Apple Car - Αρχίζουν οι δοκιμές;

Apple Car - Αρχίζουν οι δοκιμές;
ired.gr

Την περασμένη Παρασκευή η Apple έλαβε μια άδεια από το Τμήμα Αυτοκίνησης της Πολιτείας της Καλιφόρνια, που της επιτρέπει την επίσημη δοκιμή αυτοκινούμενων οχημάτων μέσα στην πολιτεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της πολιτείας, η Apple προστέθηκε στην εκτεταμένη λίστα των 29 εταιρών που έχουν ήδη λάβει άδειες για τη δοκιμή αυτοκινούμενων οχημάτων διαφόρων ειδών, μεταξύ αυτών οι Volkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, και Ford, καθώς και μεγάλα ονόματα της Silicon Valley όπως Google, Faraday & Future, Inc., και NVIDIA.

«Σήμερα, στις 14 Απριλίου 2017, το Τμήμα Αυτοκίνησης της Πολιτείας της Καλιφόρνια, εξέδωσε στην εταιρία Apple Inc. μια άδεια για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων», είπε στο Business Insider η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του τμήματος και πρόσθεσε, «Η άδεια καλύπτει τρία οχήματα, όλα τύπου 2015 Lexus RX450h και έξι οδηγούς». Το ενδιαφέρον είναι ότι το υβριδικό RX450h της Lexus έχει επίσης χρησιμοποιηθεί και από τη Google σε μια σειρά «ανεπιτυχών» δοκιμών κάνοντας έτσι την επιλογή της Apple να χρησιμοποιήσει το ίδιο SUV, αν μη τι άλλο, περίεργη.

Η αδειοδότηση της Apple είναι απλά η τελευταία από μια σειρά πολύπλοκων επιλογών και κινήσεων που έχουν δημιουργήσει μια συνολική εικόνα σε αυτό που η εταιρία του Mac φιλοδοξεί να γίνει το μέλλον της αυτοκίνησης. Παρόλο που η φημολογία που επικρατούσε έλεγε ότι η εταιρία είχε εγκαταλείψει τα σχέδια της δημιουργίας ενός δικού της Apple Car, άλλες αναφορές έλεγαν ότι τα ενδιαφέροντα της εταιρίας είχαν απλά μεταφερθεί στη δημιουργία της πλατφόρμας λογισμικού που θα έκανε δυνατό κάτι τέτοιο - με ύστατο σκοπό, ίσως, τη συνεργασία της με κάποιον κορυφαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων, προκειμένου να κατασκευάσουν μαζί ένα ελεγχόμενο από υπολογιστή αυτόνομο όχημα που θα στηρίζεται αποκλειστικά στην πλατφόρμα της Apple.

Ούτως ή άλλως, κι άλλοι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν προσεταιριστεί μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην κούρσα της δημιουργίας αυτόνομων οχημάτων και των συστημάτων τους με ονόματα όπως αυτά των Uber, Google, Tesla, General Motors, Ford και αρκετών άλλων να εμφανίζονται στο προσκήνιο και να έχουν «αμολήσει» ένα στόλο από ογκώδη, γεμάτα αισθητήρες πρωτότυπα κάθε είδους μέσα και γύρω από την περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, σε όλη τη χώρα ή ακόμη και σε ιδιωτικές πίστες μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και προστατευμένα από την πιθανότητα πρόκλησης ατυχημάτων, σε περίπτωση που κάτι «στραβώσει».

Παρόλο που το «Σχέδιο Τιτάνας» της Apple έχει συναντήσει ουκ ολίγα εμπόδια στο δρόμο του τα τελευταία χρόνια, περιλαμβανομένων και αρκετών αλλαγών διεύθυνσης, η εταιρία ωστόσο, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη σταθερή πορεία της προς τη δημιουργία κάποιας τεχνολογίας αυτοκίνησης - και σύμφωνα με το Bloomberg - θα μάθουμε περισσότερα επί του θέματος μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς.

Δείτε ακόμη: Project Tinan: Ένα αυτόνομο ηλεκτρικό Apple Car 

από Elichord