Apple Watch - Μεγάλες εταιρίες αφαιρούν τις εφαρμογές τους από το watchOS

Apple Watch - Μεγάλες εταιρίες αφαιρούν τις εφαρμογές τους από το watchOS
ired.gr

Σε μια παράξενη - το λιγότερο - κίνησή τους, κάποιες μεγάλες και γνωστές εταιρίες, μεταξύ αυτών οι Amazon, Google, και eBay, έχουν κάνει σιωπηρές αναβαθμίσεις στις iOS εφαρμογές τους που υποστήριζαν και το watchOS, με τις αντίστοιχες βοηθητικές εφαρμογές για Apple Watch, αφαιρώντας τις τελευταίες από το προσκήνιο. Έτσι, οι αντίστοιχες συνοδευτικές εφαρμογές για Apple Watch δεν παρέχονται πια.

Το περίεργο είναι ότι πρόκειται για μια «μόδα» η οποία έχει που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες - καθώς οι πρόσφατες ενημερώσεις εφαρμογών iOS των eBay, Amazon, και Google Maps, μεταξύ άλλων, αφαιρούν την αντίστοιχη υποστήριξη μέσω βοηθητικής εφαρμογής για το watchOS ή αφαιρούν τη δυνατότητα μελλοντικών ενημερώσεών τους, στην καλύτερη περίπτωση.

Στην έκδοση που εμφανίστηκε στις 17 Απριλίου - με αύξοντα αριθμό 4.30.0 - η Google, για παράδειγμα, αφαίρεσε την υποστήριξη των Χαρτών Google για το Apple Watch ολοσχερώς - παρόλο που μια τέτοια ενέργειά της δεν αναφέρεται πουθενά στις πληροφορίες της συγκεκριμένης αναβάθμισης.

Φυσικά αυτό θα μπορούσε να συμβεί για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως η αφαίρεση της εφαρμογής λόγω μη ικανοποιητικού επιπέδου χρήσης, χαμηλού αριθμού χρηστών, ή προσωρινή διακοπή για λόγους διορθώσεων που θα αυξήσουν την εμπειρία χρήσης και τον αριθμό των χρηστών.

Όταν έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με την εταιρία, μετά από μυριάδες οχλήσεις από διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία, υπήρξε ανταπόκριση από μεριάς Google μέσω Twitter με την παρακάτω απάντησή της: «Αφαιρέσαμε την υποστήριξη για Apple Watch από την iOS εφαρμογή μας, ωστόσο, αναμένουμε την επανάληψή της στο εγγύς μέλλον».

Βέβαια αυτή η σιβυλλική απάντηση μπορεί - ή μπορεί να μην - σημαίνει πώς η εταιρία αφαίρεσε την υποστήριξή της εφαρμογής της για watchOS προσωρινά, προκειμένου να επεξεργαστεί κάποια νεότερη ενημέρωσή της που θα βελτιώσει τη χρηστική εμπειρία με αυτήν - αλλά πάντως, η ελπίδα ότι θα υπάρξει εκ νέου υποστήριξη του λειτουργικού του Apple Watch από τους Χάρτες Google στο μέλλον, είναι ένας καλός λόγος για να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις.

Εντωμεταξύ, οι γίγαντες του διαδικτυακού εμπορίου Amazon και eBay, - των οποίων οι iOS εφαρμογές ανανεώθηκαν στις 20 και 24 Απριλίου αντίστοιχα - επίσης αφαίρεσαν την υποστήριξη των Apple Watch συνοδευτικών εφαρμογών τους. Μάλιστα, η μέχρι τώρα εφαρμογή του eBay για το ρολόι της Apple, τόνιζε δυνατότητες όπως η παρακολούθηση πλειστηριασμών και η ενημέρωση και γνωστοποίηση για πωλήσεις και αγορές μεταξύ άλλων. Παρομοίως και η Amazon αφαίρεσε την υποστήριξή της για τη συνοδευτική Apple Watch εφαρμογή της - αλλά να υποθέσουμε ότι η αγορά προϊόντων από τον καρπό του χεριού δεν είναι για τον καθένα;

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, αν και δεν υπάρχει ξεκάθαρη γνωστοποίηση από μεριάς Amazon και eBay όσον αφορά το μέλλον των εφαρμογών τους για Apple Watch, θα μπορούσαμε με αρκετή βεβαιότητα να υποθέσουμε, ότι η χαμηλού επιπέδου χρήση τους, δεν δικαιολογεί την ενημέρωση των εφαρμογών τους για το watchOS.

Το σημαντικό εδώ είναι ότι όλα αυτά έγιναν σιωπηρά και αθόρυβα από μεριάς των εταιριών, κάτι που δίνει βάση σε διάφορες θεωρίες και υποθέσεις καθώς και παρακολούθηση των πιθανών εξελίξεων, καθώς και του κατά πόσον θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Δείτε ακόμη: Επιβολή τερματισμού εφαρμογής, στο Apple Watch 

από Elichord