macOS - Μοιραστείτε τοποθεσίες στους Χάρτες

macOS - Μοιραστείτε τοποθεσίες στους Χάρτες
ired.gr

Η εφαρμογή των Χαρτών στο macOS κάνει πολύ εύκολο και απλό το διαμοιρασμό τοποθεσιών με άλλους, ακόμη κι αν η τοποθεσία δεν είναι καθορισμένη και βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Κι αυτό είναι ένα πολύ σπουδαίο χαρακτηριστικό για πολλούς λόγους. Είτε θέλετε να μοιραστείτε μια όμορφη τοποθεσία με άλλους, είτε να δώσετε οδηγίες για μια διεύθυνση ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο, η λειτουργία αυτή μπορεί πραγματικά να σας λύσει τα χέρια.

Η διαδικασία διαφέρει λίγο αν η τοποθεσία είναι ήδη καθορισμένη στο χάρτη ή δεν έχει οριστεί, αλλά σε γενικές γραμμές από ένα σημείο κι ύστερα είναι ολόιδια.

Πώς μοιραζόμαστε τοποθεσίες

Αυτό χρειάζεται να κάνετε στο macOS (10.9 και άνω).

  • Ανοίξτε τους Χάρτες και βρείτε το σημείο που θέλετε να μοιραστείτε με άλλους στο χάρτη.
  • Αν η περιοχή έχει ήδη «πινέζα» πατήστε πάνω της. Αν δεν έχει, πατήστε δεξί κλικ και επιλέξτε από το μενού «Τοποθέτηση πινέζας»

01

  • Πατήστε πάνω στο μικρό «i» δίπλα στην πινέζα και θα εμφανιστεί το μενού επιλογών.

02

  • Στο μενού επιλογών, πατήστε πάνω στο γνωστό πλήκτρο διαμοιρασμού (τετράγωνο με βελάκι πάνω δεξιά) και θα εμφανιστεί το μενού διαμοιρασμού.

03

  • Επιλέξτε το πώς θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία (email, μήνυμα, Facebook κλπ) και προχωρήστε για να το κάνετε αποστέλλοντάς την.

04

Η αποστολή του χάρτη στο iPhone/iPad γίνεται άμεσα, ενώ η αποστολή του με άλλο τρόπο (email κλπ) ανοίγει το γνωστό παράθυρο της αντίστοιχης εφαρμογής που επιλέξαμε για να μοιραστούμε την τοποθεσία μας.

Από τη στιγμή που στείλαμε την τοποθεσία, αυτή μπορεί να γίνει ορατή στους Χάρτες ενός άλλου Mac, ή iPhone, iPad στην αντίστοιχη εφαρμογή. Αν δεν έχει ο παραλήπτης Mac ή iOS συσκευή, θα λάβει ένα σύνδεσμο για να ανοίξει την τοποθεσία σε άλλο αντίστοιχο χάρτη.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτή είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία και, πέρα από τις συνήθεις χρήσεις της, μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και σε φαν της φωτογραφίας, εξερευνητές τοπίων, εκδρομείς, ποδηλάτες κλπ.

Δείτε ακόμη: Πώς να μοιράζεστε τοποθεσίες των χαρτών από το iPhone σας 

από Elichord