Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα έκδοση του macOS Sierra 10.12.4.

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα έκδοση του macOS Sierra 10.12.4.
ired.gr

Μετά από μια σχετικά μακρά περίοδο δοκιμών και οκτώ beta εκδόσεων, η Apple διέθεσε στο ευρύ κοινό τη νέα έκδοση του macOS Sierra, 10.12.4. Πρόκειται για την τέταρτη major αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος που αρχικώς είχε κυκλοφορήσει στις 20 του Σεπτέμβρη, ενώ οι δοκιμές της συγκεκριμένης έκδοσης είχαν ξεκινήσει από τις 20 του Γενάρη.

01

Φυσικά, η αναβάθμιση είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες και μπορεί να εκτελεστεί από την καρτέλα “Ενημερώσεις” του Mac App Store.

Η νέα αυτή έκδοση φέρνει τη λειτουργία Night Shift στους υπολογιστές Mac, κάτι που πρωτο-συναντήσαμε στο iOS, στην έκδοση 9.3. Με τη λειτουργία αυτή εξασφαλίζουμε καλύτερο ύπνο, καθώς μειώνεται η έκθεσή μας στο μπλε φως και η οθόνη μας παίρνει θερμότερα, πιο ξεκούραστα - ειδικά για τις βραδινές ώρες - χρώματα.

02

Μετά την αναβάθμιση, για να ενεργοποιήσετε το Night Shift θα πρέπει να πλοηγηθείτε στις Προτιμήσεις Συστήματος > Οθόνες > (καρτέλα) Night Shift.

Εκτός της προσθήκης της λειτουργίας Night Shift, η νέα αυτή έκδοση περιέχει επιδιορθώσεις σφαλμάτων και δυσλειτουργιών καθώς και μικρο-προσθήκες που ελάχιστα αφορούν την πλειοψηφία των χρηστών.

03

Παράλληλα, η Apple διέθεσε ενημερώσεις και για τις εφαρμογές της σουίτας γραφείου της, iWork (Keynote, Pages, Numbers).

Επιπροσθέτως, αναβαθμίστηκε και η εφαρμογή iTunes στην έκδοση 12.6 με κύριο νέο χαρακτηριστικό τη δυνατότητα θέασης ενοικιασμένων ταινιών από οποιαδήποτε συσκευή μας.

04

Δυο λόγια

Μέσα σε λίγες ώρες η Apple διέθεσε αναβαθμίσεις για όλα τα λειτουργικά της συστήματα. Αν κρίνουμε από την (εξαιρετική έως τώρα) έκδοση του iOS, 10.3, αυτή τη φορά η δουλειά έγινε σωστά.

Το να ζητάμε από την Apple να καινοτομεί είναι σωστό, πρώτα όμως θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί η απροβλημάτιστη χρήση των υπαρχόντων συσκευών, με τις τρέχουσες εκδόσεις του λογισμικού.

από Kostthem