Jony Ive: Το μέλλον είναι ασύρματο. Θα εκπλαγείτε με αυτά που θα δείτε φέτος!

Jony Ive: Το μέλλον είναι ασύρματο. Θα εκπλαγείτε με αυτά που θα δείτε φέτος!
ired.gr

Ο Sir Jony Ive, μαζί με τον Steve Jobs, ήταν οι κινητήριες δυνάμεις της Apple στα πέτρινα χρόνια των 90’s. Ίσως πρόκειται για τον μοναδικό σχεδιαστή που κατάλαβε το όραμα του Steve και προσπάθησε να δώσει “ψυχή” στα προϊόντα που σχεδίαζε, με απόλυτη τελικά επιτυχία, εμπορική, αλλά και από αισθητικής άποψης.

Ο Jony σπάνια δίνει συνεντεύξεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχει φροντίσει όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσει ένα σχετικά χαμηλό προφίλ και να “μιλάει” μέσω της δουλειάς του. Η αλήθεια είναι πως ακόμα κοιτάζω τον πρώτο iMac και νιώθω παιδί...

Σε μία όμως σπάνια συνέντευξή του στο Forbes, έρχεται να ταράξει τα νερά, αλλά και να προκαλέσει εκατοντάδες συζητήσεις στα διεθνή fora.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, προετοιμάζοντάς μας για το “μέλλον”, μίλησε για κατάργηση των φυσικών - αναλογικών - κουμπιών στο επόμενο iPhone!

“Κάποιες εταιρείες έχουν αναλάβει την ηθική ευθύνη και ταυτόχρονα το ρίσκο να κάνουν τα απαραίτητα άλματα προς τα εμπρός, ωθώντας τους καταναλωτές προς τις νέες τεχνολογίες, ή προς τις νέες εκδόσεις των τεχνολογιών που ήδη γνωρίζουμε.”

“Νομίζω πως έχει έρθει η στιγμή για να προχωρήσουμε και στο ζήτημα των φυσικών, αναλογικών κουμπιών. Θα εκπλαγείτε”.

Αμέσως μετά, ο δημοσιογράφος του Forbes, Fred Tatle, ρώτησε τον Jony πώς θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο, αλλά και αν πρόκειται για κάτι που θα δούμε στο “επετειακό” iPhone.

O Jony απάντησε:

“Το επετειακό iPhone είναι ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται από την κοινότητα, όμως, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ ούτε εμμέσως να επιβεβαιώσω την ύπαρξή του.

Ως προς την ερώτησή σας, αφού πρώτα σας πω πως τα αναλογικά κουμπιά θα αποτελούν παρελθόν πολύ σύντομα, θα σας αναφέρω μερικά παραδείγματα. Η συσκευή θα μπορούσε να ανοίγει απλά, με το που την πιάνουμε στα χέρια μας. Η εμπειρία μας με τα AirPods μας έδειξε πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Και επειδή υποψιάζομαι πως θα με ρωτήσετε για τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης, ναι, σκοπεύουμε κάτι τέτοιο να γίνεται αποκλειστικά μέσω της Siri!”

Μας έκανε έντονη εντύπωση το γεγονός πως ο δημοσιογράφος του Forbes δεν επανήλθε με διευκρινιστική ερώτηση επ’ αυτών, αλλά ευτυχώς, ο Jony απάντησε στις καταιγιστικές ερωτήσεις της κοινότητας, μέσω twitter:

“Κανένα κουμπί, κοιτάμε μπροστά”!

“Η συσκευή μπορεί να διαβάζει τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο και αναλόγως του θορύβου που επικρατεί και της ηλικίας που έχει καταχωρήσει ο χρήστης στο Υγεία app, θα επιλέγεται αυτόματα η σωστή ένταση”

“Όχι, δεν θα πάρουμε ειδικά μέτρα μείωσης της έντασης για τα live της Rihanna. Πρέπει και οι ακροατές να αναλάβουν τις ευθύνες τους”

“Το ζήτημα του κλειδώματος της οθόνης είναι κάτι που μας απασχολεί, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στην πιο ενδεδειγμένη λύση. Ίσως, λέω ίσως, κάτι τέτοιο να συμβαίνει αυτόματα μετά από ένα ή δύο λεπτά. Δεν καταλαβαίνω γιατί να ταλαιπωρείται ο χρήστης με κουμπιά. Αυτά, ανήκουν στο παρελθόν”

“Προσανατολιζόμαστε επίσης προς την κατεύθυνση της κατάργησης του πλήκτρου “G” από τα πληκτρολόγια των υπολογιστών Mac. Δεν είναι τέλεια η αφαιρετική αισθητική;”

“Σε επερχόμενη αναβάθμιση θα ενεργοποιήσουμε το ραδιόφωνο που εμπεριέχεται στις συσκευές iPhone. Νομίζουμε πως τα AM είναι το μέλλον”

“Όχι, δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή να αφαιρέσω και το σασί του iPhone. Θα το ήθελα πολύ, αλλά ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για τη στήριξη του εσωτερικού. Δοκιμάζουμε λύσεις, βάζοντας καταναλωτές να δοκιμάζουν να κρατάνε πλακέτες, αντί κινητών τηλεφώνων. Το feedback που έχουμε είναι ενθουσιώδες, αλλά νομίζω πως ήδη αποκάλυψα πολλά”

Η ομάδα του ired blog σας εύχεται ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ και καλή Άνοιξη, με κέφι και χιούμορ!

από Kostthem