Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απίθανα κόλπα και συμβουλές που κάθε κάτοχος iPhone θα πρέπει να γνωρίζει

Απίθανα κόλπα και συμβουλές που κάθε κάτοχος iPhone θα πρέπει να γνωρίζει
ired.gr

Η Apple κυκλοφόρησε πρόσφατα την τελευταία αναβάθμιση του λειτουργικού iOS 10.3.1, η οποία φέρει σημαντικές βελτιώσεις και προσθήκες. Μεταξύ αυτών θα συναντήσετε τη νέα αρχιτεκτονική αποθήκευσης αρχείων και για τους κατόχους των ακουστικών AirPods, την “Εύρεση AirPods”. Σημαντικές βελτιώσεις τις οποίες υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό οι developers, εντοπίστηκαν και στο ηλεκτρονικό κατάστημα App Store.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια:

Διαβάστε: iOS 10.3 - Η επίσημη αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό 

Βρήκαμε κι εμείς την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε σε όλους εσάς τους κατόχους iOS συσκευών και ιδιαίτερα iPhone, τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της συσκευής iPhone που θα πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone δυναμώνει εταιρείες, το iPhone καταστρέφει 

1. Ελέγξτε τον λογαριασμό σας

ios tips 01

Η τελευταία αναβάθμιση προσέθεσε μία νέα ενότητα προφίλ στην κορυφή της σελίδας “Ρυθμίσεις”, η οποία συμπεριλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον λογαριασμό σας. Παρέχει εύκολη πρόσβαση στο iCloud, στο iTunes, στο App Store και στη λειτουργία Οικογένεια, παράλληλα με τη λίστα όλων των συσκευών σας που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας.

Εάν πιέσετε την οθόνη στη γραμμή iCloud στο νέο τμήμα του προφίλ σας, θα εμφανιστεί ένα χρήσιμο γράφημα για τον χώρο τον οποίο καταλαμβάνουν τα δεδομένα σας. Το μεγαλύτερο μέρος είμαστε σίγουροι πως θα καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες σας, αλλά είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζετε τον υπολειπόμενο αποθηκευτικό σας χώρο.

2. Καιρός και χάρτες

Στην εφαρμογή χαρτών της Apple έχει προστεθεί στην κάτω δεξιά γωνία ένα μικρό εικονίδιο με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες. Εάν πιέσετε το εικονίδιο και ενεργοποιήσετε τη λειτουργία 3D Touch, θα εμφανιστεί μία οθόνη με την πρόοδο του καιρού τις επόμενες ώρες και εάν πιέσετε την οθόνη περισσότερο, θα μεταφερθείτε στην εφαρμογή του Καιρού.

3. Αναζητήστε τυχόν προβληματικές εφαρμογές

ios tips 02

Με το νέο λειτουργικό iOS 10.3.1 είστε σε θέση να αναζητήσετε εφαρμογές οι οποίες ενδέχεται να αποτελούν τροχοπέδη για την απόδοση της συσκευής σας. Μπορείτε να τις αναζητήσετε ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες > Εφαρμογές. Εάν στη συγκεκριμένη τοποθεσία δίπλα από τη λέξη “Εφαρμογές” υπάρχει “ > ” με ένα νούμερο, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως έχετε τουλάχιστον μία προβληματική εφαρμογή, η οποία εάν δεν αναβαθμίζεται θα πρέπει να απομακρυνθεί. Αγγίξτε την κάθε εφαρμογή για να ελέγξετε εάν υπάρχει διαθέσιμη αναβάθμιση.

4. Αλλαγή εικονιδίου εφαρμογής

Η Apple ως γνωστόν στα πλαίσια ελέγχου του λειτουργικού iOS, δεν επιτρέπει την προσαρμογή εικονιδίων των εφαρμογών. Στη νέα έκδοση του λειτουργικού, υπάρχουν εφαρμογές οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα για εναλλακτικά εικονίδια. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο δύο εφαρμογές που το επιτρέπουν. Η εφαρμογή MLB και η NHL. Μπορείτε να ορίσετε το λογότυπο της αγαπημένης σας ομάδας στην οθόνη Αφετηρίας της συσκευής σας. (Δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή ακόμη, σε ελληνικής προέλευσης εφαρμογές).

