iPhone 8 - Κάμερα κάτω από την οθόνη;

iPhone 8 - Κάμερα κάτω από την οθόνη;
ired.gr

Άλλη μια μέρα, άλλη μια διαρροή πληροφοριών, περισσότερο νερό στο μύλο των φημών για το επερχόμενο επετειακό iPhone 8 (Χ, ή όπως αλλιώς θα το λένε). Οι πρόσφατες φήμες και διαρροές έλεγαν ότι η Apple θα βάλει το Touch ID στην πίσω μεριά της συσκευής - «όπως Android» - αντί της λύσης για τοποθέτηση κάτω από την οθόνη που θα καλύπτει όλο το εμπρόσθιο τμήμα του smartphone.

Αυτή τη φορά, το γνωστό iDrop News - με πηγή του είναι κάποιος που μίλησε με έναν εργαζόμενο της Foxconn (εγώ το είπα στο σκύλο μου κι ο σκύλος στην ουρά του) - πιστεύει ότι η Apple δοκιμάζει και τις δύο λύσεις. Το «σπασμένο τηλέφωνο» που παίζαμε μικροί, εξακολουθεί να «παίζει» στις διάφορες διαρροές τεχνολογικών προϊόντων και, στην περίπτωσή μας, δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο πετυχημένος χαρακτηρισμός.

Είναι πασιφανές ότι η τοποθέτηση του Touch ID κάτω από την οθόνη θα ήταν μια σημαντική τεχνολογική καινοτομία, αλλά αποδεικνύεται αρκετά δυσκολότερο να επιτευχθεί απ’ ό,τι πιστευόταν. Κατά πληροφορία, και η Samsung προσπάθησε - ανεπιτυχώς - να το πετύχει πρώτη για να το ενσωματώσει στο Galaxy S8.

Και σα να μην φτάνουν αυτά, τώρα η φημολογία προχώρησε ένα βήμα (ή πολλά) παραπέρα και τώρα, έχουμε πληροφορίες για μια αόρατη κάμερα κάτω από την οθόνη, κάτι που θα ήταν πραγματικά φοβερό αν γινόταν, αλλά μοιάζει μάλλον με επιστημονική φαντασία. Για να μην πούμε ότι έχουμε και το θέμα του ηχείου που θα πρέπει να έχει έξοδο («γρίλιες») από κάπου, αλλά γι’ αυτό υπάρχουν λύσεις, όπως το πιεζοηλεκτρικό ηχείο του Xiaomi Mi Mix που δε χρειάζεται έξοδο.

Το iDrop News έκανε κάποιες αναπαραστάσεις με βάση της πληροφορίες που είχε (δημιουργημένες από τον σχεδιαστή Benjamin Geskin). Επίσης, το συγκεκριμένο πρωτότυπο έχει τις ίδιες διαστάσεις με το iPhone 7, χάρη στην οθόνη που είναι χωρίς περιθώρια.

01

Όπως πάει, το iPhone 8, μέχρι να εμφανιστεί στ’ αλήθεια, θα έχει γίνει το πρώτο ... διαστημόπλοιο, αν πιστεύουμε τις διάφορες διαρροές και φημολογίες. Όμως, από την άλλη, δεν είναι κακό (για τις εταιρίες και τα μοντέλα τους), να γίνονται υποθέσεις και οι φήμες να δίνουν και να παίρνουν, γιατί έτσι διατηρείται το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο, η αναμονή μετατρέπεται σε αδημονία και προσμονή, η διαφήμιση γίνεται χωρίς να δίνονται χρήματα και, όταν εμφανιστεί το προϊόν, παρά την ανώμαλη προσγείωση καθώς δεν είναι αυτό που περιμέναμε, οι πωλήσεις ωστόσο πάνε στα ύψη.

Όπως και να ‘χει, στον κόσμο των επιχειρήσεων, είναι καλύτερα να ασχολούνται μαζί σου - ακόμη κι αν σε βρίζουνε - παρά να έχουν ξεχάσει ότι υπάρχεις.

Δείτε ακόμη: Τα (εκπληκτικά) αποτελέσματα του iPhone 8 στο Geekbench είναι προϊόν απάτης 

από Elichord