Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεάν για όλους οι σουίτες εφαρμογών iWork και iLife της Apple

Δωρεάν για όλους οι σουίτες εφαρμογών iWork και iLife της Apple
ired.gr

Η Apple, στα τέλη του 2013, με μια κίνηση έκπληξη, είχε ανακοινώσει πως οι σουίτες εφαρμογών της iWork και iLife θα διατίθενται δωρεάν, με κάθε νέα αγορά των συσκευών της. Αν και τότε είχαμε εκπλαγεί, πλέον, μπορούμε να καταλάβουμε πως η συγκεκριμένη κίνηση της Apple δεν ήταν κάτι το σπασμωδικό, αλλά αποτελούσε μέρος της γενικότερης πολιτικής της ως προς τη διάθεση των εφαρμογών της.

01

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις εφαρμογές αυτές, καθώς και στους συνδέσμους (links) τους:

iOS

macOS (OS X)

Πλέον όμως, αυτές οι εφαρμογές για macOS και iOS διατίθενται δωρεάν για όλους. Είναι δυνατό ακόμα και ένας κάτοχος ενός Mac του 2011 για παράδειγμα, να κατεβάσει πλέον δωρεάν το GarageBand, το iMovie, το Pages, το Keynote και το Numbers.

Διαβάστε επίσης: Report: με 3GB Ram και τα τρία νέα iPhones

Αυτή, ήταν η είδηση. Τώρα, ας την αποκωδικοποιήσουμε. Στην ουσία, η Apple δεν χάνει τίποτα. Ειδικά στην περίπτωση του iOS. Έτσι κι αλλιώς η υποστήριξη των εφαρμογών των 32 bit πλησιάζει στο τέλος της, άρα, και συσκευές παλαιότερες του iPhone 5s δεν θα αναβαθμίζονται πλέον (προφανώς και δεν αναφέρομαι σε σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας). Οπότε, ελάχιστοι θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τη νέα πολιτική της εταιρείας, καθώς οι περισσότεροι ήδη “δικαιούνται” τη “δωρεάν αγορά” των εφαρμογών αυτών.

Τα πράγματα είναι καλύτερα στους υπολογιστές Mac, λόγω του ότι κρατάμε τους υπολογιστές μας πολλά χρόνια παραπάνω από ότι τα κινητά μας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατόχων υπολογιστών Mac προ του 2013 που θα μπορέσουν τώρα να κατεβάσουν τις εφαρμογές αυτές, ενώ πριν δεν μπορούσαν.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως πάντα υπήρχε τρόπος να παρακαμφθεί αυτός ο περιορισμός της Apple στους υπολογιστές Mac, πλέον όμως κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται.

Συνοψίζοντας, η δωρεάν διάθεση αυτών των εφαρμογών για το iOS και το macOS δεν κοστίζει στην Apple τίποτα και ταυτόχρονα η εταιρεία βελτιώνει το “προφίλ” της. Κερδισμένοι; Οι καταναλωτές.

από Kostthem

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status