Η Apple κατασκευάζει το δικό της chip διαχείρισης ενέργειας;

Η Apple κατασκευάζει το δικό της chip διαχείρισης ενέργειας;
ired.gr

Μετά από τις φήμες για την κατασκευή από την Apple των δικών της chip γραφικών, μία άλλη αναφορά κάνει λόγο για τις προθέσεις της εταιρείας να κατασκευάσει και το δικό της chip διαχείρισης ενέργειας για τα iPhone και iPad. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters και προέρχεται από την Bankhaus Lampe. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για αντικατάσταση του κυκλώματος διαχείρισης ενέργειας το 2019.

Η αλήθεια είναι πως η Apple αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με το συγκεκριμένο τσιπάκι και κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκδόσεων του iOS. Αξίζει νομίζω να θυμηθούμε τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τις μπαταρίες των συσκευών της εταιρείας, ενώ παράλληλα οι συσκευές αυτές δεν ανήκαν στις παρτίδες δωρεάν αντικατάστασης μπαταρίας.

Σε δεύτερο χρόνο, η Apple είχε παραδεχθεί πως μέρος των προβλημάτων οφειλόταν στη διαχείριση ενέργειας από το iOS. Πιθανότατα η Apple θα αντιμετώπιζε λιγότερα προβλήματα αν θα είχε εντός των συσκευών της ένα σχεδιασμένο - in house - chip.

Για την έμμεση παραδοχή της Apple, διαβάστε περισσότερα εδώ

Το chip διαχείρισης ενέργειας διαχειρίζεται την τάση του ρεύματος όλων των υποσυστημάτων των συσκευών. Δεδομένου του μόνιμου παραπόνου των χρηστών για τη διάρκεια των μπαταριών των συσκευών τους, μοιάζει λογικό η Apple να θέλει να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις του iPhone και του iPad και στο επίπεδο της ενέργειας.

Αυτή τη στιγμή η Apple προμηθεύεται το τσιπ διαχείρισης ενέργειας από την Dialog και με τη διασπορά της συγκεκριμένης αναφοράς οι τιμές των μετοχών της εταιρείας σημείωσαν πτώση κοντά στο 20%.

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, η Apple προσλαμβάνει προσωπικό στο Μόναχο, βολιδοσκοπώντας τους σημερινούς εργαζόμενους της Dialog.

Κλείνοντας

Με την τεχνολογία στις μπαταρίες να μην προχωράει όσο θα έπρεπε, οι εταιρείες θα πρέπει προς το παρόν να αφιερωθούν στη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας των υπαρχόντων λύσεων.

Η Apple, δείχνει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αποσκοπώντας και στην επίτευξη καλύτερων χρόνων ενεργειακής αυτονομίας στις συσκευές της, αλλά και στη βελτιστοποίηση από την ίδια των chip που χρησιμοποιούνται σε αυτές, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων και δυσλειτουργιών. Τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών βέβαια θα φανούν σε δύο με τρία χρόνια, αλλά είναι πιθανό να μας εντυπωσιάσουν.

από Kostthem