Εκτύπωση αυτής της σελίδας

10 ρήσεις του Steve Jobs που θα σας εμπνεύσουν

10 ρήσεις του Steve Jobs που θα σας εμπνεύσουν
ired.gr

Apple: η πιο πολύτιμη και πλούσια εταιρία στον κόσμο. Και σίγουρα οφείλει το μύθο της και σίγουρα τη νεκρανάστασή της από τον - παρολίγο - τάφο στον ένα από τους συνιδρυτές της και CEO μέχρι τον θάνατό του το 2011, τον Steve Jobs.

Η κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Steve Jobs είναι αδιαμφισβήτητη - ήταν πολύ γνωστός για την επιχειρηματική του δεινότητα, τα ρίσκα που έπαιρνε, την καινοτόμο σκέψη του - που συχνά ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του - και την απόλυτη αφιέρωσή του στο να ξεπερνάει τα όρια και τους φραγμούς που οι πολλοί έθεταν.

Η, στα όρια της ψύχωσης, αφοσίωσή του στην διαφορετικότητα και το να προκαλεί το αδύνατο για τους πολλούς, είναι η αιτία που σήμερα όλοι έχουμε υπολογιστή, smartphone, ΜΡ3-όφωνο και tablet μεταξύ άλλων.

Και η εταιρία του Cupertino, όπως είναι σήμερα, εξακολουθεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας στον κόσμο, κατά μεγάλο μέρος χάρη στη δική του επίδραση, που συνεχίζει να υφίσταται και της δίνει ένα είδος κεκτημένης ταχύτητας ακόμη και μετά από το θάνατό του. Και θέλουμε να ελπίζουμε ότι όταν αυτό θα σταματήσει, γιατί τώρα η Apple «τρώει από τα έτοιμα», πως θα βρεθεί κάποιος άλλος να συνεχίσει φορώντας τα «παπούτσια» του.

Ο μανδύας του διαδόχου παραμένει κρυμμένος κάπου στα άδυτα του κτιρίου UFO του Cupertino, περιμένοντας τον αληθινό διάδοχο (που μπορεί να μην είναι συνεχιστής του στην Apple).

Στο πέρασμα του χρόνου της ύπαρξής του σε αυτό τον παροδικό κόσμο, ο Steve Jobs μας άφησε, πέρα από τεχνολογικές καινοτομίες, και κομμάτια μιας άλλης σοφίας πιο γενικής, πιο ανθρώπινης και πιο αιώνιας που αφορά αρχές που δεν αλλάζουν όσο κι αν περνούν τα χρόνια.

Αρχών που ενέπνευσαν τον ίδιο και μπορούν να εμπνεύσουν τον καθένα από εμάς, δίνοντάς μας το έναυσμα να ζήσουμε μια ζωή πιο πλήρη, πιο ενδιαφέρουσα και με περισσότερο νόημα. Τα λόγια που θα διαβάσετε είναι προκλητικά για τη σκέψη και γι’ αυτά που θεωρούμε ως δεδομένα, και για τον Jobs δεν ήταν, και ίσως γι’ αυτό η σκέψη του άλλαξε τον κόσμο που ζούμε σήμερα περισσότερο απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Απλά σκεφτείτε πώς θα ήταν η ζωή μας σήμερα χωρίς υπολογιστές και όλα όσα αυτοί έφεραν μαζί τους. Μπορείτε;

02

1. «Είμαι το ίδιο περήφανος για πράγματα που δεν κάναμε τελικά, όσο και γι’ αυτά που κάναμε. Καινοτομία είναι το να ξέρεις να πεις ΟΧΙ σε χιλιάδες άχρηστα πράγματα.»

03

2. «Είμαστε εδώ για να αφήσουμε το σημάδι μας στο σύμπαν. Αλλιώς γιατί να είμαστε καν;»

04

3. «Η καινοτομία κάνει τη διαφορά μεταξύ του ηγέτη και των ακολούθων του.»

05

4. «Είναι πολύ δύσκολο να σχεδιάσεις κάτι καινοτόμο στηριζόμενος στις φαινομενικές ανάγκες του κόσμου. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι πραγματικά χρειάζονται μέχρι να τους το δείξεις.»

06

5. Τα πιο αγαπημένα μου πράγματα στη ζωή δεν κοστίζουν χρήματα. Είναι εντελώς ξεκάθαρο ότι το σπουδαιότερο αγαθό που έχουμε είναι ο χρόνος.»

07

6. «Μερικές φορές, όταν καινοτομείς, κάνεις λάθη. Είναι καλύτερα να το παραδέχεσαι γρήγορα και να προχωράς καινοτομώντας πάνω σε κάτι άλλο.»

08

7. «Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί ώστε να νομίζουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που τον αλλάζουν.»

09

8. «Η τεχνολογία δεν είναι τίποτε. Αυτό που μετράει είναι να έχεις πίστη στους ανθρώπους ότι είναι αρκετά καλοί και έξυπνοι ώστε, όταν τους δώσεις τα κατάλληλα εργαλεία, να επιτύχουν πανέμορφα πράγματα με αυτά.»

10

9. «Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν με απασχολεί ... Το να πηγαίνω στο κρεβάτι μου τα βράδια γνωρίζοντας ότι κάναμε κάτι σπουδαίο ... αυτό είναι που μετράει για μένα

10. «Τα τελευταία 33 χρόνια, κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη κάθε πρωί και αναρωτιέμαι: "Αν σήμερα ήταν η τελευταία μου μέρα στη ζωή, θα ήθελα να κάνω αυτό που κάνω τώρα;" Κι όταν η απάντηση για καιρό είναι "Όχι", τότε γνωρίζω πια ότι κάτι πρέπει να αλλάξει

Δείτε ακόμη: 15 Ρήσεις του Αϊνστάιν 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status