Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone 8 - Πού πρέπει να στοχεύσει ώστε να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό του;

iPhone 8 - Πού πρέπει να στοχεύσει ώστε να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό του;
ired.gr

Το Galaxy S8, θέτει αρκετά ψηλά τον πήχη των smartphones με την edge-less οθόνη, και τον πανίσχυρο επεξεργαστή του, όμως η Apple δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη και αποδέχεται την πρόκληση.

Η εταιρεία από το Cupertino φημολογείται πως εργάζεται πάνω στο δικό της smartphone με οθόνη από άκρη σε άκρη μία συσκευή που θα παίξει επετειακό ρόλο τη φετινή χρονιά. Η συσκευή λέγεται πως θα συμπεριλαμβάνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που είδαμε προχθές (όσοι είδαμε) στο Samsung Galaxy S8. Τι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει η Apple από αυτό;

Ας δούμε 4 χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να στοχεύσει η Apple ώστε το επερχόμενο iPhone να είναι ισάξιος αντίπαλος.

Διαβάστε επίσης: Facebook - Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από τα προβλήματα που δημιουργεί 

1. Μια πραγματική οθόνη χωρίς ακμές

Η όψη της νεο-ανακοινωθείσας συσκευής Samsung Galaxy S8, καλύπτεται από οθόνη σε ποσοστό 83%, ένα εντυπωσιακό νούμερο που η Apple πρέπει να ξεπεράσει. Η νέα συσκευή της Apple θα πρέπει να είναι από άκρη σε άκρη τόσο στα πλάγια όσο και στο πάνω και κάτω μέρος. Επιπλέον ακούγεται πως εφέτος η Apple θα συναρμολογήσει την πρώτη συσκευή με οθόνη OLED, αφήνοντας πίσω την παραδοσιακή LCD στο επερχόμενο iPhone 8.

iphone comp 01

Eάν ο ισχυρισμός είναι πραγματικός τότε η υλοποίηση θα πρέπει να γίνει από άλλη εταιρεία κι όχι από τη Samsung. Για ποιον λόγο να δημιουργήσει μία καλύτερης τεχνολογίας οθόνη για τον ανταγωνισμό;

2. Ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων

Ακόμη κι αν οι οθόνες είναι παρόμοιες, η Apple θα μπορούσε να κάνει ένα βήμα παραπάνω σχετικό με την οθόνη της νέας συσκευής. Την ενσωμάτωση σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ήδη η εταιρεία έχει στην κατοχή της δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το 2015, κάνοντας χρήση απεικόνισης με υπερήχους, ώστε να τοποθετηθεί ο συγκεκριμένος αισθητήρας κάτω από την οθόνη.

Η τεχνολογία 3D Touch, επιτρέπει στις νεότερες συσκευές iPhone, τη χρήση της συσκευής χωρίς φυσικά πλήκτρα. Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως στη νέα επετειακή συσκευή να απουσιάζει το πλήκτρο Αφετηρίας. Ήδη η συσκευή Samsung Galaxy S8, έχει απαλλαχθεί από το φυσικό πλήκτρο, τοποθετώντας των σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος της συσκευής, δίπλα στην κάμερα. Επιτρέψτε μας να πούμε πως είναι κάπως επικίνδυνο για την κάμερα.

3. Κάμερα με ανίχνευση βάθους πεδίου

Υπάρχουν κι άλλες μέθοδοι για να γίνει επαλήθευση του κατόχου της συσκευής. Όπως η ίδια η Samsung ανακοίνωσε, μπορεί να γίνει με τον έλεγχο σάρωσης της ίριδας ή την αναγνώριση προσώπου. Η ίδια η Samsung ανέφερε πως η τελευταία μέθοδος δεν είναι και τόσο ασφαλής.

Η Apple θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του αντιπάλου της προσαρμόζοντας μία κάμερα με ανίχνευση βάθους πεδίου, για το επερχόμενο iPhone. Η κάμερα τέτοιου τύπου, πέραν της χαρτογράφησης ενός προσώπου, είναι ικανή να καταγράψει και να χαρτογραφήσει και το περιβάλλον, προσθέτοντας δυνατότητας επαυξημένης πραγματικότητας.

Διαβάστε επίσης: iPhone - Πραγματοποιήστε κλήσεις έκτακτης ανάγκης από κλειδωμένη συσκευή 

4. Μεγαλύτερη μπαταρία

Εδώ έχουμε ένα βασανιστικό ιστορικό από την Apple που θα μπορούσε η φετινή χρονιά να αλλάξει, τα κακώς κείμενα. Η νέα συσκευή iPhone θα πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ξεπερνώντας τον αντίπαλο της. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες δοκιμές έως τώρα με την νέα συσκευή Galaxy S8, ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Πάντως οι δύο νέες συσκευές Samsung S8 / S8+ έχουν παρόμοιας χωρητικότητας μπαταρίες, με τους προκατόχους τους.

Ακόμη κι αν δεν καταφέρει να επιτύχει μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης από το S8, θα μπορούσε πάλι να πρωτοπορήσει, φέρνοντας έναν διαφορετικό τρόπο φόρτισης. Ανάμεσα στις φήμες, ένα άλλο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έρχεται στο νου μας, αυτό της δυνατότητας ασύρματης φόρτισης μικρής εμβέλειας. Το νέο χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζεται η συσκευή σε ειδικούς επιτραπέζιους σταθμούς φόρτισης, από υπολογιστές ή κάνοντας χρήση άλλων iOS συσκευών.

Αν αποτύχει σε όλα τα παραπάνω, προτείνουμε να επαναφέρει πίσω την υποδοχή ακουστικών, και να κοστολογήσει τη νέα της συσκευή σε τιμή χαμηλότερη από ό,τι θα πωλείται το S8.

Ποια είναι η δική σας άποψη;

από DINFUN

© ired electronics | Privacy Policy DMCA.com Protection Status