Μετατρέψτε το πρόσωπό σας σε Emoji με αυτή την εφαρμογή

Μετατρέψτε το πρόσωπό σας σε Emoji με αυτή την εφαρμογή
ired.gr

Όπως ξέρουμε η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να μετατρέψει φωτογραφίες σε έργα τέχνης, αλλά μια νέα εφαρμογή χρησιμοποιεί τη μηχανική εκμάθηση για να δημιουργήσει Selfies που θα είναι έργα μοντέρνας τέχνης όπως τα Emoji.

Το Memoji (https://itunes.apple.com/app/id1217420200?ign-mpt=uo%3D8), μια νέα εφαρμογή από την εταιρία μιας άλλης εφαρμογής επεξεργασίας Selfie - τη Facetune - μετατρέπει Selfies ή πορτρέτα του οποιουδήποτε θέλουμε, σε Emoji.

Παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο App Store και χρησιμοποιεί τα έξυπνα εργαλεία επεξεργασίας πορτρέτου του Facetune προκειμένου να κάνει τη φωτογραφία που θέλουμε, να μιμείται τις εκφράσεις ενός Emoji. Από τα μεγάλα μάτια και τα «κροκοδείλια» δάκρυα, μέχρι το ζάρωμα του προσώπου και το θυμωμένο καπνό απ’ τα ρουθούνια, το Memoji φέρνει τις υπερβολικές εκφράσεις των Emoji σε ανθρώπινα πρόσωπα (ή ό,τι άλλο θέλουμε). Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί μετά να αποθηκευθεί και να διαμοιραστεί σαν animated GIF, βίντεο και να αποσταλεί σε κοινωνικά δίκτυα και φίλους.

Από τη στιγμή που χρησιμοποιεί αναγνώριση προσώπου, λειτουργεί με οποιαδήποτε φωτογραφία ενός ανθρώπου - ή άλλου αντικειμένου με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, όπως ένα άγαλμα ή μια ζωγραφιά. Μια ακόμη δυνατότητα, πέρα από τη δημιουργία Emoji, είναι να μετατρέψει τη φωτό και σε μονόκερο.

Εικόνα 2

«Τα Emoji έχουν γίνει μέρος των καθημερινών συζητήσεών μας και καθοδηγούν τον τρόπο που κάνουμε chat και μοιραζόμαστε τα συναισθήματά μας - αλλά η συνολική έκταση και επιρροή αυτή της σημαντικής τεχνολογίας, είναι περιορισμένη», είπε ο Nir Pochter, CMO της Lightricks, της εταιρίας πίσω από τις εφαρμογές.

«Ως ειδήμονες στα Emoji, ξέραμε ότι το επόμενο βήμα στην τεχνολογία αυτή θα ήταν το να επιτρέψουμε να επέμβει στη φωτογραφία μας από την αρχή. Οι άνθρωποι θέλουν κάτι περισσότερο από απλά να στέλνουν Emoji: θέλουν να γίνουν Emoji. Κι εκεί που άλλοι χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη σε κοινότυπα προγράμματα, όπως τα αυτόνομα οχήματα και την ανάλυση δεδομένων, εμείς την πήγαμε εκεί που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη της», είπε αστειευόμενος.

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τρισδιάστατη μοντελοποίηση προσώπου για να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου και μετά τους δίνει σχήμα προκειμένου να μιμηθεί τις υπερβολικές εκφράσεις των Emoji. Τα συναισθήματα του αρχικού πορτρέτου δεν μετράνε, καθώς η εφαρμογή μπορεί και μετατρέπει τα συναισθήματα σε λύπη, χαρά, θυμό κλπ - κάτι που είναι αρκετά ασυνήθιστο, όπως λέει ο CEO της Lightricks, Zeev Farbman.

«Προσωπικά δεν χαμογελώ σε φωτογραφίες», λέει ο Farbman. «Έτσι, όταν η φιλενάδα μου μου έδειξε μια φωτογραφία μου που χαμογέλαγε έμεινα έκπληκτος και λίγο τρομαγμένος. Είχα περάσει μια ζωή να καλλιεργώ μια έκφραση Σπαρτιάτικης αυτοσυγκράτησης κι εστίασης, οπότε μια και μόνο φωτογραφία θα μπορούσε να μου χαλάσει χρόνια εξάσκησης. Ευτυχώς είχαμε ήδη δημιουργήσει το Memoji και το Facetune και μπορούσα να επιστρέψω τη φωτογραφία μου πίσω στα αγέλαστα χαρακτηριστικά της».

Το Memoji βέβαια δε θα δώσει Σπαρτιάτικη δύναμη και αυτοσυγκράτηση στις Selfies σας - αλλά η νέα αυτή εφαρμογή φαίνεται ότι χρησιμοποιεί προχωρημένη τεχνολογία προκειμένου να μας προσφέρει ένα διάλειμμα από τα συνηθισμένα.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - Πώς να μετατρέψετε κείμενο σε εικονίδια Emoji σε συσκευές iPhone / iPad 

από Elichord