Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple - Ετοιμάζει το δικό της Siri-ηχείο ελέγχου οικιακής διασκέδασης

Apple - Ετοιμάζει το δικό της Siri-ηχείο ελέγχου οικιακής διασκέδασης
ired.gr

Μια νέα αναφορά μιλάει για τον ανταγωνιστή που ετοιμάζει η Apple στο Amazon Echo. Η συγκεκριμένη φήμη έχει ακουστεί και πάλι στο παρελθόν και μια νέα «διαρροή» πληροφοριών από τα ενδότερα της Apple έρχεται και πάλι να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, η Apple βρίσκεται «στα τελειώματα» της σχεδίασης ενός ανταγωνιστικού μοντέλου στο γνωστό Echo της Amazon. Για όσους δεν είναι σχετικοί με το θέμα, το Amazon Echo είναι ένα ηχείο με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη - την Alexa της Amazon, μια από τις καλύτερες ψηφιακές βοηθούς του χώρου - που δεν χρησιμεύει μόνο στο να παίζει μουσική, αλλά του μιλάμε και μας απαντάει, υπακούοντας στις εντολές μας και χρησιμεύοντας ως κέντρο φωνητικού ελέγχου της οικιακής ψυχαγωγίας μας.

Τα νέα διέρρευσαν από τον Sonny Dickson, που πρόσθεσε ότι αναμένεται ο ανταγωνιστής του Amazon Echo να είναι μια συσκευή τύπου «Siri/AirPlay» που θα έχει μια ειδική έκδοση του iOS και θα χρησιμοποιεί ένα μέρος από την τεχνολογία των γνωστών (και πανάκριβων) ακουστικών Beats που η Apple εξαγόρασε.

Πέρα από τα παραπάνω, ο Dickson δεν γνώριζε περισσότερα στοιχεία για τη συσκευή, δείχνοντας έτσι ότι οι λεπτομέρειες γι’ αυτήν είναι ακόμη λίγες και όχι απόλυτα ακριβείς. Όσον αφορά τον ίδιο το Dickson, γνωρίζουμε από το παρελθόν, ότι οι πηγές του έχουν αποδειχθεί ακριβείς. Ένα παράδειγμα είναι οι πληροφορίες του για την καινούργια και εντελώς ανασκευασμένη οθόνη κλειδώματος του iOS 10, μήνες πριν από την επίσημη κυκλοφορία του.

Από την άλλη, η συγκεκριμένη αναφορά έρχεται σε σύγκρουση με άλλες, που δηλώνουν ότι η Apple δεν έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία συσκευών του είδους. Το Φεβρουάριο, το περιοδικό Time είχε αναφέρει σε άρθρο του, ότι η Apple ενδιαφέρεται περισσότερο να κάνει τη Siri «μια πανταχού παρούσα βοηθό σε όλες τις συσκευές της» παρά να εξαρτάται από μια κεντρική συσκευή ελέγχου του τύπου του Echo. Αν και το ένα δεν αποκλείει το άλλο, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς τελικά η Apple θα αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στο συγκεκριμένο τομέα που είναι ιδιαίτερα αναπτυσσόμενος, δεδομένου ότι το Echo είναι μια πολύ επιτυχημένη εμπορικά συσκευή σε ΗΠΑ και Αγγλία (και όπου αλλού υποστηρίζεται η γλώσσα).

Κι ενώ η Apple φαίνεται να επικεντρώνεται σε άλλα σχέδιά της, το 2017 φαίνεται να είναι η χρονιά της ψηφιακής βοηθού. Καθώς ο ανταγωνισμός γιγαντώνεται από εταιρίες όπως η Amazon, Google, Microsoft και ακόμη και η Samsung, που πρόσφατα μπήκε στο παιχνίδι με το - ημιτελές - Bixby, η Apple πρέπει να ασχοληθεί πολύ σοβαρά με τις δυνατότητες της Siri, που πρέπει να αναβαθμιστούν επειγόντως, αν θέλει να μπορέσει να πλησιάσει και ίσως να υπερκεράσει τον ανταγωνισμό - όπου ενώ κάποτε κρατούσε τα ηνία, τώρα έχει μείνει σοβαρά πίσω.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι ότι, ενώ οι περισσότεροι ανταγωνιστές της δίνουν τα προϊόντα τους (τους ψηφιακούς βοηθούς εν προκειμένω), σε συσκευές με χαμηλή σχετικά τιμή αγοράς, η Siri της Apple προσφέρεται μόνο με πανάκριβες συσκευές όπως τα iPhone και iPad, τη στιγμή που ένα ηχείο Amazon Echo στοιχίζει μόλις 50$ στις ΗΠΑ - κάτι που το κάνει πολύ οικονομικό για τη χρήση του, π.χ., σε μια αλυσίδα «έξυπνων δωματίων» ενός ξενοδοχείου.

Το να παράγει λοιπόν η Apple μια αντίστοιχη συσκευή κεντρικού ελέγχου του συστήματος οικιακής ψυχαγωγίας (και όχι μόνο), για το «έξυπνο» σπίτι του πολύ κοντινού μέλλοντος, είναι κάτι σημαντικό γι’ αυτήν, προκειμένου να μπορέσει να μπει στα σοβαρά στο κομμάτι της συγκεκριμένης αγοράς, που αρχίζει σιγά-σιγά να απογειώνεται.

Είναι, προς το παρόν, άγνωστο ακόμη αν και πότε θα παρουσιαστεί τελικά μια τέτοια συσκευή από την Apple, αλλά όλοι περιμένουν να δουν τα νέα προϊόντα που έχει να μας παρουσιάσει η εταιρία στο γνωστό WWDC που θα γίνει φέτος στις αρχές Ιουνίου. Λέτε να έχουμε εκπλήξεις;

Δείτε ακόμη: Apple - Εργάζεται πάνω σε "προχωρημένες δυνατότητες" της Siri 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status