Instagram - Χρησιμοποιήστε αυτό το κόλπο για να μοιραστείτε Live Photos

Instagram - Χρησιμοποιήστε αυτό το κόλπο για να μοιραστείτε Live Photos
ired.gr

Μια πολύ όμορφη λειτουργία των iPhone 6s και 7, είναι οι Live Photos. Αυτές οι κινούμενες φωτογραφίες που θυμίζουν GIF, είναι ένας λόγος για να τραβάμε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες.

Κι ενώ τα άλλα κοινωνικά δίκτυα - όπως Facebook, Tumblr και Google Photos - υποστήριξαν σχεδόν άμεσα τη νέα αυτή δυνατότητα, το φωτό-κεντρικό Instagram δεν την έχει υποστηρίξει ακόμη, εδώ και πάνω από ένα χρόνο από την εμφάνισή της. Κι ενώ (πάλι) μας έχουν δοθεί διάφορα νέα χαρακτηριστικά - μερικά καλά όπως το τύπου Snapchat Stories, μερικά κακά όπως το photo albums - η υποστήριξη για το Live Photos εξακολουθεί να μην υπάρχει.

Υπάρχει όμως μια παρακαμπτήριος ώστε να στείλουμε τα Live Photos μας στο Instagram. Θα πρέπει απλά να τις μετατρέψουμε σε «Boomerangs» για να μπορούμε να τις μοιραστούμε. Μπορεί να μην έχουμε τη λειτουργικότητα των Live Photos ακριβώς, αλλά είναι ένας τρόπος για να μην πάνε χαμένες οι δημιουργίες μας και να ανέβουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο φωτογραφιών.

Συντόμευση μέσω του Stories

Ο τρόπος να ανεβάσετε Live Photos στο Instagram είναι μέσω των Stories. Είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. Ο πρώτος είναι ότι πρέπει να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε Boomerangs και ο δεύτερος είναι ότι η Live Photo πρέπει να έχει ληφθεί μέσα στο τελευταίο 24-ωρο.

  • Ανοίξτε λοιπόν την εφαρμογή Instagram και σύρετε δεξιά για να εμφανιστούν τα Stories.
  • Αφότου το κάνετε, μη μοιραστείτε τίποτε ακόμη. Σύρετε προς τα πάνω και θα μπορείτε να επιλέξετε φωτογραφίες του τελευταίου 24-ώρου από τη βιβλιοθήκη σας.
  • Επιλέξτε τη Live Photo που θέλετε.
  • Η μετατροπή σε Boomerang είναι εύκολη. Απλά πατήστε με ένα 3D Touch την οθόνη με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε για να τραβήξετε μια Live Photo.

02

  • Μόλις η Live Photo σας αρχίσει να κινείται, θα αποθηκευθεί αυτόματα ως Boomerang.
  • Κατόπιν, μπορείτε πια να τη μοιραστείτε στο Instagram μέσα στο Stories, να τη στείλετε σε αυτούς που σας ακολουθούν ή να την αποθηκεύσετε στη βιβλιοθήκη σας.
  • Μετά από αυτό μπορείτε να την μοιραστείτε στο Instagram όπως κάθε άλλη φωτογραφία ή Boomerang.

Γίνεται βίντεο;

Υπάρχουν οδηγοί που αναφέρουν ότι μπορείτε να μετατρέψετε σε βίντεο τις Live Photos σας για να τις στείλετε στο Instagram, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα εδώ: το Instagram δέχεται βίντεο που είναι μεγαλύτερα των 3 δευτερολέπτων. Μια Live Photo δημιουργείται από 1,5 δευτερόλεπτο πριν και 1,5 μετά την κυρίως λήψη μιας φωτό (άρα το σύνολο είναι 3), οπότε το συνολικό αρχείο βίντεο θα είναι στο όριο των 3 δευτερολέπτων και άρα δεν θα γίνεται δεκτό από το Instagram.

Γι’ αυτό, αν χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως οι Lively και LP Converter, θα δείτε ότι, ναι μεν μετατρέπουν τις Live Photos σε βίντεο, καμιά όμως δεν μπορεί να ανεβάσει αυτά τα βίντεο στο Instagram καθώς δε γίνονται δεκτά λόγω μεγέθους χρονικής διάρκειας.

Έτσι, ο μόνος τρόπος, για την ώρα, ώστε να ανεβάσετε τις Live Photos σας στο Instagram, είναι αυτός που περιγράψαμε πιο πάνω. Αν λοιπόν θέλετε να τις ανεβάσετε οπωσδήποτε στο Instagram, ακολουθήστε τις οδηγίες μας.

Δείτε ακόμη: 7 κόλπα που επιβάλλεται να γνωρίζετε στην εφαρμογή Instagram 

από Elichord