iPhone: Πρόβλημα με τη δόνηση; Να τι πρέπει να ελέγξετε

iPhone: Πρόβλημα με τη δόνηση; Να τι πρέπει να ελέγξετε
ired.gr

Μετά από τόσα χρόνια συνύπαρξης με τα κινητά τηλέφωνα γενικώς, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει τη δόνηση σαν ένα τρόπο ειδοποίησης για κάποια κλήση, ή μήνυμα, ή κάτι άλλο. Και αυτό κάνει ενοχλητική την απουσία της, ειδικά όταν γίνεται χωρίς εμείς να την έχουμε απενεργοποιήσει. Πέρα από τη χρησιμότητα που έχει, ειδικά όταν έχουμε κάνει σίγαση στο κινητό μας και δε θέλουμε να χάσουμε κάποια σημαντική ειδοποίηση.

Αν λοιπόν το iPhone σας σταμάτησε ξαφνικά να έχει δόνηση, τότε ακολουθήστε τον παρακάτω σύντομο οδηγό για να κάνετε ένα γρήγορο έλεγχο και επαναφορά της σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι κάτι απλό.

Βήμα 1ο: Ελέγξτε τις Ρυθμίσεις

Πριν μπούμε σε πιο πολύπλοκους ελέγχους, μια έξυπνη κίνηση είναι να δούμε αν κατά λάθος έχει απενεργοποιηθεί η δόνηση.

  • Ανοίγουμε τις Ρυθμίσεις > Ήχοι και Απτικά
  • Θα δούμε δύο επιλογές που αφορούν τη δόνηση: σε κουδούνισμα και σε σίγαση.
  • Επιβεβαιώνουμε ότι είναι ενεργές και οι δύο (το πλήκτρο πράσινο). Τις κλείνουμε και τις ανοίγουμε πάλι για να γίνει μια επαναφορά στη ρύθμιση.
  • Σε περίπτωση που ήταν άσπρα τα πλήκτρα δίπλα στην κάθε μία επιλογή, τότε το πρόβλημα λύθηκε με το να τα πατήσουμε και να γίνουν πράσινα (ενεργά).

Βήμα 2ο: Επαναφορά Ρυθμίσεων

Αν τα παραπάνω βήματα δεν απέδωσαν και το iPhone συνεχίζει να μη δονείται, τότε μπορεί να χρειαστεί να κάνετε επαναφορά των ρυθμίσεων στις εργοστασιακές. Δε θα διαγραφεί περιεχόμενο από το iPhone σας, αλλά οι ρυθμίσεις θα επανέλθουν στις εργοστασιακές και θα πρέπει να κάνετε εκ νέου όποιες ρυθμίσεις είχατε κάνει εσείς μετά.

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά
  • Επιλέξτε το «Όλες οι ρυθμίσεις» πάνω-πάνω.
  • Η συσκευή σας θα επανεκκινήσει και, αφού τελειώσει, ελέγξτε αν η δόνηση λειτουργεί.

Βήμα 3ο: Ολική επαναφορά

Αν και το προηγούμενο βήμα δεν έδωσε καρπούς, τότε μένει πια η ολική επαναφορά του iPhone σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Επειδή με αυτό θα διαγραφούν τα πάντα, καλό είναι να κάνετε πιο πριν ένα πλήρες εφεδρικό αντίγραφο της συσκευής σας και στο iCloud και σε υπολογιστή με το iTunes για μεγαλύτερη σιγουριά.

Αφού κάνετε το εφεδρικό αντίγραφο, κάντε τα παρακάτω:

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Γενικά > Επαναφορά
  • Επιλέξτε το «Ρυθμίσεις και περιεχόμενο».
  • Θα σας ζητηθεί το ΡΙΝ και το συνθηματικό του Apple ID σας πριν προχωρήσετε.
  • Η συσκευή σας θα επανεκκινήσει και, αφού τελειώσει, ελέγξτε αν η δόνηση λειτουργεί.

Αν και αυτό δεν απέδωσε ...

Τότε ήλθε η ώρα να αποταθείτε στο σέρβις. Ελέγξτε αν γίνεται μια ελαφριά δόνηση όταν ανοίγετε και κλείνετε το πλήκτρο σίγασης στην αριστερή μεριά του iPhone πάνω από τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου. Αν δεν γίνεται μια μικρή δόνηση όταν το κάνετε, τότε το iPhone σας έχει hardware πρόβλημα και πρέπει να το πάτε στο πλησιέστερο κατάστημα σέρβις για να δείτε τι μπορεί να γίνει.

Δείτε ακόμη: Το iPhone δεν ανοίγει, βοήθεια! 

από Elichord