Γιατί η συσκευή iPhone 7 παραμένει καλύτερη από τo νέο Galaxy S8;

Γιατί η συσκευή iPhone 7 παραμένει καλύτερη από τo νέο Galaxy S8;
ired.gr

Τα πρώτα reviews για το νέο Samsung Galaxy S8 ήταν θετικά σε παγκόσμιο επίπεδο και οφείλουμε να παραδεχθούμε, όχι άδικα. Πρόκειται για μία εξαιρετική συσκευή από ποιοτικά υλικά και όμορφη σχεδίαση. Φέρει υψηλής ανάλυσης κάμερα, μεγαλύτερη μπαταρία και συνολικά καλύτερη απόδοση.

Παρότι η συσκευή iPhone 7 από θέμα σχεδίασης θεωρείται ήδη ξεπερασμένη συγκριτικά με τη νέα flagship συσκευή της Samsung, εν τούτοις έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, το οικοσύστημα του λειτουργικού iOS.

Διαβάστε επίσης: Κάνετε λήψεις video με τη συσκευή σας iPhone σαν επαγγελματίας 

Απλά αναζητήστε τις κριτικές. Όλοι όσοι έχουν αγγίξει τη νέα συσκευή, επαινούν το υλικό και τον σχεδιασμό της, όμως είναι σαφές πως η Samsung έκανε ένα μεγάλο λάθος, το λογισμικό της. Η ψηφιακή βοηθός Bixby φαίνεται να μην είναι λειτουργική, καθώς αποτυχαίνει στη μίμηση της εικονικής βοηθού της Google. Επιπλέον η εταιρεία κυκλοφόρησε την Bixby χωρίς τη δυνατότητα φωνητικού ελέγχου της συσκευής έως το τέλος του έτους. Μόλις πραγματοποιηθεί και αυτό τότε οι κάτοχοι θα έχουν δύο εικονικές βοηθούς να συναγωνίζονται για το ποια θα αποσπάσει την προσοχή τους εντός της συσκευής.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Samsung έκανε πολλές περιττές τροποποιήσεις του λειτουργικού Android. Υπάρχουν διπλές εφαρμογές ως Samsung-branded όπως Mail και Ημερολόγια, οι οποίες καμιά τους δεν είναι καλύτερη από τις εφαρμογές της Google του λειτουργικού Android.

H Samsung δεν έχει και το καλύτερο ιστορικό υποστήριξης των συσκευών της, μέχρι σήμερα. Ακόμη και το Galaxy S7 το οποίο κυκλοφόρησε πριν έναν χρόνο, δεν υποστηρίζει την τελευταία έκδοση λογισμικού σε ορισμένους παρόχους κι ας έχουν περάσει ήδη έξι μήνες από την επίσημη κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης.

Εντωμεταξύ τα νέα χαρακτηριστικά του λογισμικού της Samsung, σπανίως εγκαθίσταται σε παλαιότερες συσκευές. Για παράδειγμα εάν αγοράσετε μία συσκευή Samsung, παραμένει ενημερωμένη για περίπου έναν χρόνο, έως ότου κυκλοφορήσει η επόμενη συσκευή. H Apple σε αυτόν τον τομέα παρέχει πολύ καλύτερη υποστήριξη, διατηρώντας τις συσκευές της iPhone ενημερωμένες για αρκετά χρόνια.

Η τελευταία έκδοση λειτουργικού με τα ίδια χαρακτηριστικά είναι ικανή ν’ αναβαθμίζει όλες σχεδόν τις εκδόσεις iPhone που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτή είναι και η δύναμη του οικοσυστήματος iOS, το οποίο προσελκύει τους developers να προσφέρουν καλύτερες και μεγαλύτερες σε δυνατότητες εφαρμογές και φυσικά πάντα πρώτα στο λειτουργικό iOS και στη συνέχεια στα υπόλοιπα.

Είναι πραγματικότητα πως η Αpple υπολείπεται καινοτόμου σχεδίασης στις iOS συσκευές της από τη Samsung, και το Galaxy S8 είναι η απόδειξη. Αλλά το λειτουργικό iOS της δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύουμε πως το Galaxy S8 αλλά και η έκδοση Note 8, θα έχει έναν άξιο συναγωνιστή. Το επερχόμενο iPhone θα υιοθετεί πολλά από τα χαρακτηριστικά της νέας flagship συσκευής της Samsung.

Φαίνεται πως η εταιρεία θα απολαύσει μερικούς μήνες λάμψης και επιτυχίας, έως ότου η Apple με τη νέα φημολογούμενη συσκευή διευρύνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμά της.

iphone samsung 01

Η νέα τιτλοφορούμενη ως επετειακή συσκευή iPhone αναμένεται να φέρει οθόνη OLED edge-to-edge, η οποία θα είναι λειτουργική σε επιφάνεια 5,1 ιντσών ενώ το υπόλοιπο τμήμα της θα είναι αφιερωμένο σε εικονικά πλήκτρα. Η αφαίρεση περιμετρικά των πλαισίων, θα επιτρέψει στην εταιρεία την τοποθέτηση μιας μεγαλύτερης μπαταρίας, σε παρόμοιο όμως μέγεθος της συσκευής 4,7 ιντσών.

Διαβάστε επίσης: iPhone - Ξεγελάστε τη συσκευή σας κερδίζοντας πολύτιμο αποθηκευτικό χώρο 

Ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά που αναμένουμε να φέρει η νέα συσκευή είναι η τρισδιάστατη ανίχνευση προσώπου. Εικάζεται πως ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα ενσωματωθεί στην οθόνη η κάτω από αυτήν. Τελευταίες αναφορές φωτογραφίζουν την μεταφορά του στο πίσω μέρος της συσκευής, με σχεδιασμό παρόμοιο με το Google Pixel. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η εκδοχή δεν πρόκειται να επικρατήσει. Τέλος η νέα high-end συσκευή της Apple θα φέρει δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.

Για όλα τα παραπάνω η τιμή του iPhone 8 θα αγγίξει τα $1000. Το γνωρίζουμε πως ανυπομονείτε, αλλά θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

από DINFUN