iOS 10.3 - Διαχειριστείτε από iPhone ή iPad όλες τις iCloud συσκευές σας

iOS 10.3 - Διαχειριστείτε από iPhone ή iPad όλες τις iCloud συσκευές σας
ired.gr

Υπάρχει μέθοδος να για να δούμε ποιες συσκευές μας είναι συνδεδεμένες με έναν λογαριασμό iCloud;

Στην επερχόμενη έκδοση λειτουργικού iOS 10.3 θα είστε σε θέση να εντοπίσετε κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σας iCloud, μέσα από τις επιλογές ρυθμίσεων. Θα έχετε τη δυνατότητα να αφαιρέσετε παλαιότερες συσκευές τις οποίες δεν χρησιμοποιείτε πια (ή συσκευές που δεν υπάρχουν καν στην κατοχή σας). Επιβεβαιώστε επίσης αν οι συσκευές που πρέπει να είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό σας, όντως είναι.

Ελέγξτε εάν μία συσκευή είναι συνδεδεμένη: Από την οθόνη Αφετηρίας ακολουθήστε τη διαδρομή Ρυθμίσεις κι αγγίξτε το Apple ID σας στο επάνω μέρος. Όλες οι συσκευές οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό σας, θα εμφανιστούν στη σειρά, συμπεριλαμβανομένων Apple TV’s, υπολογιστών Mac / MacBooks. Στη λίστα ενδεχομένως να εντοπίσετε και συσκευές τις οποίες πλέον δεν τις έχετε υπό την κατοχή σας.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - 8 ενέργειες που θα βελτιώσουν απίστευτα τη μπαταρία

Ενεργοποιήστε / Απενεργοποιήστε / την υπηρεσία “Εύρεση iPhone” και Εφεδρικά Αντίγραφα: Είναι εύκολο από απόσταση να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία “Εύρεση iPhone” και τα “Εφεδρικά αντίγραφα μιας συσκευής. Να σημειώσετε πως για την ενεργοποίηση εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας, η συσκευή σας θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη και συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

manage 01

Αγγίξτε τις Ρυθμίσεις από την Αρχική οθόνη και στη συνέχεια το Apple ID σας στην κορυφή της σελίδας.
Μετακινηθείτε προς τα κάτω κι αγγίξτε μία από τις συσκευές (iPhone, iPad ή Apple Watch). Εισάγετε το συνθηματικό iCloud, απαντήστε στις ερωτήσεις ασφαλείας και στη συνέχεια αγγίξτε “Επαλήθευση”.
Στη νέα σελίδα μπορείτε να απενεργοποιήσετε την “Εύρεση iPhone” ή την αυτόματη λήψη εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας για τη συγκεκριμένη συσκευή.
Αγγίξτε την εναλλαγή για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Εισάγετε άλλη μία φορά το συνθηματικό σας, για να απενεργοποιηθεί.

Σημείωση: Εάν η συγκεκριμένη συσκευή είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, τότε θα εμφανιστεί ξανά στη λίστα.

Έλεγχος μοντέλου, σειριακού αριθμού, έκδοση λειτουργικού συστήματος και αριθμού IMEI: Ανοίξτε και πάλι τις ρυθμίσεις από την οθόνη Αφετηρίας της συσκευής σας. Αγγίξτε το Apple ID και τη συσκευή για την οποία επιθυμείτε να δείτε πληροφορίες. Εισάγετε το συνθηματικό σας και τις ερωτήσεις ασφαλείας, αν σας ζητηθούν. Όλες οι πληροφορίες θα εμφανιστούν κάτω ακριβώς από την επιλεγμένη συσκευή.

manage 02

Αφαιρέστε την πιστωτική σας κάρτα από τις μεθόδους πληρωμής: Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε τη μέθοδο πληρωμής αφαιρώντας την τωρινή πιστωτική σας κάρτα και αντικαθιστώντας τη με μία νέα, μπορείτε να το πράξετε εύκολα χάρη στη νέα ενότητα Χρήστη. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις από την οθόνη Αφετηρίας της συσκευής σας και αγγίξτε το Apple ID με την εικόνα του προφίλ σας, στην κορυφή της σελίδας. Η τρίτη στη σειρά επιλογή είναι “Πληρωμή και αποστολή”. Στο αναδυόμενο παράθυρο μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε είτε στις πληροφορίες της κάρτας (Αλλαγή ημερομηνίας λήξης), είτε να εισάγετε νέα πιστωτική / χρεωστική κάρτα.

Διαβάστε επίσης: Προστατεύστε φωτογραφίες και προσωπικά δεδομένα από παραβίαση 

Αφαίρεση συσκευής σας από τον λογαριασμό σας Apple ID: Από την αρχική οθόνη της συσκευή σας αναζητήστε το εικονίδιο των Ρυθμίσεων. Στη συνέχεια το Apple ID σας στην κορυφή της σελίδας και τη συσκευή (iPhone iPad ή Apple Watch) που επιθυμείτε να απομακρύνετε. Εισάγετε το συνθηματικό σας Apple ID και τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις ασφαλείας που θα σας τεθούν. Κάτω από τις πληροφορίες της συσκευής επιλέξτε “Αφαίρεση από τον λογαριασμό” κι επιβεβαιώστε την ενέργειά σας.

manage 3

Αναλύσαμε πλήρως την νέα ενότητα Χρήστη που θα συναντήσετε σε λίγες ημέρες (ελπίζουμε), στη νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, στην έκδοση iOS 10.3. Εάν παραμένουν απορίες ή επιθυμείτε περισσότερες διευκρινίσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα σχόλια.

από DINFUN