Η επόμενη θήκη των AirPods θα φορτίζει το iPhone ασύρματα;

Η επόμενη θήκη των AirPods θα φορτίζει το iPhone ασύρματα;
ired.gr

Τον περασμένο μήνα το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ (U.S. Patent & Trademark Office - USPTO), εξέδωσε μια ενδιαφέρουσα σειρά ευρεσιτεχνιών που αφορούν νέες σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες της Apple - όπου μία από αυτές περιγράφεται ως, «νέας γενιάς θήκη φόρτισης AirPods» πού, όχι μόνο θα είναι αδιάβροχη, αλλά θα μπορεί επίσης να φορτίζει ασύρματα ένα iPhone, ή ένα Apple Watch, πέρα από τα ίδια τα AirPods.

Αν και μια θήκη για τα AirPods είναι κάτι το απλό στη σύλληψή του, η δημιουργία ενός τέτοιου, και με αυτές τις δυνατότητες, αξεσουάρ, μπορεί να αποδειχθεί στρατηγικής σημασίας για το μέλλον. Στην ουσία, η Apple σκιαγραφεί μια θήκη για AirPods, σχεδιασμένη παρόμοια με την ήδη υπάρχουσα, που θα συμπεριλαμβάνει ένα δευτερεύον σύστημα φόρτισης, το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει σαν φορτιστής και μέσω του οποίου θα μπορούν να φορτίζονται και άλλες συσκευές της εταιρίας με την απλή επαφή τους με το εξωτερικό της κέλυφος.

«Τέτοιες συσκευές μπορεί να είναι φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής (MP3 players ή iPod), φορητές συσκευές αναπαραγωγής DVD (!), κινητά τηλέφωνα (smartphone ή το ίδιο το iPhone), βίντεο κάμερες, φωτογραφικές μηχανές (!), φορητοί προτζέκτορες, φορητές παιχνιδοκονσόλες (κι άλλο !), tablet (όπως το iPad), laptop (όπως το MacBook - έλεος!) ή άλλοι φορητοί υπολογιστές», γράφει η πατέντα στην περιγραφή της, ενώ προσθέτει, «κάποιες από αυτές τις συσκευές θα μπορούν να ρυθμιστούν ούτως ώστε να παρέχουν ηχητικά, οπτικά, ή άλλου είδους δεδομένα μέσω αισθητήρων». Αν φορτίζει και μπαταρίες αυτοκινήτων θα αρχίσω να ανησυχώ σοβαρά για το μέγεθος της συσκευής και για την εξωγήινη τεχνολογία της.

Δείτε ακόμη:Τα AirPods σαρώνουν στις μετρήσεις ικανοποίησης πελατών

Όπως φαίνεται παρακάτω, η βασική τεχνολογία της συσκευής είναι αυτό που η Apple αποκαλεί «εξάρτημα, ασύρματης μετάδοσης ισχύος» (Fig. 23; #2330), που θα επέτρεπε στην ίδια τη θήκη να φορτίζει ασύρματα μια ηλεκτρονική συσκευή, μέσω επαγωγής - π.χ. με την απόθεση της συσκευής πάνω στη θήκη ενώ αυτή βρίσκεται σε ένα τραπέζι τοποθετημένη.

2

Αν και το σχέδιο δείχνει μια εξωτερική συσκευή - για την ακρίβεια ένα Apple Watch - να φορτίζεται, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι, εφόσον η εξωτερική συσκευή είναι τοποθετημένη πάνω στο «εξάρτημα ασύρματης μετάδοσης ισχύος», τότε η θήκη φαίνεται να μπορεί να φορτίσει - θεωρητικά - και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως δηλώθηκε και πιο πάνω, περιλαμβανομένων των (μελλοντικών) iPhone, iPad, iPod, MacBook και όχι μόνο προϊόντων της Apple, αλλά και άλλων κατασκευαστών που οι συσκευές τους ενσωματώνουν τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Η θήκη θα μπορούσε επίσης να συμπεριλαμβάνει έναν ή περισσότερους αισθητήρες που να ειδοποιούν τον κάτοχο για τη σωστή ευθυγράμμιση της εξωτερικής συσκευής με το σύστημα ασύρματης φόρτισης και το κατά πόσον φορτίζεται αυτή, καθώς και για το πότε η φόρτιση ολοκληρώθηκε. Κάτι τέτοιο μπορεί κάλλιστα να επιτευχθεί με τη χρήση ενός αισθητήρα υπερύθρων που θα ελέγχει την προσέγγιση και τη θέση των συσκευών ώστε η φόρτιση να καθίσταται δυνατή.

Όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα, μια ακόμη δυνατότητα της θήκης επόμενης γενιάς για τα AirPods, δείχνει να είναι η «προστασία της από τα υγρά», κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ερμητικά σφραγισμένη προκειμένου να μην περνάει νερό και άρα αδιάβροχη.

3

Ενώ είναι μάλλον βέβαιο ότι η Apple θα ακολουθήσει τα στάνταρ που αφορούν την αδιαβροχοποίηση της θήκης, όπως αυτά έχουν τεθεί από τη Διεθνή Οδηγία Δεικτών Προστασίας και Ηλεκτροχημικών (International Protection Rating and Electrochemical Commission - IEC), οι διαφορετικές αποδώσεις της τελικής ευρεσιτεχνίας, μοιάζει να έρχονται σε σύγκρουση με το πρότυπο «ΙΡΧΧ» βάσει του οποίου θα έπρεπε να βαθμολογηθεί η συγκεκριμένη θήκη.

Το θέμα είναι όμως ότι, αν η Apple τελικά κατασκευάσει μια τέτοια θήκη, φαίνεται να δημιουργεί ένα ακόμη πιο ισχυρό δεσμό, όσον αφορά το οικοσύστημά της, καθώς θα έχει πια περισσότερο νόημα για κάποιον που έχει iPhone ή iPad και/ή Apple Watch, να θέλει να αποκτήσει και τα νέα AirPods κι έτσι να έχει και έναν ασύρματο φορτιστή για όλες τις συσκευές του μαζί.

Από την άλλη, αν η θήκη φορτίζει και τρίτων κατασκευαστών συσκευές - κάτι που μοιάζει μάλλον απίθανο, αν ξέρουμε την Apple και το σκεπτικό της - και πάλι η απόκτηση των AirPods φαίνεται να έχει ιδιαίτερο νόημα καθώς, πέρα από ένα σετ εξαιρετικών ακουστικών, αποκτάται και μια εξαιρετική θήκη που είναι και συσκευή ασύρματης φόρτισης.

Είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση, «ρουά-ματ» για την Apple.

Δείτε ακόμη: Apple AirPods - 10 πράγματα που δεν ξέρετε 

από Elichord