5. Ανασηκώστε για αφύπνιση (Ξυπνητούρια)

ios tips 03

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι το σύρετε για ξεκλείδωμα έχει περάσει στην ιστορία και το πάτημα για ενεργοποίηση είναι ο νέος αντικαταστάτης. Με τη λειτουργία “Σήκωμα για Αφύπνιση” το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς, είναι να ανασηκώσετε τη συσκευή σας για να ελέγξετε την οθόνη Κλειδώματος. Εάν την αντίδραση αυτή της συσκευής σας την θεωρείτε ενοχλητική, δεν έχετε παρά να την απενεργοποιήσετε. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Οθόνη και Φωτεινότητα > Σήκωμα για αφύπνιση > Ανενεργό.

6. Κλείδωμα ορίων οθόνης

Η συσκευή σας iPhone είναι ικανή να προβάλλει πολλές πληροφορίες στην οθόνη Κλειδώματος, όπως τις υπενθυμίσεις, τα μηνύματα και πολλά ακόμη ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να περιορίσετε την έκθεση όλων των πληροφοριών που προβάλλονται στην οθόνη κλειδώματος, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Touch ID και συνθηματικό > κι απενεργοποιήστε τις λειτουργίες:

  • Προβολή “Σήμερα”
  • Προβολή “Γνωστοποιήσεις”
  • Siri
  • Απάντηση με μήνυμα
  • Οικιακός έλεγχος
  • Wallet (Εμφάνιση καρτών ή πάσων στην οθόνη κλειδώματος, κάνοντας διπλό κλικ στο πλήκτρο Αφετηρίας).

7. Ή αγγίξτε ή πιέστε

ios tips 04

Με την επιλογή σύρετε για ξεκλείδωμα να ανήκει πλέον στο παρελθόν, η πίεση του πλήκτρου Αφετηρίας για ξεκλείδωμα της συσκευής σας, είναι μονόδρομος ή μήπως όχι; Εάν επιθυμείτε να αποφύγετε την πίεση του πλήκτρου κάθε φορά που εισέρχεστε στο μενού της συσκευής σας, μεταβείτε στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα > Κουμπί Αφετηρίας και εναλλάξτε τον διακόπτη “Άνοιγμα με άγγιγμα” σε ενεργό.

8. Επιλέξτε την ένταση της αντίδρασης

Σε συνέχεια της προηγούμενης οδηγίας, εάν επιθυμείτε να ελέγξετε την ένταση αντίδρασης του πλήκτρου Αφετηρίας κατά την πίεση, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Κουμπί Αφετηρίας κι επιλέξτε πόσο έντονα επιθυμείτε να αντιδρά η συσκευή σας, από το 1 έως 3.

9. Κρυμμένη οθόνη στο Κέντρο Ελέγχου

ios tips 05

Φανταζόμαστε πως οι περισσότεροι γνωρίζετε πως σύροντας το δάχτυλό σας από το κάτω μέρος της οθόνης προς τα επάνω, αποκαλύπτετε το Κέντρο Ελέγχου. Η συγκεκριμένη οθόνη σας επιτρέπει να ελέγχετε τις ρυθμίσεις Wi-Fi, Bluetooth να ενεργοποιήσετε το φακό και πολλές ακόμη ρυθμίσεις. Σύροντας όμως την οθόνη του Κέντρου Ελέγχου προς τα αριστερά θα εμφανιστεί μία δεύτερη οθόνη, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στα ρυθμιστικά αναπαραγωγής Μουσικής και Podcasts. Καλό έ;

