Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εφαρμογή Γονικού Ελέγχου της Google έρχεται στο iOS

Η εφαρμογή Γονικού Ελέγχου της Google έρχεται στο iOS
ired.gr

Το Μάρτιο, η Google παρουσίασε το δικό της πρόγραμμα Γονικού Ελέγχου για τους γονείς που θέλουν να προστατεύουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους του Internet, στο Android, με την ονομασία Family Link, αλλά υπήρχε ένα προβληματάκι: για να δουλεύει η εφαρμογή, έπρεπε γονιός και παιδί να χρησιμοποιούν Android συσκευή. Αυτό μόλις άλλαξε, καθώς η εφαρμογή που βοηθάει τους γονείς να ελέγχουν και να προστατεύουν τα παιδιά τους πέρασε πια και στο iOS.

Αυτό σημαίνει ότι η μαμά ή ο μπαμπάς μπορεί να έχουν iOS συσκευή και το παιδί Android ή αντιστρόφως, ή και οι δύο iOS, ή ό,τι άλλο και πάλι μπορεί ο γονέας να ελέγχει το χρόνο που το παιδί του θα περνάει στο smartphone, να θέτει όρια χρήσης, χρόνους ύπνου και άλλα διάφορα που επιτρέπει η εφαρμογή γι’ αυτό το σκοπό.

Αυτή η έκδοση του Family Link βοηθάει στην εξάπλωση της εφαρμογής της Google πάρα πολύ, δεδομένου ότι οι iOS συσκευές στις ΗΠΑ μόνο, έχουν εξαπλωθεί στο 42% του συνόλου των χρηστών smartphone, όπου το Family Link είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο.

01

Η πλατφόρμα γονικού ελέγχου της Google είναι ακόμη σε φάση δοκιμών. Όταν η εταιρία αποκάλυψε την εφαρμογή, τον περασμένο μήνα, εξήγησε ότι οι γονείς θα έπρεπε πρώτα να κάνουν αίτηση για να λάβουν πρόσκληση στο πρόγραμμα. Το σκεπτικό της είναι ότι θέλει πρώτα να κάνει δοκιμές και να δεχθεί σχόλια και παρατηρήσεις από τους πρώτους χρήστες, πριν το διαθέσει ευρύτερα.

Όσον αφορά την ίδια την εφαρμογή, το Family Link βοηθά τους γονείς να ρυθμίσουν τα βασικά όρια χρήσης της συσκευής του παιδιού τους. Παρέχει εργαλεία που επιτρέπουν το μπλοκάρισμα (ή μη) του κατεβάσματος εφαρμογών - παρόμοιο με το αντίστοιχο Family Sharing “Ask” που υπάρχει στις iOS συσκευές χάρη στο iCloud - ή να μπλοκάρουν εφαρμογές που είναι ήδη εγκατεστημένες.

Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να ελέγξουν πόσο χρόνο περνούν τα παιδιά τους και με ποιες εφαρμογές, χάρη στις εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναφορές, να κλειδώσουν εξ’ αποστάσεως και βάσει προγράμματος τη συσκευή του παιδιού τους (όπως για ώρες ύπνου) και να ορίσουν τη χρονική διάρκεια ημερήσιας χρήσης της συσκευής του παιδιού τους.

02

Η έκδοση για iOS που παρουσιάστηκε την Πέμπτη που μας πέρασε, δε φαίνεται να έχει νέες λειτουργίες συγκριτικά με την Android αδελφή έκδοση, απλά είναι η μεταφορά της εφαρμογής στο οικοσύστημα της Apple.

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες «λακκούβες» στη χρήση του Family Link. Το παιδί πρέπει να έχει Android συσκευή με Android 7.0 τουλάχιστον ή μία από τις ελάχιστες συμβατές συσκευές με το Android 6.0 (η λίστα βρίσκεται στη σελίδα της εφαρμογής).

Όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι πρόκειται για μια νέα έκδοση ακόμη και σίγουρα θα υπάρχουν κάποια προβλήματα και περιορισμοί που πιθανότατα θα διορθωθούν στο εγγύς μέλλον. Το Family Link τρέχει σε iOS 9 και άνω και είναι δωρεάν στο App Store (των ΗΠΑ για την ώρα).

Δείτε ακόμη: Οι κορυφαίες εφαρμογές της Google για το iOS 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status