Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nokia - Η νέα ναυαρχίδα της θα κάνει σκόνη το Samsung Galaxy S8

Nokia - Η νέα ναυαρχίδα της θα κάνει σκόνη το Samsung Galaxy S8
ired.gr

Ίσως το νέο Galaxy S8 να είναι το πιο καυτό κινητό της αγοράς αυτή τη στιγμή (ίσως). Αλλά η HMD με τη Nokia εργάζονται σε μια νέα ναυαρχίδα, με το Android 7, που θα έχει πολύ ανώτερα χαρακτηριστικά από τη νέα ναυαρχίδα της Samsung. Ετοιμαστείτε για... ναυμαχίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από το NokiaPowerUser, η καινούρια ναυαρχίδα της Nokia, θα λέγεται Nokia 9. Απλό και λιτό όνομα που δεν προϊδεάζει για το τι θα επακολουθήσει.

Προβλέπεται να έχει πραγματικό σαρωτή ίριδας (κι όχι απλά αναγνώριση προσώπου), 4Κ OLED οθόνη με μέγεθος διαγωνίου 5,5 ίντσες, τον Qualcomm Snapdragon 835 ως επεξεργαστή, 6 GB(!) μνήμης, 128 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, 3.800 mAh μπαταρία με υποστήριξη για την τεχνολογία ταχείας φόρτισης Quick Charge 4 της Qualcomm, σαρωτή δαχτυλικού αποτυπώματος, ΙΡ68 επίπεδο προστασίας από σκόνη και νερό και το ολοκαίνουριο Android 7.1.2. Φήμες για ψήσιμο καφέ ελέγχονται ως ανακριβείς.

Εφόσον επιβεβαιωθούν τα χαρακτηριστικά της παραπάνω αναφοράς, τότε το Nokia 9 θα υπερέχει του Samsung Galaxy S8, καθώς θα παρέχει ως στάνταρ εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 128 GB, πέρα από τα υπόλοιπα, τη στιγμή που το S8 έρχεται με 64 GB μόνο (εκτός από την κινεζική αγορά όπου θα βγαίνει με 128 GB - φαίνεται οι Κινέζοι έχουν μεγαλύτερες ανάγκες). Για να μη μιλήσουμε για την αναγνώριση ίριδας, που είναι πραγματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας, εν αντιθέσει με την αποτυχημένη αναγνώριση προσώπου που ξεγελιέται από φωτογραφίες του κατόχου της συσκευής.

Επιπλέον των άλλων, το νέο Nokia 9 θα έχει πολύ ενδιαφέρουσες νέες τεχνολογίες ενσωματωμένες και στην κάμερα (όπου η Samsung δεν έκανε τίποτε με το δικό της μοντέλο), αλλά και στον ήχο του.

Η αναφορά μιλάει για οπίσθια κάμερα των 22 megapixel με φακό τον κορυφαίο όλων Carl-Zeiss (έλεος) από τη Sony, και εμπρόσθια κάμερα των 12 megapixel. Συγκριτικά, το Galaxy S8 έχει κάμερα 12 megapixel στην οπίσθια κάμερα, με φακό που δεν ξέρουμε παρά μόνο ότι έχει διάφραγμα της τάξης του 1,7 (πολύ καλό, αλλά το ίδιο με το περυσινό S7). Αν τα περί φακού του Nokia αληθεύουν, τότε, ακόμη και η Apple θα κλάψει, γιατί ο φακός του iPhone 7 και 7 Plus των 1,8 F-stop, δεν μπορεί να κοντράρει ούτε καν έναν Leica της Panasonic, πόσο μάλλον έναν Carl-Zeiss.

Τέλος, όσον αφορά τον ήχο, το Nokia 9 θα είναι το πρώτο smartphone που θα υλοποιεί την ολοκαίνουρια τεχνολογία Nokia OZO audio. Πρόκειται για μια τεχνολογία spatial audio (που αντιλαμβάνεται δηλαδή το χώρο) με δυνατότητα τρισδιάστατης σύλληψης ήχου αλλά και αναπαραγωγής του, που προσφέρει για πρώτη φορά αληθινό ήχο χώρου τύπου εικονικής πραγματικότητας που είναι ανώτερος ακόμη και από το γνωστό μας surround sound. Περί αυτού, δείτε το demo στο παρακάτω βίντεο:

Δεν είναι ακόμη γνωστό βέβαια πότε θα παρουσιαστεί επίσημα το νέο Nokia 9 ή πόσο θα στοιχίζει. Εντωμεταξύ, όποιος θέλει οπωσδήποτε να επιστρέψει στην αγαπημένη εταιρία του παρελθόντος που το όνομά της έγινε συνώνυμο των κινητών τηλεφώνων, μπορεί να αρκεστεί σε μικρότερα μοντέλα της που θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα όπως τα Nokia 3, 5 και 6.

Όπως φαίνεται, η Nokia - όπως ο Terminator - είπε κι έκανε έργο το περίφημο: «I’ ll be back».

Δείτε ακόμη: Nokia 6 η επιστροφή - Η νέα της συσκευή ξεπούλησε σε 60 δευτερόλεπτα 

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status