Apple Clips - Η εφαρμογή επεξεργασίας video με κοινωνικές προεκτάσεις

Apple Clips - Η εφαρμογή επεξεργασίας video με κοινωνικές προεκτάσεις
ired.gr

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να σκεφθεί κάποιος κοιτάζοντας την εφαρμογή επεξεργασίας video Clips, που πρόσφατα ανακοίνωσε η Apple, είναι πως προσπαθεί να ανταγωνιστεί εφαρμογές όπως, Snapchat, Instagram ή Vine. Όμως η νέα εφαρμογή της Apple δεν έχει κάποια δική της πλατφόρμα. Είναι καθαρά ένα εργαλείο επεξεργασίας video.

Στην πραγματικότητα η εφαρμογή είναι πρώτα τηλέφωνο και στη συνέχεια μία κάθετου προσανατολισμού έκδοση της γνωστής εφαρμογής iMovie. H εφαρμογή είναι δωρεάν, αναμένεται τον Απρίλιο και θα υποστηρίζει συσκευές iPhone 5s ή νεότερες και από τις εκδόσεις iPad (iPad Air, iPad mini 2 ή νεότερες συσκευές). Ο συντάκτης της ιστοσελίδας c|net που ήρθε σε επαφή με την εφαρμογή, μας εξιστορεί τη δική του εμπειρία.

“Τη χρησιμοποίησα για να συλλάβω τον μπαρίστα στη δημιουργία ενός καταπληκτικού καφέ. Δυστυχώς δεν έχω το video διαθέσιμο ώστε να το μοιραστώ μαζί σας, αλλά μπορώ να σας μεταφέρω την εμπειρία μου”.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - 8 ενέργειες που θα βελτιώσουν απίστευτα τη μπαταρία 

clips 01

Τετράγωνη λογική

Η εφαρμογή Clips κάνει εγγραφή video σε τετράγωνη διάσταση, όπως οι εφαρμογές Instagram και Vine. Η εταιρεία έχει ως στόχο τη δυνατότητα επιλογής κάθετου ή οριζόντιου προσανατολισμού λήψης, ανάλογα με το πως ο χρήστης επιθυμεί να κρατά τη συσκευή του. Με τη διάταξη των κλιπς καθώς και με τα εργαλεία που προσφέρει η εφαρμογή, μπορείτε να ασχολείστε ατελείωτες ώρες. Τίτλοι και τίτλοι τέλους μπορούν να προστεθούν σε video, το ίδιο εύκολα όπως στην εφαρμογή iMovie. Αισθάνεται κανείς πως αρκετά χαρακτηριστικά όπως τα trailers ή οι ταινίες, έχουν υιοθετηθεί από παλαιότερες εφαρμογές.

Τα εργαλεία του είναι απλά στη χρήση: Κρατήστε πατημένο το κόκκινο εικονικό πλήκτρο εγγραφής για να συλλάβετε ένα βίντεο κλιπ ή προσθέστε τα στο έργο σας από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών της συσκευής σας. Έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε σε σειρά πολλαπλά βίντεο κλιπ, όπως ακριβώς πράττετε στην εφαρμογή iMovie. Υπό την έννοια αυτή τα εργαλεία που θα συναντήσετε, είναι πιο προηγμένα από τις εφαρμογές Snapchat ή Vine.

Υπάρχουν διαθέσιμα φίλτρα, τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε σε πραγματικό χρόνο τόσο για φωτογραφίες όσο και για video, από black-and-white σε Prisma-like όπως εφέ των comics.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε Emoji icons, αλλά όχι αυτοκόλλητα της εφαρμογής iMessage. Η εταιρεία όμως είναι διατεθειμένη να προσθέσει νέα εφέ και φίλτρα το επόμενο διάστημα. Θα συναντήσετε επίσης πολλών ειδών bubbles και άλλα εφέ τα οποία είναι αδύνατο να τα ανακαλύψετε σε ελάχιστο χρόνο.

