iPhone - Τυπώστε σε PDF μέσω 3D Touch

iPhone - Τυπώστε σε PDF μέσω 3D Touch
ired.gr

Μπορείτε να αποθηκεύσετε οτιδήποτε σχεδόν σε μορφή PDF μέσω ενός κόλπου που υπάρχει στο μενού Sharing (διαμοιρασμού) στο iOS. Στην ουσία, αυτό το κόλπο επιτρέπει την αντίστοιχη εντολή εκτύπωσης σε PDF για το iOS, την οποία γνωρίζουμε ότι υπάρχει στο macOS ή τα Windows, μόνο που εδώ έχουμε να κάνουμε με το iOS και με iPhone 6s ή 7 που υποστηρίζουν το 3D Touch.

Μπορούμε να εκτελέσουμε τη λειτουργία αυτή στο iOS από σχεδόν κάθε εφαρμογή του, εφόσον έχει τη δυνατότητα διαμοιρασμού, και μπορεί να εκτυπώσει μέσω αυτής (της δυνατότητας). Άρα, εφαρμογές όπως το Safari, το Pages, οι Σημειώσεις και πολλές άλλες ακόμη, μπορούν να το κάνουν. Για λόγους επίδειξης θα σας δείξουμε τη λειτουργία με το Safari, αλλά φυσικά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε με οποιαδήποτε εφαρμογή πληροί τις ανωτέρω προϋποθέσεις.

Πώς γίνεται

  • Ανοίξτε το Safari και πηγαίνετε σε όποια σελίδα θέλετε να σώσετε σαν PDF αρχείο.
  • Πατήστε το πλήκτρο διαμοιρασμού (τετράγωνο με ένα βέλος προς τα πάνω).

02

  • Πατήστε το εικονίδιο εκτύπωσης (κάτω σειρά με τα γκρι εικονίδια δίπλα στα «γυαλιά»)

03

  • Στην εικόνα επισκόπησης εκτύπωσης κάντε ένα δυνατό 3D Touch για να εμφανιστεί η κρυμμένη επιλογή αποθήκευσης σε αρχείο PDF.

04

  • Και πάλι πατήστε το πλήκτρο διαμοιρασμού στη νέα οθόνη που θα εμφανιστεί.

05

  • Επιλέξτε αποθήκευση ή διαμοιρασμό του αρχείου ως PDF - μπορείτε έτσι να το αποστείλετε ως PDF μέσω των Μηνυμάτων, email, AirDrop, αντιγραφή στο πρόχειρο (clipboard), αποθήκευση στο iCloud, στο DropBox, εισαγωγή στο iBooks ή ό,τι άλλες επιλογές θα δείτε διαθέσιμες.

06

  • Αυτή είναι η διαδικασία αποθήκευσης αρχείου σε PDF και ο τρόπος να το αποστείλετε όπου θέλετε. Μια καλή ιδέα είναι η αποθήκευσή του στο iCloud Drive, όπου θα είναι προσβάσιμο από κάθε άλλη συσκευή σας έχει πρόσβαση στο iCloud.

Η δυνατότητα να σώζουμε αρχεία σε μορφή PDF είναι πολύ δημοφιλής και άκρως συνηθισμένη στη χρήση της σε όλες τις πλατφόρμες, λόγω της συμβατότητας του εν λόγω φορμά σε οποιοδήποτε υπολογιστικό οικοσύστημα - φορητό ή μη - και είναι απορίας άξιον το γιατί η Apple έχει κρυμμένη μια τέτοια δυνατότητα, και μάλιστα συμβατή μόνο με τη λειτουργία 3D Touch όσων συσκευών την έχουν.

Το δυστύχημα είναι ότι η επιλογή υπάρχει ΜΟΝΟ σε συσκευές με νέα έκδοση του iOS (10 και άνω) και δυνατότητα 3D Touch, οπότε είναι πολύ περιορισμένη καθώς όλες οι υπόλοιπες συσκευές της Apple δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν.

Δείτε ακόμη: Είναι εφικτή η αποθήκευση αρχείου PDF από το διαδίκτυο στις iOS συσκευές και πώς;

από Elichord