Facebook - Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από τα προβλήματα που δημιουργεί

Facebook - Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από τα προβλήματα που δημιουργεί
ired.gr

Εάν καλούμασταν να αναφέρουμε μία εφαρμογή του App Store, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση της συσκευής σας iPhone, με μια φωνή θα λέγαμε Facebook.

Όχι μόνο καταλαμβάνει μεγάλες ποσότητες αποθηκευτικού χώρου, αλλά ενέργειες οι οποίες γίνονται στο παρασκήνιο, φαίνεται να “ροκανίζουν” τη μπαταρία και να οδηγούν τη συσκευή σε καθυστερημένη απόκριση.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν σίγουρα μέλη της οικογένειάς σας και φίλοι σας με συσκευές iPhone. Μερικά από αυτά είναι, το πάγωμα της συσκευής και προειδοποιητικά μηνύματα για λειτουργία εκτός ορίων αποθηκευτικού χώρου ("out of storage”) σε συνδυασμό με την αποστράγγιση της μπαταρίας. Παντού λοιπόν φαίνεται ένας ένοχος, Facebook εφαρμογή.

Το βασικό πρόβλημα είναι πως η εφαρμογή αποθηκεύει διαρκώς πληροφορίες και αποθηκεύει δεδομένα, με αποτέλεσμα η εφαρμογή Facebook να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο και CPU στο παρασκήνιο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε την εφαρμογή Facebook καλύτερη, μπορούμε όμως να σας δώσουμε τις κατάλληλες οδηγίες, ώστε η συσκευή iPhone σας να μην είναι όμηρος, μιας και μόνο εφαρμογής.

Διαβάστε επίσης: iPhone - Τι ενέργειες πρέπει να κάνετε σε περίπτωση υπερθέρμανσης; 

Δείτε τι αποθηκευτικό χώρο καταλαμβάνει η εφαρμογή Facebook

Η πρώτη ενέργεια που σας συστήνουμε, είναι να ανακαλύψετε τον αποθηκευτικό χώρο που καταλαμβάνει η εφαρμογή Facebook στη συσκευή σας. Για να απελευθερώσετε μάλιστα αρκετά GIGABYTES, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

facebook 01

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στη συσκευή σας iPhone > Γενικά > Χώρος και χρήση iCloud > Διαχείριση χώρου αποθήκευσης > Facebook. Εάν η εφαρμογή καταλαμβάνει σημαντική ποσότητα χώρου αποθήκευσης, Διαγράψτε τη.

Χρησιμοποιήστε το κοινωνικό δίκτυο Facebook χωρίς την εφαρμογή του

Προτείνουμε μιας που διαγράψατε την εφαρμογή, να μην κάνετε το σφάλμα της εκ νέου λήψης της, αλλά να χρησιμοποιείτε τη διαδικτυακή έκδοση, Facebook. Κάνοντας χρήση της εφαρμογής περιήγησης Safari για πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο, αποκλείετε όλα τα παραπάνω προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή Facebook. Προσθέτοντας δε κι ένα σελιδοδείκτη στην οθόνη Αφετηρίας, δεν θα αισθανθείτε καν την έλλειψή της.

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari από την οθόνη Αφετηρίας και εισάγετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του κοινωνικού δικτύου, facebook.com για να συνδεθείτε.

Από τη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος της οθόνης αγγίξτε το εικονίδιο διαμοιρασμού και στη συνέχεια “Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας” (όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο).
Τέλος, αγγίξτε τη λέξη “Προσθήκη” στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης.

facebook 02

Πλέον η πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο είναι πολύ εύκολη μέσα από τη συσκευή σας iPhone, χωρίς να υπάρχουν “παιδικές ασθένειες” προκαλούμενες από την εφαρμογή. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως δεν θα είστε σε θέση να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, αλλά ειλικρινά θα έχετε επιπλέον χρόνο εάν χρησιμοποιείτε λιγότερο το κοινωνικό δίκτυο να προάγετε τη φυσική επικοινωνία με τους συνανθρώπους σας.

Εάν ανήκετε στη μερίδα χρηστών που πεισματικά αρνούνται να αποχωριστούν την εφαρμογή του Facebook, τότε υπάρχουν κάποιες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε κάπως την κατάσταση:

Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για την εφαρμογή Facebook

Η ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο και οι ρυθμίσεις υπηρεσιών τοποθεσίας, είναι ένα τεράστιο ζήτημα για την εφαρμογή Facebook. Η πρώτη ενέργεια στην οποία πρέπει να προχωρήσετε είναι να απενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά τις δύο αυτές περιοχές του λειτουργικού, ώστε να αφαιρείτε τη συνεχή πρόσβαση σε εφαρμογές που δεν είναι απαραίτητο. Θα εκπλαγείτε - πιστέψτε μας - από την μπαταρία που πρόκειται να εξοικονομήσετε.

Ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Υπηρεσίες Τοποθεσίας. Αναζητήστε κι εντοπίστε την εφαρμογή Facebook στη λίστα και επιλέξτε “Ποτέ”.

facebook 03

Απενεργοποιήστε την ανανέωση της εφαρμογής Facebook στο υπόβαθρο

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο. Βρείτε κι απενεργοποιήστε την εφαρμογή Facebook.

Διαβάστε επίσης: iPhone - Πραγματοποιήστε κλήσεις έκτακτης ανάγκης από κλειδωμένη συσκευή 

Διατηρήστε τον έλεγχο της εφαρμογής Facebook

Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε την ανάγκη να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Facebook αντί για την αντίστοιχη επιλογή Facebook του διαδικτύου, ελέγχετε τακτικά τον αποθηκευτικό σας χώρο και βεβαιωθείτε πως δεν καταλαμβάνεται άσκοπα από την εφαρμογή (η κατάληψη γίνεται με την πάροδο του χρόνου). Μπορείτε να επαναλαμβάνετε σε τακτά χρονικά εργασία την ενέργεια της διαγραφής κι εγκατάστασης, ώστε να ανακτάτε τον αποθηκευτικό σας χώρο.

Προσπαθήσαμε - δεν γνωρίζουμε αν τα καταφέραμε - να σας πείσουμε να απαλλαγείτε από την εφαρμογή Facebook ή τουλάχιστον να περιορίσετε τα προβλήματα που η ίδια η εφαρμογή δημιουργεί. Εάν κάτι από τα παραπάνω θα θέλατε να το αναλύσουμε περισσότερο, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN.