Οι κορυφαίες εφαρμογές της Google για το iOS

Οι κορυφαίες εφαρμογές της Google για το iOS
ired.gr

Οι λέξεις «Google» και «Android» είναι κάτι σαν ανάθεμα στο χώρο των οπαδών της Apple και του iOS (iPhone/iPad), αλλά και το αντίθετο ισχύει με τους οπαδούς της Google και του Android. Όπως και να ‘χει όμως, όποιας πλευράς κι αν είναι κανείς οπαδός, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Google έχει δημιουργήσει μια σουίτα εφαρμογών και για τις δύο πλατφόρμες - μια σουίτα που, εδώ που τα λέμε, είναι αχτύπητη, όποιο smartphone ή tablet και να έχουμε.

Όσον αφορά λοιπόν, το οικοσύστημα της Apple και το iOS (iPhone/iPad), εδώ είναι οι καλύτερες εφαρμογές της Google που καλό είναι να μη λείπουν από κανέναν, όσο οπαδός κι αν είναι των προϊόντων της Apple. Εδώ που τα λέμε, πέρα από τις προτιμήσεις σε συσκευές, όλοι μας θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν καλύτερα κι ευκολότερα και η Google φαίνεται να ξέρει καλά πού βαδίζει σε αυτό τον τομέα.

1. Google Chrome

02

Ο browser Chrome της Google δε νομίζω ότι θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Πιθανότατα ο νο. 1 browser στον κόσμο, ασχέτως πλατφόρμας δεν έχει κερδίσει άδικα τη φήμη του. Παρόλο που ο Safari του iOS είναι εξίσου καλός και πολύ πιο όμορφος σχεδιαστικά, είναι οι επεκτάσεις στον Chrome που του δίνουν μια άλλη λειτουργικότητα και τον κάνουν τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά του χώρου. Και με πλήρη συγχρονισμό, ασχέτως πλατφόρμας, απλά συνδέεστε με τον Google λογαριασμό σας και όλες σας οι ρυθμίσεις, σελιδοδείκτες, επεκτάσεις κλπ, παρουσιάζονται και στην φορητή έκδοσή του για iOS.

Δείτε ακόμη: Νέα λειτουργία offline ανάγνωσης του Chrome για iOS 

2. Gmail

03

Αν και το Mail της Apple είναι μια ισχυρή και καλή εφαρμογή, με «καθαρό» interface, μένει πίσω εν συγκρίσει με το Gmail σε λειτουργικότητα και δυνατότητες ενώ έχει και προβλήματα κατά καιρούς όσον αφορά την «push» λειτουργία του ειδικά με λογαριασμούς Gmail. Με πάνω από 900 εκατομμύρια χρήστες να έχουν λογαριασμό Google, το πιθανότερο είναι ότι σχεδόν όλοι όσοι ξέρετε, έχουν λογαριασμό Google και, όπως και να ‘χει, η αυθεντική εφαρμογή διαχείρισης email της Google κάνει τη δουλειά καλύτερα. Εννοείται βέβαια ότι υποστηρίζει πολλαπλούς λογαριασμούς email ώστε να σας έχει καλυμμένους αν έχετε και λογαριασμούς σε άλλες υπηρεσίες και γενικά η καταπληκτική αναζήτηση, οι άμεσες ειδοποιήσεις, η δημιουργία συζητήσεων και γενικά η λειτουργικότητά του θα σας καλύψουν με το παραπάνω.

3. Google Maps

04

Όταν η Apple αποφάσισε να βγάλει τη δική της εφαρμογή Χαρτών, οι ελλείψεις, οι ανακρίβειες, η έλλειψη λεπτομέρειας και ένα πλήθος άλλα προβλήματα οδήγησαν σε άφθονα ανέκδοτα. Από την άλλη, εκείνη την εποχή, το Google Maps ήταν ήδη μια ώριμη εφαρμογή και συνέχιζε (και συνεχίζει) να αυξάνεται και να προοδεύει, αφήνοντας τους Χάρτες της Apple «να τρώνε τη σκόνη» της. Για να καταλάβετε του λόγου το αληθές, δοκιμάστε να βρείτε το «ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ» ή την «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΑΔΕ» Ή το «ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΙΝΑ» και άλλα αντίστοιχα σημεία ενδιαφέροντος με το όνομά τους στις δύο εφαρμογές και θα καταλάβετε τι εννοώ εκ του αποτελέσματος. Στο Google Maps μάλιστα μπορείτε να κάνετε την αναζήτηση ομιλώντας κι όχι γράφοντας όπως στους Χάρτες της Apple που υποστηρίζουν μόνο πληκτρολόγιο κι όχι μικρόφωνο (σοβαρά Apple;). Και δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, οι Χάρτες της Apple έχουν την τάση να σε στέλνουν «για βρούβες» μερικές φορές, ενώ το Google Maps είναι αλάνθαστο.

