Google AutoDraw - Φτιάξτε σκίτσα και ζωγραφιές στη στιγμή!

Google AutoDraw - Φτιάξτε σκίτσα και ζωγραφιές στη στιγμή!
ired.gr

Μέχρι τώρα ξέραμε τον αυτόματο διορθωτή κειμένου. Όλοι τον έχουμε στα smartphone και tablet μας και πολλοί και στους υπολογιστές μας. Αν είσαι κακός στην ορθογραφία, ο διορθωτής θα σου δείξει το σωστό συλλαβισμό μιας λέξης και το σύστημα που διαισθάνεται τι θέλεις να πεις με μερικά και μόνο γράμματα που γράφεις, σου προτείνει τη λέξη που θες να γράψεις και τη συμπληρώνει αυτόματα.

Τι θα λέγατε αν υπήρχε ένα παρόμοιο εργαλείο και για ζωγραφιές και σκίτσα; Εμείς φτιάχνουμε ένα άτεχνο, πρόχειρο σκίτσο με το χέρι (ή το ποντίκι) και το σύστημα διαισθάνεται τι θέλουμε να ζωγραφίσουμε και μας δείχνει ένα σετ από έτοιμα επαγγελματικά σκίτσα για να διαλέξουμε και να αντικαταστήσουμε έτσι το «ορνιθοσκάλισμά» μας με κάτι όμορφο και εντυπωσιακό. Μετά το βάφουμε με διάφορα χρώματα, προσθέτουμε κι άλλα, το μεταφέρουμε, περιστρέφουμε, αλλάζουμε διαστάσεις, προσθέτουμε κείμενο και μοιραζόμαστε με τον κόσμο ή αποθηκεύουμε την τελική μας δημιουργία.

02

Πόσο ωραίο ακούγεται; Ε λοιπόν, υπάρχει και παρουσιάστηκε από τη Google (ποιον άλλο;) στις 11 Απριλίου. Πρόκειται για μια απλή, εύκολη, εύχρηστη και καταπληκτική διαδικτυακή εφαρμογή (τρέχει μέσα από browser), που κάνει όλα αυτά που είπαμε παραπάνω και πραγματικά θα αλλάξει τον τρόπο που μέχρι τώρα επικοινωνούσαμε με τους άλλους. Όταν μπορείς να φτιάξεις κάτι πρωτότυπο εύκολα και να επικοινωνήσεις με σύνθετη εικόνα-κείμενο, γιατί να στέλνεις απλά κείμενα - τουλάχιστον σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις;

Λέγεται AutoDraw και θα το βρείτε εδώ. Είναι προσβάσιμο σε οποιαδήποτε συσκευή μας γιατί τρέχει μέσα από browser, αλλά δεν είναι απίθανο να δούμε και κάποια ξεχωριστή εφαρμογή για τις φορητές συσκευές.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να καταλάβει τι περίπου θέλουμε να σχεδιάσουμε μέσα από λίγες γραμμές που εμείς τραβάμε στον άδειο καμβά της και μας παρουσιάζει μετά ένα σετ από έτοιμες προτάσεις σκίτσων, φτιαγμένων από επαγγελματίες, που θα επιλέξουμε για να αντικαταστήσουμε το πρόχειρο δικό μας.

03

Χρησιμοποιεί νευρωνικά δίκτυα και οπτική αναγνώριση για να πετύχει το σκοπό της και στηρίζεται στο πειραματικό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης Quick Draw που είχε σχεδιάσει λίγο παλιότερα η εταιρία και που προσπαθούσε, σε μια πιο πρωτόλεια μορφή, να μαντέψει τα σχέδιά μας και να τα αντικαταστήσει με σωστά και καλοσχεδιασμένα. Το Quick Draw διδασκόταν με το να μας ζητάει να σχεδιάσουμε κάτι σε χρόνο μέχρι 20 δευτερόλεπτα και, όσο πιο πολύ το χρησιμοποιούσαμε, τόσο περισσότερο διδασκόταν και μάθαινε.

Μετά μας απαντούσε φωνητικά τι έβλεπε κι εμείς προσπαθούσαμε ξανά και ξανά μέχρι να μπορεί να μαντέψει σωστά με την πρώτη φορά που σχεδιάζαμε κάτι - κι αυτό γινόταν πολύ σύντομα.

04

Το AutoDraw μας παρέχει επίσης τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε απλά χωρίς να αντικατασταθούν τα σχέδιά μας, αν κάτι τέτοιο επιθυμούμε, να χρησιμοποιήσουμε χρώματα να κάνουμε αλλαγές στο σχέδιο και να προσθέσουμε τίτλους και λεζάντες πριν αποθηκεύσουμε ή μοιραστούμε σε Twitter, Facebook, Google+ τις συνθέσεις μας. Το μόνο μειονέκτημά του είναι ότι πρέπει να αποτελειώσουμε τη δημιουργία μας με τη μία, γιατί δεν παρέχεται δυνατότητα αποθήκευσης για να συνεχίσουμε αργότερα. Μόνο αποθήκευση του τελικού μας δημιουργήματος γίνεται.

Δείτε βίντεο του AutoDraw εδώ: 

Δείτε ακόμη: Ο σχεδιασμός στην εφαρμογή Σημειώσεις είναι διασκεδαστικός, δείτε πως 

από Elichord