Αναίμακτη μετάβαση από iPhone σε Galaxy S8

Αναίμακτη μετάβαση από iPhone σε Galaxy S8
ired.gr

Εάν το επερχόμενο Galaxy S8 σας πήρε τα μυαλά και επιθυμείτε να εγκαταλείψετε την ασφάλεια του λειτουργικού iOS και της συσκευής iPhone, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί τα δεδομένα σας.

Η εταιρεία Samsung από πλευράς μπαταρίας, έχει ένα αρνητικό συμβάν στο ιστορικό της, την εκρηκτική έκδοση Galaxy Note 7. O ταραγμένος γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει το επόμενο flagship, το Galaxy S8, τις επόμενες ημέρες. Εάν έχετε πάρει την μεγάλη απόφαση να μεταβείτε στο λειτουργικό Android και συγκεκριμένα στις νέες συσκευές, μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας, τις επαφές, τα ημερολόγιά σας, τα έγγραφα, φωτογραφίες, video, τη μουσική σας κι ό,τι άλλο θεωρείτε απαραίτητο. Εμείς θα σας βοηθήσουμε να “τακτοποιήσετε τη βαλίτσα σας”.

Πριν ξεκινήσετε, προτείνουμε να κάνετε μία εγγραφή σε λογαριασμό της Google, εάν δεν ανήκετε στους χρήστες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Gmail. Ο λογαριασμός αυτός θα σας βοηθήσει να συγχρονίσετε τη νέα σας συσκευή. Εάν δεν έχετε και δεν γνωρίζετε πως να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό Gmail, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

Διαβάστε: Δημιουργία Email σε Gmail, Hotmail, Yahoo 

Μail, Επαφές και Ημερολόγια

switch 01

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη λογαριασμό Gmail με τον οποίο συγχρονίζετε επαφές, ημερολόγια και μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τότε είστε έτοιμοι. Εισάγετε τον λογαριασμό που χρησιμοποιείτε στο λειτουργικό iOS, στη νέα σας συσκευή Galaxy S8. Βεβαιωθείτε πως στη συσκευή σας iPhone, είναι ενεργοποιημένος ο συγχρονισμός για τα Mail, τις επαφές και τα ημερολόγιά σας. Για να κάνετε την επαλήθευση, ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Μail > Λογαριασμοί, αγγίξτε τον λογαριασμό σας Gmail και στη συνέχεια ενεργοποιήστε - εάν δεν είναι ήδη - τις εναλλαγές Mail, Επαφές, Ημερολόγια κι αν χρειάζεται και τις Σημειώσεις.

Στην περίπτωση που ο συγχρονισμός έως τώρα στη συσκευή σας iPhone γινόταν μέσω της υπηρεσίας iCloud, μπορείτε και πάλι να κάνετε τη μεταφορά, χρησιμοποιώντας τη βοήθεια εφαρμογών. Προτείνουμε στον νέο σας Galaxy S8, να κάνετε λήψη και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή SmoothSync for Cloud Calendar για τις εγγραφές των ημερολογίων σας και SmoothSync for Cloud Contacts για τις επαφές σας.

Οι δύο εφαρμογές έχουν την ικανότητα να προσθέσουν στην νέα σας συσκευή τον λογαριασμό σας iCloud, επιτρέποντάς σας να τον διατηρήσετε ενεργό για να τον χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας Mac ή το iPad σας και να συγχρονίζετε τα δεδομένα σας.

Μηνύματα κειμένου

Αν είναι αναγκαίο να μεταφέρετε τα μηνύματα κειμένου, δώστε μια ευκαιρία στη δωρεάν εφαρμογή iSMSdroid. Παρότι δεν την έχουμε χρησιμοποιήσει φαίνεται να έχει πολύ καλές κριτικές στο ηλεκτρονικό κατάστημα Play Store, και έχει προσφάτως ενημερωθεί. Θα πρέπει να συλλάβετε ένα εφεδρικό αντίγραφο της συσκευής σας iPhone χωρίς κρυπτογράφηση μέσω της εφαρμογής iTunes, να εντοπίσετε και να αντιγράψετε το αρχείο βάσης SMS και στη συνέχεια να το εισάγετε στο νέο σας Galaxy S8. Yπάρχει αναλυτικός οδηγός από τον Developer (https://isms2droid.com/)

Μουσική

switch 02

Το Apple Music είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιούν αρκετοί χρήστες iOS συσκευών για να κάνουν λήψη των αγαπημένων του άλμπουμ. Φυσικά υπάρχουν κι άλλες streaming υπηρεσίες όπως Spotify, Pandora κ.λ.π. Εάν ανήκετε σε αυτούς τους χρήστες, τότε δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μόλις κατεβάσετε τις αντίστοιχες εφαρμογές (ναι, υπάρχει έκδοση Apple Music και στο λειτουργικό Android) συνδεθείτε κάνοντας χρήση των στοιχείων του λογαριασμού σας και μέσα σε λίγα λεπτά οι λίστες αναπαραγωγής και οι προτιμήσεις σας θα είναι όλες εκεί, έτοιμες για να τις αναπαράγετε. Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία Apple music, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Διαβάστε: iOS 10 - Γνωριστείτε με τη νέα εφαρμογή Μουσικής + Apple Music 

Αν όμως έχετε συσσωρευμένη τη μουσική σας συλλογή στην εφαρμογή iTunes που είναι λίγο οξύμωρο να την εγκαταλείψετε για υπηρεσίες streaming μουσικής, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε εφαρμογές όπως Google Play για Chrome ή να κατεβάσετε την εφαρμογή διαχείρισης μουσικής της Google. Η εταιρεία θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε στο cloud έως και 50.000 κομμάτια εντελώς δωρεάν, στα οποία έχετε τη δυνατότητα streaming εκτέλεσης, από τη νέα σας συσκευή Galaxy S8.

Φωτογραφίες και video

switch 03

Ο ευκολότερος τρόπος για να πάρετε φωτογραφίες και video από το παλιό σας πλέον iPhone και να τις μεταφέρετε στη νέα σας συσκευή, είναι η εφαρμογή Google Photos. Μέσα από τη συσκευή σας ανεβάστε τα δεδομένα σας. Ο διαθέσιμος χώρος είναι απεριόριστος. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως Google Drive, προκειμένου να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Τα βήματα είναι απλά: Ανοίξτε την εφαρμογή Google Drive και στη συνέχεια Ρυθμίσεις > Αντίγραφα ασφαλείας. τέλος, αρκεί να συνδεθείτε στην εφαρμογή Google Photos και να τις δείτε online ή να τις κατεβάσετε στη συσκευή σας. Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και με άλλες cross-platform υπηρεσίες όπως το Dropbox ή τη δημοφιλή υπηρεσία Flickr.

Εάν η βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud, είναι μεγάλη μπορείτε να την προβάλλετε από τον υπολογιστή σας Mac ή μέσω εφαρμογής περιήγησης, με την σύνδεση στη διεύθυνση icloud.com.

Για όλους εσάς που θα αποφασίσετε να εγκαταλείψετε τον λειτουργικό iOS, οι παραπάνω οδηγίες θα σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Αν κάτι από τα παραπάνω είναι δυσνόητο ή χρήζει περισσότερης ανάλυσης, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN