Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Review: Vanido: Μπορεί μια εφαρμογή να σας μάθει να τραγουδάτε;

Review: Vanido: Μπορεί μια εφαρμογή να σας μάθει να τραγουδάτε;
ired.gr

Το τραγούδι είναι κάτι αρκετά δύσκολο, και σίγουρα πιο δύσκολο από όσο φαίνεται. Έχοντας προσωπική εμπειρία και γνώμη, είναι αρκετά περίπλοκο να μετατραπεί η ανθρώπινη φωνή σε μουσικό όργανο και να μπορέσει το σώμα μας να τη χειριστεί ακριβώς έτσι.

Είτε είστε επαγγελματίες τραγουδιστές, είτε απλά το έχετε ως χόμπι, όλοι έχουμε κάτι κοινό, το “διάβασμα”!

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το “practise makes perfect”!

Το Vanido είναι μια εφαρμογή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο προσωπικός σας δάσκαλος φωνητικής. Προσφέρει καθημερινά ασκήσεις φωνητικής για να σας βοηθήσει στην ανάπτυξη της φωνής σας αλλά και των δυνατοτήτων σας να ακούτε και να αναγνωρίζετε νότες.

Η εφαρμογή είναι βασισμένη σε “real-time visual pitch detection”, κοινώς, τραγουδάτε και αναγνωρίζει τη νότα που λέτε και την δείχνει την ώρα που τραγουδάτε. Κάθε μέρα η εφαρμογή σας έχει 4 διαφορετικές ασκήσεις να κάνετε: θεμελίωσης, δυναμικής, φωνής από το στήθος και κεφάλι αντίστοιχα.

Το Vanido δείχνει να “παιχνιδοποιεί” την διαδικασία της καθημερινής σας εξάσκησης στο σπίτι καθώς σιγά σιγά ανεβάζει τον πήχη και βαθμολογεί με level ups.

vanido 01

Έχω περάσει αρκετό χρόνο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή και φαίνεται αρκετά καλή αν δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από κάποιον. Το καλό είναι βέβαια πως η εφαρμογή βρίσκεται υπό εξέλιξη και ανανεώνεται συνέχεια .

Το Vanido έχει ενδιαφέρουσες ασκήσεις και συνήθως “πιάνει” σωστά τις νότες (μόνο στις αρκετά ψηλές είχα θέμα αναγνώρισης - κόντρα Ρε-Μι και πάνω για τους γνώστες). Επίσης άλλο ένα αρνητικό είναι πως θα χρειαστείτε ένα καλό σετ hands-free για να έχετε μεγαλύτερη ακρίβεια αναγνώρισης των νοτών.

vanido 02

Συνοψίζοντας, το interface είναι αρκετά πολύχρωμο και ανανεώνεται και αυτό συνεχώς με τις αναβαθμίσεις της εφαρμογής. Η εφαρμογή είναι δωρεάν στο App Store ενώ για Android Users είναι ακόμη υπό κατασκευή.

Διαβάστε επίσης: Μετατρέψτε το πρόσωπό σας σε Emoji με αυτή την εφαρμογή

Από Emma

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status