Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung Galaxy S8 - Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ασφαλείας του είναι για τα πανηγύρια;

Samsung Galaxy S8 - Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ασφαλείας του είναι για τα πανηγύρια;
ired.gr

Πίσω στο 2011, όταν η Google παρουσίασε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας με την ονομασία «Face Unlock» (ξεκλείδωμα με αναγνώριση προσώπου), ήταν πανεύκολο να το ξεγελάσεις με μια απλή φωτογραφία. Σχεδόν έξι χρόνια μετά και πολλές αναβαθμίσεις του Android έκτοτε, φαίνεται πως η Samsung ανακαλύπτει και πάλι τον τροχό, μόνο που ο τροχός είναι ... τετράγωνος!

Στα αποκαλυπτήρια της νέας ναυαρχίδας της την προηγούμενη εβδομάδα - του Galaxy S8 - είδαμε ότι επιβεβαιώθηκαν οι περισσότερες από τις φήμες και διαρροές που υπήρχαν για το περίφημο smartphone. Και μέσα σε όλες αυτές, ήταν και οι λεπτομέρειες για τα συστήματα ασφαλείας του νέου κινητού της εταιρίας, που είχαν να κάνουν με την είσοδο στη συσκευή, το σύστημα πληρωμών, τον έλεγχο ταυτότητας του κατόχου και όλα αυτά τα γνωστά.

Ένα βίντεο όμως που κυκλοφόρησε σχεδόν αμέσως μετά στο YouTube, δείχνει ότι, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά ασφαλείας για το ξεκλείδωμα της συσκευής, μπάζει από παντού, τόσο, που πήγε άπατο.

Το χαρακτηριστικό αναγνώρισης ίριδας-προσώπου είναι τόσο της πλάκας, που μπορεί να ξεγελαστεί με μια φωτογραφία του κατόχου της συσκευής. Μπορεί να μην πετύχει με την πρώτη, αλλά πιάνει με τη δεύτερη-τρίτη προσπάθεια.

Ο οποιοσδήποτε επίδοξος κάτοχος του νέου smartphone της Samsung, θα κάνει καλά να κάνει μια δοκιμή πρώτα με μια φωτογραφία του και, αν δει ότι ξεκλειδώνει, να μην ενεργοποιήσει καθόλου το εν λόγω χαρακτηριστικό. Αλλιώς, ο οποιοσδήποτε με μια φωτογραφία σας στην κατοχή του, θα μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή.

Ίσως η Samsung να παρουσιάσει ενημερώσεις λογισμικού που να διορθώνουν το πρόβλημα στο μέλλον (θέλουμε να το ελπίζουμε), αλλά όπως ξέρουμε, αυτά τα πράγματα αργούν (ειδικά στο Android), οπότε καλό είναι να μην ενεργοποιήσετε την επιλογή αυτή.

Για την ώρα πάντως η Samsung είναι πλήρως ενήμερη για το πρόβλημα. Το παραδέχθηκε στο Mashable καθώς εξηγούσε τη δυνατότητα χρήσης του «Face Unlock» σε συνδυασμό με το Samsung Pay.

Η Apple επίσης ετοιμάζεται να φέρει αυτό το χαρακτηριστικό στο νέο iPhone 8, αλλά η μπροστινή κάμερα που θα χρησιμοποιείται γι’ αυτό, θα έχει δυνατότητα μέτρησης βάθους χώρου μέσω 3D αισθητήρα ενσωματωμένου σε αυτήν, ακριβώς για να μην ξεγελιέται από φωτογραφίες.

Αχ βρε Samsung, πόσες φορές από τη βιασύνη σου να βάλεις γκολ στην Apple θα βάλεις αυτογκόλ;

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Δείτε ακόμη: Samsung Galaxy S8 - 3 κύρια σημεία που απογοήτευσε

από Elichord

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status