Apple - Ήδη δουλεύει πάνω σε καλύτερες οθόνες από τις OLED

Apple - Ήδη δουλεύει πάνω σε καλύτερες οθόνες από τις OLED
ired.gr

Είναι πια κοινό μυστικό ότι η Apple θα παρουσιάσει το πρώτο iPhone με OLED οθόνη φέτος, μετά από 10 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου της iPhone. Μια νέα αναφορά όμως, προερχόμενη από την Κορέα, λέει πως η Apple εργάζεται ήδη σε μια νέα τεχνολογία, που θα παρουσιάσει μάλλον στο νέο Apple Watch Series 3, αργότερα φέτος. Το επόμενης γενιάς ρολόι της εταιρίας, θα έχει μια νέα οθόνη που θα μπορεί μετά να χρησιμοποιηθεί στα νέα μοντέλα iPhone, και πιθανότατα θα επιδράσει με διάφορους τρόπους στην αλυσίδα προμηθευτών της εταιρίας, καθώς θα αλλάξει πολλά δεδομένα.

Σύμφωνα λοιπόν με το Business Korea, το Apple Watch Series 3 θα έχει μια νέα οθόνη «micro-LED», αντί για OLED όπως είχαν οι προκάτοχοί του. Αν ο όρος micro-LED σας φαίνεται μάλλον οικείος, οφείλεται σε έναν αριθμό αναφορών στα τέλη του 2015 και αρχές του 2016, που ισχυρίζονταν ότι η Apple εργαζόταν πάνω στην εν λόγω τεχνολογία, σε ένα μυστικό εργαστήριο στην Ταϊβάν.

Οι οθόνες micro-LED θα είναι πιο μικρές και λιγότερο ενεργοβόρες από τις άλλες. Το Business Korea δηλώνει επίσης ότι, οι οθόνες micro-LED θα είναι πιο ελαφριές και λεπτές από τις LCD και τις OLED. Η LG που είναι κύριος προμηθευτής των OLED οθονών των Apple Watch Series 1 και 2, αναμένεται να δεχτεί ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα της τάξης των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, όταν η Apple θα κάνει τη μετάβαση από τις OLED στις micro-LED. Η αναφορά προσθέτει ότι η Apple θα περάσει σε μαζική παραγωγή micro-LED οθονών στην Ταϊβάν στο τέλος του έτους.

Η ανησυχία των προμηθευτών βέβαια είναι ότι, άπαξ και τελειοποιηθεί η συγκεκριμένη τεχνολογία, η Apple θα περάσει ολοκληρωτικά στις micro-LED οθόνες για τις συσκευές της. Και η αναφορά καταλήγει στο ότι, εφόσον αυτό συμβεί, οι Samsung και LG θα χάσουν πάνω από ένα δις δολάρια χάνοντας την Apple από πελάτη.

Βέβαια, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πότε η Apple θα είναι τελικά έτοιμη να περάσει στην τεχνολογία micro-LED οθονών για συσκευές μεγαλύτερες όπως το iPhone. Κάτι ακόμη που αναφέρεται, είναι ότι οι OLED οθόνες που θα εφοδιάσουν το iPhone 9 του χρόνου, θα κατασκευαστούν από την κινεζική ΒΟΕ. Ακόμη κι έτσι, οι Κορεάτες προμηθευτές θα χάσουν αρκετή δουλειά.

02

Πολλαπλές αναφορές στο παρελθόν, έχουν δείξει τον αγώνα που γίνεται ανάμεσα σε εταιρίες όπως οι Samsung, LG, ΒΟΕ, Japan Display και άλλους, προκειμένου να κερδίσουν την Apple ως πελάτη. Προσωρινά η Samsung έχει το προβάδισμα έναντι των άλλων, ως αποκλειστικός προμηθευτής - για φέτος - της Apple σε OLED οθόνες για το iPhone 8. Η Apple, από τη μεριά της, προσπαθεί να βάλει περισσότερους προμηθευτές στο παιχνίδι, προκειμένου να έχει εξασφαλισμένο στοκ από τη μία και χαμηλότερες τιμές - λόγω ανταγωνισμού - από την άλλη.

Δείτε ακόμη: iPhone - Αναδιπλούμενες οθόνες από την LG στο μέλλον; 

από Elichord