iOS 10.3 - Η επίσημη αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό

iOS 10.3 -  Η επίσημη αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για το ευρύ κοινό
ired.gr

Μετά από επτά δοκιμαστικές εκδόσεις η Apple κυκλοφόρησε το νέο λειτουργικό iOS 10.3, με σημαντικές προσθήκες και βελτιώσεις όπως την Εύρεση των AirPods και την εφαρμογή αρχιτεκτονικής αρχείων APFS. Επίσης υπάρχουν ενδιαφέρουσες βελτιώσεις για τους προγραμματιστές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple, App Store.

Συγκεκριμένα, η νέα αναβάθμιση προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης κι εύρεσης των ακουστικών, σε περίπτωση απώλειας και θέτει όρια στο πόσο συχνά μία εφαρμογή θα ζητά από τους χρήστες να υποβάλουν αξιολόγηση στο App Store.

Επιπλέον η ενημερωμένη έκδοση, μετατρέπει τη συσκευή από Apple’s HFS+, HFSX, στο λειτουργικό, σε σύστημα αρχείων Apple APFS. Το νέο σύστημα έχει αναπτυχθεί για μελλοντική μεταβίβαση σε incode 64-bit, ενέργεια η οποία θα επιτρέψει στο λειτουργικό σύστημα να παρακολουθεί περισσότερα από 9 τετράκις εκατομμύρια αρχεία, σε ένα χώρο αποθήκευσης, υποστήριξη Sparse αρχείων, η οποία με τη σειρά της εφαρμόζει πλήρη κρυπτογράφηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες: iOS 10.3 - Η αλλαγή του συστήματος αρχείων είναι κάτι πολύ σημαντικό 

Προτείνουμε να πραγματοποιήσετε ένα πλήρες κρυπτογραφημένο αντίγραφο ασφαλείας πριν την αναβάθμιση σε λειτουργικό iOS 10.3.

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει από τις beta εκδόσεις, ένα παράθυρο κειμένου θα εμφανίζεται σε εφαρμογές αναπτυγμένες σε 32-bit στο οποίο θα αναφέρεται η ελλιπής υποστήριξη και η απομάκρυνση των εφαρμογών αυτών από το App Store. Παρότι η εταιρεία δεν έχει καταστήσει σαφή την ακριβή ημερομηνία απομάκρυνσης, αυτή φαίνεται να ανακοινώνεται παράλληλα με το νέο λειτουργικό iOS 11, στο επερχόμενο WWDC 2017 τον Ιούνιο.

Κώδικας ο οποίος ανακαλύφθηκε στο λειτουργικό iOS 10.3, φωτογραφίζει εργαλεία που θα επιτρέπουν στους προγραμματιστές να τρέξουν τις εφαρμογές τους σε διαφορετικά framerates. Η αλλαγή αυτή υποδηλώνει πως η Apple θα μπορούσε να εισαγάγει νέες συσκευές με ρυθμούς ανανέωσης οθόνης μεγαλύτερης των 60Hz, ενδεχομένως ανοίγοντας το δρόμο σε περισσότερα περιφερειακά τύπου Apple Pencil.

Διαβάστε επίσης: iOS 10.3 - Διαχειριστείτε από iPhone ή iPad όλες τις iCloud συσκευές σας

Δεν γνωρίζουμε εάν ο κώδικας για διαφορετικά framerates, έχει διατηρηθεί και στην επίσημη έκδοση.

Μπορείτε να διαβάσετε όλα τα νέα χαρακτηριστικά:

iOS 10.3 beta - Τι νέα μας φέρνει η πρώτη δοκιμαστική έκδοση; (Video) 

Η ενημέρωση στη νέα αναβάθμιση μπορεί να γίνει ασύρματα, OTA ή με δυνατότητα ενημέρωσης λογισμικού μέσω της εφαρμογής iTunes. Όπως πάντα συστήνουμε να είστε υπομονετικοί και να μην ανήκετε στη μερίδα χρηστών που αναβαθμίζουν τις πρώτες ώρες.

από DINFUN