Google Maps - Δείτε πόση ώρα έχετε σταθμεύσει σε παρκόμετρο

Google Maps - Δείτε πόση ώρα έχετε σταθμεύσει σε παρκόμετρο
ired.gr

Το Google Maps πρόσθεσε πρόσφατα μια πολύ χρήσιμη λειτουργία που δείχνει - κατ’ αρχήν - πού έχει σταθμεύσει ένας χρήστης το όχημά του.

Αυτό εμφανίζεται σαν μια νέα επιλογή στο μενού όταν πατάμε τη «μπλε τελεία» και βάλουμε το γράμμα «Ρ» στον χάρτη ώστε να βρούμε το δρόμο της επιστροφής στο όχημά μας σε ένα αχανές πάρκινγκ. Παρόλο που η λειτουργία αυτή υπάρχει από την έλευση του iOS 10 στους Χάρτες της Apple, η λειτουργικότητά της στο Google Maps είναι κάπως καλύτερη.

Για να τα πάρουμε από την αρχή, οι Χάρτες της Apple θα σημειώσουν την τοποθεσία που παρκάρατε με μια «πινέζα» όταν αποσυνδεθεί το iPhone σας από το CarPlay ή από το Bluetooth εξοπλισμένο στερεοφωνικό σύστημά σας (στο αυτοκίνητο), ΑΝ ΕΧΕΤΕ κάτι τέτοιο. Μπορείτε να επεξεργαστείτε την τοποθεσία στο χάρτη κι ακόμη να πάρετε και μια φωτογραφία, να προσθέσετε μια σημείωση μέσω της λειτουργίας αυτής στους Χάρτες της Apple.

Αν πάλι δεν έχετε CarPlay, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με την κλασική λειτουργία προσθήκης τοποθεσίας στους Χάρτες της Apple.

02

Η Google από την άλλη, είχε ήδη εισάγει τον δικό της πιο αυτόματο τρόπο να αποθηκεύει τη θέση στάθμευσης μέσω του ψηφιακού βοηθού Google Now, που λειτουργούσε μέσω των αισθητήρων της συσκευής μας και αποφάσιζε πότε έχουμε παρκάρει κάπου ώστε αυτόματα να σημειώσει την τοποθεσία στο Google Maps.

Μερικές φορές όμως η πληροφορία αυτή ήταν ανακριβής γιατί μπερδευόταν με την αποβίβασή μας από άλλο κινούμενο όχημα, όπως ένα λεωφορείο ή ταξί - σύμφωνα με τη Google.

Η νέα λειτουργία στο Google Maps απαιτεί τη χειροκίνητη προσθήκη του σημείου στάθμευσης και, αυτό, πέρα από το να αποφεύγονται οι λανθασμένες «μαντεψιές» του Google Now, επιτρέπει και την προσθήκη περισσότερων πληροφοριών.

03

Έτσι, μπορούμε πλέον να προσθέσουμε κι άλλες πληροφορίες για τη θέση - όπως τον όροφο ενός μεγάλου πάρκινγκ, π.χ. - πολλαπλές φωτογραφίες της θέσης στάθμευσης (και του πώς αφήσαμε το αυτοκίνητό μας) και άλλες πληροφορίες που μπορεί να αφορούν την ακριβή θέση μας σε ένα μεγάλο, αχανές πάρκινγκ.

Επιπρόσθετα, ο σέρβερ τοποθεσίας στάθμευσης της Google θα μας επιτρέψει να σημειώσουμε και πότε ακριβώς σταθμεύσαμε στο συγκεκριμένο τόπο, κάτι πολύ βολικό, αν είναι ένα μέρος όπου πληρώνουμε με την ώρα, όπως σε ένα παρκόμετρο. Ο εναπομένων χρόνος θα μας παρουσιάζεται από το Google Maps μέσω ειδοποίησης και θα μας ενημερώνει για το πότε πρέπει να επιστρέψουμε για να μην πληρώνουμε πρόστιμα.

05

Το συγκεκριμένο σημείο στάθμευσης παραμένει στο χάρτη μέχρι να το διαγράψουμε εμείς, ή να προσθέσουμε κάποιο νεότερο.

Η λειτουργία είναι πολύ βολική γιατί δεν εξαρτάται από ειδικές συσκευές που πρέπει να έχουμε - και συνήθως δεν έχουμε - (όπως το CarPlay), ούτε μαντεύει πια μέσω αισθητήρων και σίγουρα μας βοηθά σε ένα αχανές πάρκινγκ (π.χ. αεροδρόμιο) καθώς μας υπενθυμίζει, όχι μόνο την τοποθεσία, αλλά και το υπόλοιπο του χρόνου που έχουμε δικαίωμα να είμαστε σταθμευμένοι δωρεάν.

Δείτε ακόμη: iOS Google Maps - Πολλαπλές στάσεις κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού 

από Elichord