Αυτόματη μετατροπή ήχου σε λεζάντες και soundtracks

Το χαρακτηριστικό που εντυπωσιάζει, είναι η ικανότητα της εφαρμογής να μετατρέπει ήχο σε λεζάντες, απευθείας στο video που δημιουργείτε, σε πραγματικό χρόνο. Εάν υπαγορεύσετε ένα κείμενο αργά για παράδειγμα “Είμαι για... καφέ με τους φίλους μου”. Το κείμενο θα εμφανιστεί σωστά. Μερικές λεζάντες εμφανίζονται με κύλιση στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ άλλες εμφανίζονται αναδυόμενες, λέξη προς λέξη ακόμη και με splash σε ολόκληρη την οθόνη. Τα video έχουν σχεδιαστεί να παρακολουθούνται με την ένταση κλειστή όπως τα video που αναρτώνται στο Facebook.

Στη συλλογή ήχου συμπεριλαμβάνονται δεκάδες μουσικές επενδύσεις, οι οποίες προσαρμόζονται αυτόματα στη διάρκεια της εκάστοτε δημιουργίας σας. Στις επιλογές κομματιών θα συναντήσετε καλλιτέχνες όπως ο Hans "Bwaaaarp" Zimmer.

clips 02

Δεν είναι κοινωνικό δίκτυο (ίσως να είναι, ελάχιστα όμως)

Η εφαρμογή Clips δεν σχεδιάστηκε για να αναπτύξει στη συνέχεια το δικό της κοινωνικό δίκτυο. Είναι ικανή να διαμοιράσει και να εξάγει τις δημιουργίες σας σε άλλες εφαρμογές όπως για παράδειγμα το Facebook, Vimeo, YouTube και Instagram, για αρχή. Σύμφωνα με την εταιρεία για να ανεβάσετε ένα video στην εφαρμογή Snapchat, θα χρειαστεί αρχικά να το αποθηκεύσετε στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών και στην συνέχεια να το ανεβάσετε μέσα από την εφαρμογή Snapchat.

Διαβάστε επίσης: iOS 10 - Απελευθερώστε χώρο στο iCloud διαγράφοντας περιττά αντίγραφα ασφαλείας 

Φαίνεται ως ένα - ενδυάμεσο - εργαλείο ώστε να δοκιμάσουν ο χρήστες, χωρίς όμως να εγκαταλείψουν τα σημαντικά εργαλεία της εφαρμογής iMovie του λειτουργικού iOS, που τόσο καιρό χρησιμοποιούσαν. Θα μπορούσαμε να την κατατάξουμε ως τη βοηθητική εφαρμογή της. Όταν ολοκληρώσετε την δημιουργία ενός video, η εφαρμογή έχει την ικανότητα να σαρώσει τις φωτογραφίες των αναγνωρισμένων προσώπων οι οποίες έχουν ετικέτα στην εφαρμογή Φωτογραφίες της Apple, και να διαμοιραστείτε τη στιγμή μαζί τους. Η ενέργεια αυτή γίνεται ύστερα από πρόταση της εφαρμογής, και η αποστολή γίνεται μέσω της εφαρμογής iMessage.

Με την εφαρμογή Clips είναι βέβαιο πως θα αισθανθείτε οικεία, καθώς συνδυάζει την επεξεργασία video με τον εύκολο διαμοιρασμό στα κοινωνικά δίκτυα. Μόνο για την προσθήκη τίτλων (λεζάντες) θα μπορούσατε να ασχολείστε επί ώρες. το μόνο αρνητικό που θα μπορούσαμε να προσάψουμε είναι τα τετράγωνα video. Περιμένουμε την επίσημη κυκλοφορία της ώστε με ασφάλεια να σας πούμε τη δική μας άποψη για την συγκεκριμένη εφαρμογή.

από DINFUN