iOS 10 - Μοιραστείτε την τοποθεσία σας άμεσα από τα Μηνύματα

iOS 10 - Μοιραστείτε την τοποθεσία σας άμεσα από τα Μηνύματα
ired.gr

Αν έχετε προσπαθήσει να δώσετε οδηγίες σε κάποιον και δεν τα καταφέρνετε, ή δεν γνωρίζετε πού ακριβώς είστε, μπορείτε να καταλάβετε πόσο άβολο μπορεί να αποβεί κάτι τέτοιο. Ευτυχώς μπορείτε να αποφύγετε μια τέτοια ταλαιπωρία, χάρις σε μια εξαιρετική δυνατότητα «χτισμένη» μέσα στα Μηνύματα του iOS που σας επιτρέπει να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με άλλους. Μετά, ο αποδέκτης του μηνύματος, μπορεί να λάβει ακριβείς οδηγίες για το πώς θα έλθει εκεί που είστε.

Στείλτε τη θέση σας μέσα από τα Μηνύματα

Η λειτουργία αυτή υπάρχει σε κάθε iOS συσκευή, αλλά σε ένα iPhone - λόγω του ενσωματωμένου GPS - είναι ακριβέστερη, ενώ σε ένα iPad ή iPod Touch είναι κάπως πιο «στο περίπου» λόγω της χρήσης Wi-Fi για τον υπολογισμό των δεδομένων θέσεως.

  • Ανοίξτε τα Μηνύματα και πατήστε σε οποιαδήποτε ενεργή συζήτηση όπου θα θέλατε να δώσετε πληροφορίες για τη θέση σας.
  • Πατήστε στο πλήκτρο «Περισσότερα» (Details) πάνω δεξιά.

02

  • Σύρετε προς τα κάτω και κοιτάξτε στην «Τοποθεσία» (LOCATION) και επιλέξτε «Αποστολή της τοποθεσίας μου» (Send My Current Location).
  • Δώστε τη συγκατάθεσή σας στην εφαρμογή των Μηνυμάτων να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας σας.
  • Περιμένετε λίγο, καθώς η θέση σας εφαρμόζεται στο χάρτη και αποστέλλεται στον παραλήπτη σας.

03

(Στο παραπάνω παράδειγμα, ο χάρτης δεν έχει «φορτωθεί» εντελώς, αλλά όταν αποστείλετε την τοποθεσία σας, θα είναι πλήρης).

Ο παραλήπτης που πρέπει να έχει τα Μηνύματα και τουλάχιστον iOS 8, θα δει αμέσως ένα χάρτη με τη θέση σας, όπου μπορεί να πατήσει επάνω για περισσότερες οδηγίες ως προς το πώς θα φτάσει εκεί.

Αν πάλι ο παραλήπτης έχει παλαιότερη έκδοση του iOS ή Android συσκευή, θα λάβει ένα απλό σύνδεσμο για να ανοίξει την εφαρμογή των Χαρτών που έχει στη συσκευή του και να δει την τοποθεσία σας και να λάβει πάλι οδηγίες κατεύθυνσης.

Αυτή είναι μια λειτουργία που πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια σε περιπτώσεις που θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με κάποιον και δε μπορείτε να τον καθοδηγήσετε εύκολα.

Δείτε ακόμη: GPS: Οι καλύτερες εφαρμογές πλοήγησης 

από Elichord