Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Instagram έχει επιτύχει την υψηλότερη ανάπτυξή του από καταβολής της υπηρεσίας

Το Instagram έχει επιτύχει την υψηλότερη ανάπτυξή του από καταβολής της υπηρεσίας
ired.gr

Τελικά, το να μοιραζόμαστε ή να βλέπουμε φωτογραφίες γευμάτων, καφέδων, εκδρομών κλπ, είναι κάτι που δεν πρόκειται να το βαρεθούμε. Η υπηρεσία Instagram ανακοίνωσε πως εγγράφει νέους χρήστες ταχύτερα από ποτέ και πλέον, αριθμεί πάνω από επτακόσια εκατομμύρια χρήστες!

Βέβαια, το Instagram ως υπηρεσία έδειξε αξιοζήλευτες αντοχές στις πιέσεις των αντιπάλων του. Με σωστές και μετρημένες κινήσεις οι υπεύθυνοι φρόντισαν η υπηρεσία αυτή να ακμάσει, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπιζαν τις προκλήσεις που προέκυπταν, όπως η δημοσιότητα της υπηρεσίας Snapchat. Οι “Ιστορίες” του Instagram, ήταν ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης του ανταγωνισμού, σύμφωνα με τους υπεύθυνους. Το Snapchat σήμερα, αριθμεί 158 εκατομμύρια χρήστες.

Διαβάστε επίσης: Kitty Hawk Flyer: ένα εκπληκτικό όχημα που πετάει σαν drone

Τους μήνες που πέρασαν, το Instagram προσέθεσε τη δυνατότητα αποστολής αυτοκόλλητων, τη δυνατότητα διαμοιρασμού συλλογών φωτογραφιών, ζωντανή μετάδοση video, αλλά και αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα, όπως του Snapchat.

To Instagram είχε εξαγοραστεί τον Απρίλιο του 2012 από το Facebook και από τότε, η ανάπτυξή του είναι συνεχής. Πριν περίπου ένα μήνα, οι υπεύθυνοι είχαν ανακοινώσει πως πλέον το δίκτυο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο διαφημιστές, ενώ το 80% των χρηστών του ακολουθούν τουλάχιστον μία εταιρεία.

Δυο λόγια

Αφού τελειώσαμε με τα “τυπικά” της είδησης, ας δούμε και τι πραγματικά συμβαίνει.

Αυτή τη στιγμή το Instagram (ορθώς) εκμεταλλεύεται τη δημοτικότητα του “αδερφού” του, facebook. Είναι πολύ φυσικό να αυξάνει συνέχεια την πελατειακή του βάση (ναι, οι χρήστες είναι και οι πελάτες, μαζί με τους διαφημιζόμενους φυσικά), καθώς, αποτελεί τον πιο γνωστό και πιο δημοφιλή τρόπο δημόσιου διαμοιρασμού φωτογραφιών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και η καλύτερη υπηρεσία. Ανταγωνιστές όπως το Snapchat βελτιώνουν συνεχώς τα προϊόντα τους με φρέσκες ιδέες, οι οποίες στην πορεία είτε αντιγράφονται από facebook messenger, είτε αναζητούνται ιδέες για την αναχαίτισή τους μέσω της υπηρεσίας Instagram.

Πιο απλά: το Instagram γιγαντώνεται γιατί είναι η πιο γνωστή υπηρεσία και επειδή υπάρχει και το ανάλογο “σπρώξιμο” από τη μητρική εταιρεία (facebook).

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status