Δείτε ακόμη: Google Maps: Διαθέσιμη πλέον και στην Ελλάδα η καθοδήγηση λωρίδων 

4. Google Photos

05

Και ερχόμαστε σε μια εφαρμογή καλλιτέχνημα με όλη τη σημασία της λέξεως. Εκεί που η Apple θέλει χρήματα για να μας δώσει χώρο στο iCloud για να αποθηκεύσουμε τις φωτογραφίες μας (σε περίπτωση που τα 5 δωρεάν GB δεν μας φτάνουν), η Google το κάνει δωρεάν ανεβάζοντας τις φωτογραφίες μας σε μεσαία ανάλυση (μέχρι 16 megapixel ανά φωτό) και τα βίντεό μας σε full HD 1080p. Αν θέλουμε πλήρη ανάλυση φωτογραφιών και βίντεο 4Κ, τότε πρέπει να πληρώσουμε, αλλά η δωρεάν, είναι μια δίκαιη προσφορά που καλύψει το 90% των χρηστών. Από εκεί κι έπειτα, παρέχει μια πλήρη σουίτα επεξεργασίας των φωτογραφιών και βίντεο για τις συνηθέστερες διορθώσεις που θέλουμε να κάνουμε, δημιουργεί αυτόματα κολάζ και μικρά βίντεο με μουσική υπόκρουση από τις φωτό μας, έχει μια πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης (Google έτσι;) που θα βρει όποια φωτογραφία αναζητούμε με βάση ό,τι κριτήριο θέλουμε, και κάνει τις φωτό μας προσβάσιμες σε οποιαδήποτε συσκευή και πλατφόρμα. Θέλετε κι άλλα;

5. Google Translate

06

Η εφαρμογή μετάφρασης της Google είναι σίγουρα πασίγνωστη πια και μπορεί να μεταφράσει κείμενο, ομιλία, εικόνες, ιστοσελίδες σε πάμπολλες γλώσσες. Η μετάφραση κειμένου υποστηρίζει 120 γλώσσες (από και προς) και η μετάφραση φωτό μέσω κάμερας υποστηρίζει 30 γλώσσες, ενώ η μετάφραση ομιλίας καλύπτει 32 γλώσσες! Αν λοιπόν είστε κάποιος που έχει ανάγκη μια γρήγορη μετάφραση ενός κειμένου, ή μιας φωτό ή ομιλίας (ας πούμε ειδικά αν είστε τουρίστας), τότε το Google Translate είναι απλά αναντικατάστατο.

6. Google Drive

07

Νομίζω πως ούτε το Google Drive έχει ανάγκη ιδιαίτερων συστάσεων. Με 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, σας δίνει τη δυνατότητα, να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας στο σύννεφο και να τα έχετε όπου κι αν βρίσκεστε με σύνδεση στο internet. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε τη σουίτα εφαρμογών γραφείου της Google, τότε το Google Drive είναι εκ των ουκ άνευ. Μαζί, σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε αρχεία με άλλους σε περίπτωση που χρειάζεστε να συνεργαστείτε κάνοντας τη ζωή και την εργασία σας ακόμη πιο εύκολη.

7. Google Motion Stills

08

Η λειτουργία Live Photos της Apple που εμφανίστηκε με το iPhone 6s, μπορεί να είναι όμορφη και καλή, αλλά μερικές φορές λειτουργεί σαν το «κακό σπυρί στον πισινό» μας και να δημιουργεί προβλήματα, αντί να λύνει. Κι εδώ η Google έρχεται με μια σωτήρια εφαρμογή, τη Google Motion Stills, που στην τελευταία της ενημέρωση πρόσθεσε τη δυνατότητα της επεξεργασίας των Live Photos της Apple. Αν λοιπόν μια Live Photo δεν σας βγήκε όπως θα έπρεπε, ή μια σκέτη φωτό δεν έχει τη σκηνή που θέλετε, αλλά την έχει η Live Photo, τότε απλά ανοίξτε το Motion Stills και θα έχετε τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τη Live Photo που σας ενδιαφέρει, να εξάγετε το καρέ που σας ενδιαφέρει σαν απλή φωτό, να εξάγετε ένα βίντεο ή ένα animated GIF, να την σταθεροποιήσετε αυτόματα με την καταπληκτική τεχνολογία της Google στον τομέα, και άλλα πολλά που μπορείτε να ψάξετε μόνοι σας. Μια εφαρμογή που πρέπει να έχετε.

Δείτε ακόμη: Google Photos: Όλες σας οι φωτογραφίες στον ιστό 

8. Google Calendar

09

Αν είστε τύπος που χρησιμοποιεί το Ημερολόγιο της Apple για τα ραντεβού σας και γενικά την οργάνωση της επαγγελματικής και προσωπικής σας ζωής, τότε πρέπει να δείτε (και να κατεβάσετε) το Google Calendar, για να δείτε πώς πρέπει να είναι και να δουλεύουν οι εφαρμογές ημερολογίων. Υπέροχη εικόνα και interface, υπενθυμίσεις, στόχοι, δημιουργία event ενσωμάτωση όλων των άλλων ημερολογίων σας σε ένα μέρος, περιλαμβάνοντας τις εφαρμογές της Apple αλλά και της Microsoft. Το απόλυτο ημερολόγιο.

9. Google Play Music

10

Αν δεν σας καλύπτει το iTunes Radio ή το Beats για να κάνετε streaming μουσικής, υπάρχει και το εξίσου καλό και δωρεάν Google Play Music, που δεν υπολείπεται σε τίποτε από τους αντιπάλους του. Ίσως αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

Δείτε ακόμη: 50.000 Τραγούδια Δωρεάν με το Google Play Music 

10. Google

11

Αφήσαμε για το τέλος την ίδια την εφαρμογή Google της Google που είναι το κέντρο ελέγχου όλων των άλλων μαζί με πληροφορίες καιρού, ειδήσεις, και μεγάλο μέρος της λειτουργικότητας του ψηφιακού βοηθού Google Now να έρχεται και στο iOS.
Είμαστε «κομπλέ» και σ’ ευχαριστούμε Google που κάνεις το iPhone (iPad) μας μια συσκευή που εργάζεται ακόμη καλύτερα χωρίς να εποφθαλμιούμε το Android.

από Elichord