Θα κυκλοφορήσει iMac για επαγγελματίες φέτος;

Θα κυκλοφορήσει iMac για επαγγελματίες φέτος;
ired.gr

Η Apple προσπαθεί να καθησυχάσει το κοινό των επαγγελματιών στους οποίους απευθύνεται με καινούργια προϊόντα της. Πιο συγκεκριμένα: ανακοίνωσε πως έχει άμεσο πλάνο να κυκλοφορήσει ένα Mac Pro ενώ έχει μελλοντικά σχέδια για να κυκλοφορήσει καθαρά επαγγελματικά μοντέλα iMac.

“Έχουμε μεγάλα σχέδια για τα iMac”, είπε ο Phil Schiller, ο SVP του Marketing της Apple σε συνέντευξή του. “Θα αρχίσουμε να κάνουμε προσαρμογές στα iMac έχοντας γνώμονα τους επαγγελματίες πελάτες μας”, συμπλήρωσε.

Η Apple δεν αναφέρει ακόμη κανένα από τα καινούργια αυτά χαρακτηριστικά, ένα όμως είναι το σίγουρο, πως δεν θα δούμε οθόνης αφής ακόμη. “Η οθόνη αφής δεν είναι καν στη λίστα με τα χαρακτηριστικά τα οποία ενδιαφέρουν έναν pro user”, εξήγησε ο Schiller στην συνέντευξή του στα BuzzFeed News.

“Οι pro users ενδιαφέρονται πιο πολύ σε πράγματα όπως είναι η απόδοση, ο αποθηκευτικός χώρος και οι περισσότερες δυνατότητες για upgrades”

Η τελευταία του δήλωση βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της Apple να προσθέσει Touch Bar στα τελευταία μοντέλα των MacBook Pro. Οι επαγγελματίες κάνουν παράπονα για μικρή ζωή της μπαταρίας και χαμηλή ποιότητα απόδοσης. Ενώ ο Schiller δήλωσε ξεκάθαρα την άποψη του για την μεγαλύτερη απόδοση, αποθηκευτικό χώρο και παραπάνω δυνατότητες για τα νέα iMac, αυτά φαίνεται να είναι κάποια χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να προστεθούν και στα MacBook Pro.

Η Apple δεν αναφέρει ξεκάθαρα πότε θα κυκλοφορήσουν τα νέα Pro μoντέλα iMac, αλλά ιστορικά και μόνο, η εταιρεία μας έχει συνηθίσει να ανανεώνει τα μοντέλα των υπολογιστών της προς το τέλος της χρονιάς.

Επίσης η Apple δήλωσε στο Daring Fireball πως το iMac είναι το πιο δημοφιλέστερο προϊόν που προτιμάει το επαγγελματικό κοινό της, κάτι που το τοποθετεί πολύ πιο μπροστά από τα Mac Pro και MacBook Pro notebooks.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy S8 - Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ασφαλείας του είναι για τα πανηγύρια;

Από Emma