Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: η ζήτηση για το iPhone 7 Plus ήταν μεγαλύτερη από αυτή που αναμέναμε.

Apple: η ζήτηση για το iPhone 7 Plus ήταν μεγαλύτερη από αυτή που αναμέναμε.
ired.gr

Από τις ανακοινώσεις για τα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το τρίμηνο που μας πέρασε προκύπτουν κάποια πραγματικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Ένα από αυτά, αφορά το phablet της Apple, iPhone 7 Plus.

Σύμφωνα με τον Tim Cook, η εταιρεία δεν ανέμενε οι καταναλωτές να το επιλέξουν σε τόσο μεγάλο βαθμό έναντι του “απλού” iPhone 7. Μπορεί να μην μας έδωσε (όπως πάντα) συγκεκριμένα νούμερα, υπήρξε όμως σαφής ως προς το μίγμα των πωλήσεων των συσκευών iPhone 7. Οι πωλήσεις του Plus μοντέλου ήταν σαφώς περισσότερες από αυτές που που η Apple ανέμενε και χρειάστηκε η αναπροσαρμογή των γραμμών παραγωγής για να καλυφθεί η ζήτηση.

01

Διαβάστε επίσης: Τα AirPods σαρώνουν στις μετρήσεις ικανοποίησης πελατών

“Ένα από τα ζητήματα που δεν διαχειριστήκαμε σωστά ήταν η αναλογία των πωλήσεων μεταξύ των δύο μοντέλων”, ανέφερε ο CEO της Apple, Tim Cook, κατά τη διαδικασία Q & A (ερωταπαντήσεων), αμέσως μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων. “Η ζήτηση για το iPhone 7 Plus ήταν εντονότερη από αυτή που αναμέναμε”, συμπλήρωσε.

Η δυστοκία αυτή της Apple επέφερε ελλείψεις στη διαθεσιμότητα του iPhone 7 Plus κατά το τρίμηνο που μας πέρασε. Σύμφωνα με τον Tim Cook, η Apple πούλησε τις περισσότερες Plus συσκευές από οποιαδήποτε άλλη περίοδο (τρίμηνο), εννοώντας σαφώς πως το iPhone 7 Plus κατά την κυκλοφορία του υπήρξε πιο δημοφιλές από τα iPhone 6 Plus και iPhone 6s Plus.

Ο Cook πάντως, ανέφερε πως πλέον τα ζητήματα διαθεσιμότητας έχουν επιλυθεί μετά τις διορθωτικές κινήσεις της εταιρείας, σε συνεργασία με τους προμηθευτές της. Επίσης συμπλήρωσε: “με κάθε λανσάρισμα προϊόντος μαθαίνουμε και κάτι, το οποίο και το προσθέτουμε στις εμπειρίες μας για τα επόμενα προϊόντα μας”.

Δυο λόγια

Απορώ πραγματικά πως μια εταιρεία σαν την Apple δεν προέβλεψε την αυξημένη ζήτηση για το iPhone 7 Plus. Οι διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων δεν περιορίζονται στη διπλή κάμερα. Η αυξημένη Ram (3GB) και κυρίως η πολύ καλύτερη διάρκεια της μπαταρίας εκτιμώ πως είναι κάποιοι από τους λόγους που διαφοροποιούν σημαντικά το phablet της Apple από το μοντέλο των 4,7 ιντσών.

Το iPhone 7 Plus είναι μία εξαιρετική συσκευή.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status