10. Αποστολή μηνυμάτων με εφέ

Η εφαρμογή Μηνύματα, έλαβε μία σημαντική αναβάθμιση στην έκδοση iOS 10. Έχετε τη δυνατότητα να προσθέτετε αυτοκόλλητα, εικόνες GIF, όπως επίσης και να κάνετε αποστολή μηνυμάτων συνοδευόμενων από εφέ. Έχετε 4 επιλογές μεταξύ αυτών “μπαμ”, “δυνατό”, “απαλό”, “αόρατο μελάνι” - και 5 επιλογές διαδραστικής οθόνης όπως “μπαλόνι”, “κομφετί”, “λέιζερ”, “πυροτεχνήματα” “έκρηξη” και “διάττοντας αστέρας”.

Τα παραπάνω είναι κάπως κρυμμένα κι εμείς είμαστε εδώ για να τα φέρουμε στο φως. Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά, πληκτρολογήστε το μήνυμά σας στο πεδίο κειμένου, όπως θα κάνατε κανονικά αλλά αντί να αγγίξετε το εικονίδιο αποστολής με το μπλε βέλος, κρατήστε το πατημένο για να συμπεριλάβετε ένα από τα παραπάνω εφέ.

11. Διατήρηση ρυθμίσεων κάμερας

ios tips 06

Από προεπιλογή η εφαρμογή της κάμερας ανοίγει με τις προεπιλεγμένες από την εταιρεία ρυθμίσεις, σε αντίθεση με τη λειτουργία εγγραφής video (διατηρούνται οι τελευταίες ρυθμίσεις). Εάν επιθυμείτε να διατηρηθούν οι ρυθμίσεις που είχατε επιλέξει την προηγούμενη φορά, μπορείτε να το πράξετε μετά την αναβάθμιση του λειτουργικού στην έκδοση iOS 10.2 ή νεότερη. Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και κάμερα > Διατήρηση ρυθμίσεων > Λειτουργία κάμερας και ορίστε τον διακόπτη ως ενεργό.

12. Κλείδωμα κάμερας (μόνο στην έκδοση iPhone 7 Plus)

Μόνο για τους κατόχους συσκευής iPhone 7 Plus, οι οποίοι έχετε την πολυτέλεια λήψης φωτογραφιών και video με μία από τις δύο κάμερες. Η εναλλαγή ενδεχομένως μπορεί να παρουσιάσει κάποιο τρεμόπαιγμα κατά την εγγραφή video. Για να αποφύγετε τέτοιου είδους δυσάρεστες εκπλήξεις, μπορείτε να κλειδώσετε την κάμερα με την οποία θέλετε να κάνετε εγγραφή video. Στην τοποθεσία Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και κάμερα εγγραφή video > ενεργοποιήστε την επιλογή “Κλείδωμα φακού κάμερας”.

Διαβάστε επίσης: iOS 10.3.1 - 6 νέα χαρακτηριστικά που πρέπει να δοκιμάσετε ευθύς αμέσως 

13. Ξυπνήστε είναι ώρα για ύπνο

ios tips 07

Οι συνήθεις ενέργειες για τον ορισμό αφύπνισης είναι απλές: Σύρουμε το δάχτυλο πάνω στην οθόνη για να αποκαλύψουμε το Κέντρο Ελέγχου και στη συνέχεια αγγίζουμε το εικονίδιο ρολογιού για να θέσουμε την ώρα αφύπνισης, ε; Πλέον μπορούμε να επιλέξουμε και ειδοποίηση για την ώρα που πρέπει να πέσουμε για ύπνο, ορίζοντας το χρονικό διάστημα που επιθυμούμε να κοιμηθούμε. Πολύ καλό.

Ενδέχεται κάποια από τα παραπάνω να σας φανούν ως οδηγίες για αρχάριους, παρόλα αυτά κι εμείς ανακαλύψαμε σε αυτές, χαρακτηριστικά που δεν γνωρίζαμε. Αν υπάρχουν απορίες παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status