iPhone 7 - Galaxy S8 και άλλα smartphone στο υπέρτατο τεστ ταχύτητας

iPhone 7 - Galaxy S8 και άλλα smartphone στο υπέρτατο τεστ ταχύτητας
ired.gr

Ποιο είναι λοιπόν το ταχύτερο smartphone αυτή τη στιγμή στην αγορά; Κατάφερε άραγε η Samsung (ή κάποιος άλλος) να ξεπεράσει τη ναυαρχίδα της Apple με το δικό της προϊόν ή παραμένει το iPhone ο βασιλιάς της ταχύτητας; Ένα λεπτομερές τεστ κάνει τη σύγκριση στα κορυφαία smartphone της αγοράς και τα συμπεράσματα εκπλήσσουν (αν και μάλλον ήταν αναμενόμενα με βάση το παρελθόν).

Αφότου τα πρώτα τεστ έδειξαν ξεκάθαρη επικράτηση του iPhone 7 Plus επάνω στο Samsung Galaxy S8, το κανάλι του Youtube, EverythingApplePro, έκανε ένα πιο εκτεταμένο τεστ προσθέτοντας, πέρα από τα παραπάνω δύο μοντέλα και τα LG G6, Google Pixel, και OnePlus 3T.

Το OnePlus 3T με τα 6 GB RAM μνήμης του, είναι ταχύτερο από οποιοδήποτε άλλο Android smartphone όταν μιλάμε για την επαναφόρτωση ήδη ανοιχτών εφαρμογών που είναι ήδη στη μνήμη της συσκευής, χωρίς όμως να ξεπερνάει και πάλι το iPhone 7 Plus.

Στα benchmark τεστ, το iPhone 7 Plus είναι ο ξεκάθαρος βασιλιάς πάνω στον ανταγωνισμό. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει τίποτε που τελικά δεν ήταν αναμενόμενο και σε αυτό το τεστ και με βάση τα μέχρι τώρα τεστ που έχουν γίνει. Το εκπληκτικό είναι ότι ένα smartphone 6 μηνών εξακολουθεί να είναι μακράν το ταχύτερο από πολύ νεότερά του και - στα χαρτιά - πολύ καλύτερα εξοπλισμένα smartphone.

Η Qualcomm δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει την Apple και τους επεξεργαστές της της σειράς «Α» και οι κατασκευαστές συσκευών Android δεν μπορούν να πλησιάσουν καν το iOS και το εξαιρετικό «πάντρεμά του» με το iPhone όσον αφορά τη βελτιστοποίηση στη λειτουργία και τις επιδόσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους τεστ μπορεί να θεωρηθούν από κάποιους «αντί επιστημονικά» και ίσως και εντελώς υποκειμενικά. Και, παρόλο που μέχρι ένα σημείο κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αλήθεια, από την άλλη μεριά μια συσκευή μας ενδιαφέρει για τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις της στην καθημερινή χρήση και όχι στο αποστειρωμένο περιβάλλον ενός εργαστηρίου, οπότε , τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσον αφορά το εν λόγω κανάλι, έχει πια δημιουργήσει ένα είδος «στάνταρ διαδικασιών» που έχουν ακριβώς αυτό το στόχο: την ανάδειξη των πραγματικών δυνατοτήτων ενός smartphone στην πραγματική ζωή και στην καθημερινή χρήση.

Και τελικά, αν ήδη έχετε μια από αυτές τις συσκευές που συμμετέχουν στη δοκιμή, το βέβαιο είναι ότι έχετε μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης, δεδομένου ότι όλες τους είναι πολύ άνω του μέσου όρου σαν smartphone και, όπως και να έχει, δεν θα πάει κάποιος που έχει τη μία, να την πετάξει για να πάρει μια άλλη, καθόσον, για να καταλήξει κανείς να δώσει αυτού του είδους τα χρήματα, έχει κάνει πιο πριν και μια έρευνα αγοράς και κατέληξε όπου κατέληξε λόγω γούστου και πεποιθήσεων και όχι χάρη σε κάποια εργοστασιακά χαρακτηριστικά και μόνο.

Γιατί όπως και να ‘χει, όταν συγκρίνουμε Ferrari, Porche, Lamborgini, κλπ δεν μας ενδιαφέρει τελικά ποιο είναι απλά το ταχύτερο, αλλά ποιο μας αρέσει λόγω πεποιθήσεων, γούστου ιδεών κλπ, γιατί όλα είναι πάνω από καλά.

Δείτε το πλήρες τεστ εδώ: 

Δείτε ακόμη: Speed Test - Google Pixel XL vs iPhone 7 Plus Ποια συσκευή είναι ταxύτερη;

από Elichord