Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iOS 10.3.1 - 6 νέα χαρακτηριστικά που πρέπει να δοκιμάσετε ευθύς αμέσως

iOS 10.3.1 - 6 νέα χαρακτηριστικά που πρέπει να δοκιμάσετε ευθύς αμέσως
ired.gr

H Apple πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού iOS 10.3.1, πριν την ανακοίνωση του λειτουργικού iOS 11, τον ερχόμενο Ιούνιο. Κατά τη διερεύνησή μας, ανακαλύψαμε σημεία τα οποία δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα. Οι αλλαγές που επιφέρει η νέα έκδοση δεν είναι ορατές στο σύνολό τους, όμως ορισμένες αξίζουν την προσοχή μας.

1. Προφίλ Apple ID

Ανοίγοντας το μενού “Ρυθμίσεις”, στο επάνω μέρος θα παρατηρήσετε μία νέα ενότητα προφίλ στο οποίο εμπεριέχονται όλα τα στοιχεία του λογαριασμού σας Apple ID.

Αγγίξτε το προφίλ σας Apple ID για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες των υπηρεσιών iCloud, iTunes, App Store και “Οικογένεια” αρχικά και μετακινηθείτε προς τα κάτω για να αναζητήσετε τη λίστα με τις Apple συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό σας. Φυσικά είναι απαραίτητη η σύνδεση στην εφαρμογή Εύρεση iPhone ή στην εφαρμογή περιήγησης, αλλά θα σας απαλλάξει από την αναζήτηση στον λαβύρινθο των ρυθμίσεων, για να έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας.

2. iCloud Kατανομή αποθήκευσης δεδομένων

Εάν έχετε αναβαθμίσει τον αποθηκευτικό σας χώρο στο iCloud, τότε η συγκεκριμένη παράγραφος είναι ωφέλιμη για εσάς. Έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε πως ακριβώς κατανέμεται ο αποθηκευτικός σας χώρος στο iCloud, αγγίζοντας την επιλογή iCloud στο νέο σας προφίλ Apple ID. Πατήστε πάνω στο γράφημα στο επάνω μέρος της ενότητας, για να εντοπίσετε ακριβώς πόσα gigabytes καταλαμβάνονται και από ποιες εφαρμογές.

ios 10.3 tips 01

Εάν δεν έχετε ενεργοποιημένο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο λογαριασμό σας (εμείς προτείνουμε να τον ενεργοποιήσετε), θα παρατηρήσετε ένα μήνυμα, ακριβώς κάτω από την τη γραμμή κατανομής στο μενού ρυθμίσεων. H Apple αναμένεται να χρησιμοποιεί αυτό τον χώρο για μηνύματα τα οποία θα βελτιώσουν την απόδοση της συσκευής σας. (Προς το παρόν δεν έχουμε δει κάποια πρόταση στη δική μας συσκευή).

Διαβάστε επίσης: iPhone 8 - Πού πρέπει να στοχεύσει ώστε να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό του; 

3. Εικονίδιο καιρού στην εφαρμογή Χαρτών

Εάν ανήκετε στου οπαδούς της προ-εγκατεστημένης εφαρμογής Χαρτών της Apple, θα έχετε παρατηρήσει την εμφάνιση θερμοκρασίας, της κάθε περιοχής. Στην τελευταία αναβάθμιση έχει προστεθεί υπό τη μορφή εικονίδιου στην κάτω δεξιά γωνία, μέσα από το οποίο μπορούμε να πληροφορηθούμε τις καιρικές συνθήκες μιας περιοχής. Εάν επιθυμείτε επταήμερη ενημέρωση, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία 3D Touch, πιέζοντας περισσότερο την οθόνη και με δεύτερη πίεση να μεταφερθείτε στην προ-εγκατεστημένη εφαρμογή του καιρού.

4. Εύρεση AirPods

Εάν ανήκετε στους κατόχους των ακουστικών AirPods το χαρακτηριστικό που θα αναπτύξουμε στη συνέχεια, θα σας γλιτώσει από χρόνο και χρήματα.

  • Συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στην εφαρμογή “Εύρεση iPhone” κι εντοπίστε τα νέα σας ακουστικά ως μία Apple συσκευή η οποία είναι κι αυτή συνδεδεμένη.
  • Αγγίξτε τη για να δείτε την τελευταία γνωστή τοποθεσία που ήταν συνδεδεμένα τα ακουστικά με τη συσκευή σας ή προτρέψτε τα να παράγουν θόρυβο ώστε να τα εντοπίσετε. Προσοχή! Βεβαιωθείτε πως δεν τα φοράτε, εάν θέλετε να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση την ακοή σας.

5. Κατάσταση συμβατών εφαρμογών

Υπάρχει η πιθανότητα να διατηρείτε στη συσκευή σας εφαρμογές οι οποίες να μην έχουν δεχθεί κάποια ενημέρωση το τελευταίο διάστημα, με φυσικό επακόλουθο τη μείωση της απόδοσης της συσκευής σας.

ios 10.3 tips 02

Το λειτουργικό iOS 10.3 καθιστά εύκολο τον εντοπισμό των εφαρμογών αυτών από το μενού ρυθμίσεων. Επιλέξτε την ενότητα Πληροφορίες (Ρυθμίσεις > Γενικά > Πληροφορίες) και περιμένετε να φορτωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες. Εάν υπάρχουν εφαρμογές μη συμβατές, ένα βέλος θα εμφανιστεί δίπλα στην ποσότητα εφαρμογών. Στην αμέσως επόμενη σελίδα θα σας αποκαλύψει τους δράστες που πρέπει να απομακρύνετε.

6. Καλύτερη μέθοδος αποθήκευσης των δεδομένων σας

Μια από τις πραγματικά σημαντικές αλλαγές του λειτουργικού iOS 10.3.1, την οποία δεν μπορείτε ούτε να δείτε ούτε να δοκιμάσετε. Η Apple έκανε το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση σε όλες τις συσκευές της ενός προηγμένου συστήματος αρχείων, γνωστό ως σύστημα αρχείων Apple (APFS).

Το νέο σύστημα αντικαθιστά το υπάρχον Hierarchical File System (HFS+) και προσφέρει ισχυρότερη κρυπτογράφηση και βελτιστοποίηση αποθήκευσης μεταξύ άλλων βελτιώσεων. Τώρα τι σημαίνει αυτό για εσάς; Θα παρατηρήσετε πως ο χρόνος μια εγκατάστασης εφαρμογής επιμηκύνεται λίγο και μειώνεται ο χώρος που καταλαμβάνει. Όμως μακροπρόθεσμα η ενέργεια αυτή βελτιώνει τη συνολική απόδοση της συσκευής.

Εάν επιθυμείτε να αναγνώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το νέο σύστημα αρχείων, μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε: iOS 10.3 - Η αλλαγή του συστήματος αρχείων είναι κάτι πολύ σημαντικό 

Αυτά είναι λίγο πολύ τα χαρακτηριστικά που αξίζει να αναζητήσετε και να εντοπίσετε στο αναβαθμισμένο λειτουργικό iOS 10.3.1. Εάν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για κάποιο από τα παραπάνω, δεν έχετε παρά να μας ενημερώσετε στα σχόλια.

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status