Επεκτάσεις - Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό στις συσκευές iPhone / iPad που θα λατρέψετε

Επεκτάσεις - Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό στις συσκευές iPhone / iPad που θα λατρέψετε
ired.gr

Οι παρακάτω οδηγίες και τα στιγμιότυπα είναι σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του λειτουργικού iOS 10.3.1 για συσκευές iPhone ή iPad.

Όπως οι επεκτάσεις εφαρμογών, έτσι και οι επεκτάσεις κοινής χρήσης αποτελούν μία εξαιρετική μέθοδο επέκτασης δυνατοτήτων των συσκευών iPhone και iPad. Για παράδειγμα είστε σε θέση να ενημερώσετε και να διαμοιράσετε στους φίλους μια εφαρμογή που ανακαλύψατε στο App Store, με μερικά αγγίγματα και την επέκταση της εφαρμογής Μηνύματα ή να κάνετε χρήση του κοινωνικού δίκτυου Twitter για να κοινοποιήσετε μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση που εντοπίσατε, χωρίς να απομακρυνθείτε από την εφαρμογή περιήγησης Safari.

Πέραν όμως της κοινής χρήσης με άλλους χρήστες iOS συσκευών, οι επεκτάσεις κοινής χρήσης, θα κάνουν την αλληλεπίδρασή σας με τη συσκευή, πολύ εύκολη. Για παράδειγμα εάν συναντήσετε ένα ενδιαφέρον άρθρο, μπορείτε να το προσθέσετε στη λίστα ανάγνωσης για να το διαβάσετε αργότερα με την ησυχία σας. Όπως επίσης και να κάνετε μία νέα ανάρτηση από κάτι που επισημάνατε στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η συσκευή iPhone 7 παραμένει καλύτερη από τo νέο Galaxy S8; 

Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις κοινής χρήσης, την τοποθεσία τους και πώς να τις χρησιμοποιήσετε.

Ενεργοποίηση επεκτάσεων Κοινής χρήσης σε συσκευές iPhone / iPad

Είστε ικανοί να ενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις κοινής χρήσης μέσα από όποια εφαρμογή κι αν βρίσκεστε. Εμείς στο παράδειγμά μας χρησιμοποιούμε την προεγκατεστημένη εφαρμογή περιήγησης Safari. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι επεκτάσεις είναι διαθέσιμες σε λειτουργικό iOS 8 ή νεότερο.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή περιήγησης Safari στη συσκευή σας iPhone / iPad και μεταβείτε σε μία ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα.
  • Αγγίξτε το εικονίδιο κοινής χρήσης (μοιάζει με τετράγωνο το οποίο εμπεριέχει ένα βέλος που δείχνει προς τα επάνω). Μετακινηθείτε μέχρι το τέλος του δεξιού άκρου της σειράς των εικονιδίων.
  • Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες (Λοιπά).
  • Από τις εναλλαγές που βρίσκονται δίπλα στις εφαρμογές, ενεργοποιήστε αυτές που επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε μέσω της λειτουργίας κοινής χρήσης και στη συνέχεια πατήστε “Τέλος” πάνω δεξιά.

extensions 01

Αποκτήστε πρόσβαση και χρησιμοποιήστε τις επεκτάσεις κοινής χρήσης σε συσκευές iPhone / iPad

Από τη στιγμή που έχετε ενεργοποιήσει τις επεκτάσεις κοινής χρήσης, όλα τα υπόλοιπα είναι μία απλή διαδικασία.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή που επιθυμείτε στη συσκευή σας iPhone ή iPad.
  • Αγγίξτε το εικονίδιο κοινής χρήσης (μοιάζει με τετράγωνο το οποίο εμπεριέχει ένα βέλος που δείχνει προς τα επάνω).
  • Στη συνέχεια αγγίξτε την επέκταση κοινής χρήσης που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως κάθε επέκταση λειτουργεί διαφορετικά γι΄ αυτό και η εμπειρία αλληλεπίδρασης, πιθανόν να είναι κι αυτή διαφορετική.

extensions 02

Κάνετε αναδιάταξη στις επεκτάσεις κοινής χρήσης σε συσκευές iPhone και iPad

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε αναδιάταξη των επεκτάσεων κοινής χρήσης και να μετακινήσετε εκείνες που χρειάζεστε περισσότερο στην κορυφή της λίστας. Στη συνέχεια θα σας δείξουμε το πώς: Να αναφέρουμε για μία ακόμη φορά πως οι επεκτάσεις είναι διαθέσιμες σε λειτουργικό iOS 8 ή νεότερο. Και σε αυτό το παράδειγμα εμείς θα χρησιμοποιήσουμε την προεγκατεστημένη εφαρμογή περιήγησης Safari.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή περιήγησης Safari στη συσκευή σας iPhone / iPad.
  • Μεταβείτε στην ιστοσελίδα που επιθυμείτε.
  • Αγγίξτε το εικονίδιο κοινής χρήσης (μοιάζει με τετράγωνο το οποίο εμπεριέχει ένα βέλος που δείχνει προς τα επάνω).
  • Μεταβείτε στο τέλος των επεκτάσεων στο δεξιό άκρο της οθόνης.
  • Αγγίξτε την επιλογή “Λοιπά” (το εικονίδιο με τις τρεις τελείες).
  • Κρατήστε πατημένο το εικονίδιο αναδιάταξης στη δεξιά πλευρά της επέκτασης την οποία επιθυμείτε να μετακινήσετε (μοιάζει με τρεις παράλληλες γραμμές).
  • Μετακινήστε την επέκταση στην επιθυμητή θέση και πατήστε “Τέλος”.

extensions 03

Διαβάστε επίσης: Κάνετε λήψεις video με τη συσκευή σας iPhone σαν επαγγελματίας 

Ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό και εξαιρετικά χρήσιμο. Προσπαθήσαμε να σας δώσουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε με ευκολία να κάνετε χρήση των επεκτάσεων κοινής χρήσης. Εάν παραμένουν απορίες, παρακαλούμε μπορείτε να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN