντεο-κλιπ σε μια ενιαία ταινία; Αυτό το γνωστό QuickTime που χρησιμοποιείτε για να δείτε βίντεο στο Mac σας, έχει κι άλλες χρήσιμες λειτουργίες επεξεργασίας, όπως τη σύλληψη των ενεργειών σας στο desktop σε βίντεο, την περιστροφή βίντεο και μια από αυτές είναι και η ένωση βίντεο-κλιπ σε μια ενιαία ταινία.

Κι ενώ πολλοί μπορεί να παιδεύονται με το iMovie ή ακόμη και με το Final Cut για να κάνουν κάτι τόσο απλό και κάτι τέτοιο είναι σα να χρησιμοποιείς κανόνι για να κυνηγάς σπουργίτια, ενώ μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το QuickTime για μια τόσο απλή εργασία. Φυσικά δεν θα έχετε άλλα εργαλεία επεξεργασίας, όπως εφέ μετάβασης μεταξύ των βίντεο, αλλά αν αυτό που θέλετε είναι απλά η ένωση των βίντεο-κλιπ, τότε, το απλό και ταπεινό QuickTime, είναι το πιο βολικό και γρήγορο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και υπάρχει ήδη στο Mac σας και είναι δωρεάν.

Σύνδεση βίντεο-κλιπ στο QuickTime του Mac

Με την παρακάτω μέθοδο, θα πετύχετε την ένωση βίντεο-κλιπ σε ένα ενιαίο βίντεο στο QuickTime του Mac.

  • Ανοίξτε το πρώτο βίντεο-κλιπ με το QuickTime.
  • Από το Finder του Mac, βρείτε και σύρετε τα υπόλοιπα βίντεο-κλιπ στο παράθυρο του QuickTime ένα προς ένα με τη σειρά που θέλετε.

02

  • Αφού τα προσθέσατε, μπορείτε τώρα να αλλάξετε τη σειρά τους αν αλλάξατε γνώμη, τραβώντας και μεταφέροντας όποιο θέλετε, πριν ή μετά από κάποιο άλλο.

03

  • Κατόπιν, πηγαίνετε στο μενού «Αρχείο» και αποθηκέψτε το ενιαίο τελικό βίντεο μέσω της εντολής «Αποθήκευση» ή «Εξαγωγή».

04

Μπορείτε ακόμη να κάνετε αλλαγή στο μήκος ενός βίντεο-κλιπ (trimming), αν δε θέλετε να το προσθέσετε ολόκληρο. Είναι κι αυτό ένα ακόμη χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει στην καλύτερη επεξεργασία του τελικού σας αρχείου.

Βέβαια, αν θέλετε πιο προχωρημένες δυνατότητες επεξεργασίας περάστε στο - δωρεάν και προεγκατεστημένο και πάλι - iMovie, αλλά αυτός που περιγράψαμε είναι μακράν ο ευκολότερος, απλούστερος και συντομότερος τρόπος για να ενώσετε στα γρήγορα κάποια βίντεο σε μια ενιαία ταινία στο Mac σας.

Δείτε ακόμη: Screen capture και screen recording σε Mac OS X, Windows, iOS, Android, Windows-Phone 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status