Mac - Πού αποθηκεύονται οι φωτογραφίες σας στην εφαρμογή «Φωτογραφίες»

Mac - Πού αποθηκεύονται οι φωτογραφίες σας στην εφαρμογή «Φωτογραφίες»
ired.gr

Η εφαρμογή «Φωτογραφίες» στο Mac τακτοποιεί όλες τις φωτογραφίες που εισάγονται σε αυτήν - είτε στο Mac, είτε από ένα iPhone ή iPad, είτε από μια κάρτα μνήμης φωτογραφικής μηχανής, είτε από USB με φωτογραφίες κλπ - σε ένα κλειστό φάκελο που λέγεται «Βιβλιοθήκη φωτογραφιών» και βρίσκεται μέσα στο φάκελο «Εικόνες» στο σκληρό δίσκο του Mac σας.

Ο τρόπος να έχετε πρόσβαση σε μια φωτογραφία ξεχωριστά ώστε να την αντιγράψετε (π.χ.) κάπου αλλού, είναι να την εξάγετε από τη βιβλιοθήκη σας μέσω του μενού «Αρχείο > Εξαγωγή ...».

Θα σας δείξουμε όμως πώς μπορείτε να βρείτε και να έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε φωτογραφία σας μέσα στη Βιβλιοθήκη, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε τις Φωτογραφίες, αλλά μέσω του Finder σαν να είναι κοινά αρχεία που μπορείτε να μεταφέρετε, αντιγράψετε, διαγράψετε και ό,τι άλλο θέλετε.

Πού βρίσκονται οι φωτογραφίες στο Mac

Όπως είπαμε, η Βιβλιοθήκη φωτογραφιών βρίσκεται μέσα στο φάκελο Εικόνες του Mac σας.

  • Ανοίξτε λοιπόν τον Finder και πηγαίνετε στο φάκελο «Εικόνες»
  • Βρείτε τον κλειστό φάκελο «Φωτογραφίες Library» που μοιάζει με ένα κοινό αρχείο (εφόσον είναι κλειστός).

2

  • Πατήστε δεξί κλικ με το ποντίκι και από το μενού που θα εμφανιστεί επιλέξτε «Εμφάνιση περιεχομένων πακέτου».

3

  • Πηγαίνετε στο φάκελο «Masters» για να δείτε τις φωτογραφίες που υπάρχουν μέσα στο Mac σας.

4

  • Επιλέγοντας χρονιά, γιατί είναι καταχωρημένες κατ’ έτος, και μετά, από φάκελο σε φάκελο, θα δείτε τις φωτογραφίες σας και θα βρείτε αυτή που ζητάτε.

5

Οι φάκελοι είναι τακτοποιημένοι κατά χρονολογική σειρά που εισήχθησαν οι φωτογραφίες σας σε υποφακέλους κατά μήνα και ημέρα. Σε κάθε ένα υποφάκελο βρίσκονται οι φωτογραφίες μιας συγκεκριμένης ημερομηνίας, οπότε, αν έχετε καλή μνήμη και θυμάστε πότε περίπου τραβήχτηκε μια φωτό, θα μπορέσετε να τη βρείτε ψάχνοντας στη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Εννοείται, ότι αν σβήσετε ή μεταφέρετε μια φωτογραφία, δε θα τη βλέπετε πια ούτε στις Φωτογραφίες. Γι’ αυτό, αν δε θέλετε κάτι τέτοιο, καλύτερα να τις αντιγράφετε ώστε να παραμένουν στην αρχική τους θέση.

Όπως καταλαβαίνετε, ο λόγος που ο φάκελος είναι κλειστός, είναι για να μην έχει κάποιος που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις, εύκολη πρόσβαση σε αυτόν και κάνει ζημιές που μετά δεν επαναφέρονται. Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί σε ό,τι κάνετε μέσα στη βιβλιοθήκη.

Δείτε ακόμη: Δωρεάν εφαρμογές για επεξεργασία φωτογραφίας (μέρος 1ο) 

από Elichord