Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτά είναι τα πέντε πρώτα smartphones σε πωλήσεις

Αυτά είναι τα πέντε πρώτα smartphones σε πωλήσεις
ired.gr

Αν και η Apple δεν δημοσιοποιεί τα αναλυτικά στοιχεία των πωλήσεών της, μέσω μίας έρευνας της Strategy Analytics είμαστε σε θέση πλέον να γνωρίζουμε, έστω και κατά προσέγγιση, το μίγμα των πωλήσεων μεταξύ των iPhone 7 και iPhone 7 Plus.

Ασφαλώς και η έρευνα δεν διεξήχθη για το συγκεκριμένο σκοπό, αλλά, για να ενημερωθούμε για τα πρώτα σε πωλήσεις μοντέλα έξυπνων κινητών τηλεφώνων, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017.

01

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, οι δύο πιο πρόσφατες συσκευές της Apple βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Το iPhone 7 διατέθηκε σε 21,5 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ το phablet της Apple, iPhone 7 Plus, σημείωσε πωλήσεις της τάξεως των 17,4 εκατομμυρίων συσκευών.

Ακολουθούν τα Oppo R9s με 6,1 εκατομμύρια τεμάχια και τα Samsung Galaxy J3 και J5 με πωλήσεις 6,1 και πέντε εκατομμυρίων, αντίστοιχα. 

Διαβάστε επίσης: Τα AirPods σαρώνουν στις μετρήσεις ικανοποίησης πελατών

Στο σύνολο της αγοράς, υπήρξε μία αύξηση των πωλήσεων, της τάξεως των είκοσι εκατομμυρίων συσκευών.

Αν και η Apple επέδειξε μικρή μείωση στις πωλήσεις των συσκευών iPhone, κάτι τέτοιο δε στάθηκε τροχοπέδη για την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων, κάτι απόλυτα κατανοητό και αναμενόμενο. 

02

Όπως μπορούμε να δούμε και από τον πίνακα που αναφέρεται στο μερίδιο αγοράς και όχι στον αριθμό των συσκευών που διατέθηκαν στην αγορά, τα δύο συγκεκριμένα μοντέλα της Apple κατέκτησαν το 11%. Δυστυχώς, δεν έχουμε στοιχεία για τις πωλήσεις των υπόλοιπων συσκευών της Apple (iPhone SE κλπ). 

Γνωρίζαμε λοιπόν πως η αναλογία πωλήσεων μεταξύ των μοντέλων της Apple υπήρξε αυτή τη σεζόν πιο “θετική” από κάθε άλλη φορά προς την κατεύθυνση του Plus μοντέλου, αλλά, πλέον έχουμε και μια εικόνα με αριθμούς. 

Ως προς την κατάταξη, τα αποτελέσματα ήταν μάλλον αναμενόμενα. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα υπάρξει όμως κατά τα επόμενα τρίμηνα, όπου θα μπει στην κούρσα και το “ολόφρεσκο” Samsung Galaxy S8, ενώ οι χρήστες της Apple θα αναμένουν το επερχόμενο iPhone.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status