iPhone - Πραγματοποιήστε κλήσεις έκτακτης ανάγκης από κλειδωμένη συσκευή

iPhone - Πραγματοποιήστε κλήσεις έκτακτης ανάγκης από κλειδωμένη συσκευή
ired.gr

Είναι δυνατό να πραγματοποιήσετε μία τηλεφωνική κλήση από μία κλειδωμένη συσκευή iPhone, χωρίς τη χρήση συνθηματικού ή δακτυλικού αποτυπώματος.

Στην περίπτωση που βρεθείτε σε μία δύσκολη κατάσταση και το μόνο που έχει στη διάθεσή σας είναι μία κλειδωμένη συσκευή iPhone, είναι εφικτή η πραγματοποίηση κλήσης. Δεν μπορείτε φυσικά να καλέσετε έναν φίλο σας αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη στην οθόνη κλειδώματος, κάθε συσκευής iPhone. Πιέζοντας το πλήκτρο αφετηρίας, η οθόνη θα εμφανίσει το αριθμητικό πληκτρολόγιο, προκειμένου να εισάγετε συνθηματικό ασφαλείας. Μπορείτε να παρακάμψετε τη συγκεκριμένη οθόνη για να πραγματοποιήσετε μία κλήση έκτακτης ανάγκης ή για να προσπελάσετε τo Ιατρικό ID, του κατόχου της συσκευής. Προτείνουμε να αποθηκεύσετε στους σελιδοδείκτες τον οδηγό, καθώς ενδέχεται να σώσετε τη ζωή κάποιου χρήστη iPhone στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Προστατεύστε φωτογραφίες και προσωπικά δεδομένα από παραβίαση 

Κλήση έκτακτης ανάγκης από μία συσκευή iPhone

Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε δικό σας τηλέφωνο και υπάρχει iPhone σε κοντινή απόσταση του οποίου ο κάτοχος δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει, μπορείτε εσείς να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

  • Πιέστε το πλήκτρο αφετηρίας για να ενεργοποιήσετε την οθόνη και το πληκτρολόγιο εισαγωγής συνθηματικού.
  • Αγγίξτε στην κάτω αριστερή γωνία τη λέξη “Επείγον”.
  • Καλέστε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιοχής σας.

emergency 01

Σημείωση: Η συσκευή δεν θα σας επιτρέψει να καλέσετε ιδιωτικό αριθμό πέραν των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ανά χώρα. Για παράδειγμα 911, 999, 180 κ.λ.π.

Επίσης δεν θα είστε σε θέση να απαντήσετε σε εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, γι’ αυτό παραμείνετε σε επαφή με την οθόνη έκτακτης ανάγκης έως ότου εμφανιστεί κάποιος στην περιοχή σας.

Αποκτήστε πρόσβαση στo Ιατρικό ID χωρίς να ξεκλειδώσετε τη συσκευή

Εάν προσπαθείτε να βοηθήσετε κάποιον που χρειάζεται ιατρική φροντίδα και το άτομο δεν είναι σε θέση να ξεκλειδώσει τη συσκευή του, μπορείτε να εμφανίσετε τη σελίδα του Ιατρικού ID, και να λάβετε σημαντικές πληροφορίες, σχετικές με αλλεργίες, τα σκευάσματα που λαμβάνει, καθώς και επαφές για κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Σημείωση: Ο κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να έχει συμπληρωμένα τα δεδομένα στην προεγκατεστημένη εφαρμογής “Υγεία”, και να έχει επιτρέψει την πρόσβαση από την οθόνη κλειδώματος. Εάν δεν υπάρχει στην οθόνη σύνδεσμος για το Ιατρικό ID, τότε δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή χωρίς συνθηματικό.

  • Πιέστε το πλήκτρο Αφετηρίας της συσκευής iPhone για να εμφανίσετε το πληκτρολόγιο εισαγωγής συνθηματικού.
  • Αγγίξτε κάτω αριστερά το εικονικό πλήκτρο “Επείγον”.
  • Στη συνέχεια αγγίξτε τον σύνδεσμο Ιατρικό ID στην κάτω αριστερή γωνία.

emergency 02

Αν ο κάτοχος έχει συμπληρωμένη την Ιατρική ταυτότητα στην εφαρμογή “Υγεία”, θα πρέπει να αναφέρονται σημαντικές πληροφορίες σχετικές με φάρμακα, τυχόν αλλεργίες και επαφές για κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Κλήση αριθμού επαφής έκτακτης ανάγκης, από το Ιατρικό ID

Στην περίπτωση που βρεθείτε σε κατάσταση να χρειάζεται να προσφέρετε βοήθεια σε άτομο, που δεν είναι σε θέση να ξεκλειδώσει το συσκευή του, μπορείτε να καλέσετε μία ή περισσότερες προσωπικές επαφές έκτακτης ανάγκης οι οποίες αναφέρονται στην ιατρική ταυτότητα.

Να επαναλάβουμε πως ο κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να έχει συμπληρωμένη την ιατρική ταυτότητα στην εφαρμογή “Υγεία” και να είναι επιτρεπτή η θέαση από την οθόνη κλειδώματος. Αν δεν εμφανίζεται ο σύνδεσμος “Ιατρικό ID” στην οθόνη, τότε δεν θα έχετε πρόσβαση, χωρίς τη χρήση συνθηματικού πρόσβασης.

Διαβάστε επίσης: Apple Clips - Η εφαρμογή επεξεργασίας video με κοινωνικές προεκτάσεις 

  • Πιέστε το πλήκτρο Αφετηρίας για να εμφανιστεί το πληκτρολόγιο εισαγωγής συνθηματικού.
  • Αγγίξτε τη λέξη “Επείγον” στην κάτω αριστερή γωνία.
  • Πατήστε τον σύνδεσμο “Ιατρικό ID”.
  • Αγγίξτε το εικονίδιο κλήσης δίπλα στις εμφανιζόμενες επαφές, έκτακτης ανάγκης.

emergency 03

Μπορείτε να καλέσετε όλους τους αριθμούς που συμπεριλαμβάνονται στη σελίδα. Είναι κατά τη γνώμη μας η καλύτερη μέθοδος καθώς οι επαφές αυτές γνωρίζουν λογικά την κατάσταση υγείας του χρήστη.

Προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τη δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης, καθώς και την πρόσβαση στην Ιατρική ταυτότητα του χρήστη, εάν παραστεί ανάγκη και δεν γνωρίζετε το συνθηματικό της συσκευής του. Αν πιστεύετε πως κάποιο σημείο χρήζει διευκρίνισης, παρακαλούμε ενημερώστε μας στα σχόλια.

από DINFUN