iPhone - Καλύτερες Selfies με τη χρήση του Selfie Flash

iPhone - Καλύτερες Selfies με τη χρήση του Selfie Flash
ired.gr

Το iPhone, από την έκδοση 6s και μετά, πέρα από τις πολλές βελτιστοποιήσεις στην κάμερα, περιλαμβάνει ένα εμπρόσθιο φλας που επιτυγχάνεται με το απότομο αναβόσβησμα της οθόνης που παράγει ένα λαμπρό λευκό φως υποβάθρου, για να δημιουργήσει το εφέ ενός φλας, όταν παίρνουμε φωτογραφίες selfie με την εμπρόσθια κάμερα.

Αν λοιπόν είστε από αυτούς που παίρνουν πολλές Selfie (δηλαδή φωτογραφίες του εαυτού σας), τότε το συγκεκριμένο τρικ θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο, όχι μόνο σε σκοτεινούς χώρους, αλλά και γιατί γενικά βελτιώνει τη λήψη των αυτο-φωτογραφιών σας, ακόμη κι αν υπάρχει καλός φωτισμός.

Πώς ενεργοποιείται

Πραγματικά δε θα μπορούσε να είναι πιο απλό, αλλά γι’ αυτό και μπορεί να μας διαφεύγει.

  • Ανοίξτε την κάμερα, επιλέξτε «Φωτογραφία» και μετά επιλέξτε την εμπρόσθια κάμερα αντί της οπίσθιας.
  • Πατήστε πάνω στο γνωστό εικονίδιο του φλας (κεραυνός πάνω αριστερά) και ενεργοποιείστε το (να μην είναι σβηστό ή στο αυτόματο).

2

  • Τραβήξτε μετά τη φωτογραφία σας. Θα δείτε ότι η οθόνη θα φωτιστεί απότομα από ένα λευκό φως που θα λειτουργήσει σαν ένα φλας για να φωτίσει την πόζα σας.

3

Πανεύκολο όπως βλέπετε, και θα δείτε επίσης, ότι οι φωτογραφίες σας θα είναι αρκετά πιο ευδιάκριτες, καθαρές και σωστά φωτισμένες, ακόμη και σε φωτεινά περιβάλλοντα. Τα πρόσωπα θα είναι πιο ευκρινή και οι σκιές πιο ισορροπημένες.

Το συγκεκριμένο κόλπο - του φωτισμού της οθόνης σύντομα, με μια γαλακτερή δυνατή λάμψη - λειτουργεί περισσότερο σαν τους προβολείς των φωτογράφων που διαχέουν ομοιόμορφα το φως, και λιγότερο σαν φλας, παράγοντας έτσι πολύ πιο καλαίσθητα αποτελέσματα απ’ ό,τι θα μας έδινε ένα κλασικό φλας. Οι σκιές είναι πιο γλυκιές, τα χρώματα πιο σωστά και οι μεταβάσεις από φωτεινά σε σκοτεινά πιο ομαλές - σε αντίθεση με ό,τι θα έκανε ένα κανονικό φλας από τόσο κοντά.

Στους χρήστες υπολογιστών Mac (iMac ή MacBook για την ακρίβεια), η λειτουργία αυτή είναι γνωστή από παλιά, καθώς χρησιμοποιείται, όποτε βγάζουμε φωτογραφία με το «Photo Booth» και την ενσωματωμένη κάμερα «iSight» του μηχανήματος.

Το Selfie Flash λειτουργεί ακόμη και με τις Live Photos, αλλά δεν ενεργοποιείται όταν τραβάμε βίντεο με την εμπρόσθια κάμερα.

Σκεφθείτε τι ωραία θα ήταν αυτή «Selfie» του Buzz Aldrin στο διάστημα αν είχε ένα iPhone με Selfie Flash...

4

Δείτε ακόμη: iOS 10 tip - Πώς να βγάλετε selfie με 3D Touch από κλειδωμένη οθόνη 

από Elichord