3 κόλπα για να φορτίζει το iPhone σας ταχύτερα

3 κόλπα για να φορτίζει το iPhone σας ταχύτερα
ired.gr

Όσο κι αν θέλει η Apple να μας πείσει ότι το iPhone μπορεί να αντέξει πάρα πολλές ώρες χρήσης μεταξύ φορτίσεων, η πικρή αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι «power-users» βρίσκονται να ψάχνουν για φορτιστή κατά το βραδάκι. Κι έτσι καταλήγουμε στα διάφορα κόλπα που μας βοηθούν να εξοικονομούμε όσο γίνεται περισσότερο την ενέργεια της μπαταρίας μας.

Κι όσο κι αν προσπαθούμε, έρχεται αναπόφευκτα η στιγμή που τα ψέματα τελειώνουν και πρέπει πια να καταφύγουμε στον «μισητό» φορτιστή ή σε μια εξωτερική φορητή μπαταρία (όχι και πολύ καλύτερο). Άρα τι κάνουμε αν θέλουμε να φορτίσει το iPhone μας όσο το δυνατόν ταχύτερα; Υπάρχει τρόπος;

Θα σας πούμε τρία κόλπα που βοηθούν στο να έχετε την ταχύτερη, κατά το δυνατόν, φόρτιση.

1. Ενεργοποιήστε την Airplane Mode

02

Αν και το iPhone σας είναι συνδεδεμένο στο φορτιστή και φορτίζεται, διάφορες διεργασίες συνεχίζουν να λειτουργούν και έτσι να καταναλώνουν μπαταρία καθυστερώντας έτσι τη φόρτιση. Κι αυτό γιατί η συσκευή συνεχίζει να είναι συνδεδεμένη στο Internet, στο τηλεφωνικό δίκτυο, στο Bluetooth (αν το έχετε μόνιμα ανοιχτό) κλπ. Οι διάφορες διεργασίες επεξεργασίας δεδομένων από όλες αυτές και άλλες ακόμη υπηρεσίες συνεχίζονται ασταμάτητα ακόμη και κατά τη φόρτιση.

Γι’ αυτό, απενεργοποιήστε τις ενεργοποιώντας την Airplane Mode. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλες οι υπηρεσίες που προαναφέραμε, θα διακοπούν αυτόματα και θα πάψουν να επεξεργάζονται δεδομένα, καθυστερώντας έτσι τη φόρτιση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δε θα μπορείτε να δεχτείτε κλήσεις, μηνύματα κλπ, οπότε εσείς αποφασίζετε.

Για να το κάνετε:

  • Σύρετε από το κάτω μέρος της οθόνης για να εμφανίσετε το κέντρο ελέγχου.
  • Πατήστε το εικονίδιο με το «αεροπλανάκι».

2. Αλλάξτε φορτιστή

03

Σοβαρά χρησιμοποιείτε ακόμη τον φορτιστή που ήλθε μαζί με το iPhone σας; Δεν υπάρχει χειρότερος. Το ρεύμα που δίνει είναι οριακά αρκετό για να φορτίσει το iPhone σας και αυτός είναι και ο λόγος που η φόρτιση διαρκεί τόσο πολύ έτσι κι αλλιώς. Για παράδειγμα, αν έχετε και ένα iPad, χρησιμοποιήστε το φορτιστή του iPad σας ΚΑΙ για το iPhone και θα καταλάβετε τη διαφορά. Ο δεύτερος μπορεί να παρέχει 2.1 αμπέρ με συνολική ισχύ 12 watt.

Δε χρειάζεστε μαθήματα φυσικής εδώ για να καταλάβετε ότι όσο πιο ισχυρός ο φορτιστής, τόσο ταχύτερα θα φορτίσει το iPhone. Και μην ανησυχείτε για υπερτάσεις και ... ανατινάξεις ή άλλα φαιδρά, γιατί το iPhone έχει προστασία από υπερτάσεις και όσο ρεύμα κι αν του παρέχουμε, εκείνο θα χρησιμοποιήσει όσο χρειάζεται για τη φόρτισή του. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η συνολική ισχύς του φορτιστή που θα επιτρέψει αυτό το ρεύμα να «προσφερθεί» στη συσκευή ταχύτερα μειώνοντας τους χρόνους φόρτισης.

Απλά μπείτε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και πάρτε ένα καλό και ποιοτικό φορτιστή USB που να δίνει τουλάχιστον 2,5 αμπέρ και να έχει ισχύ γύρω στα 15 με 20 watt.

3. Σβήστε εντελώς το iPhone

04

Αν η ενεργοποίηση της Airplane Mode δε σας φαίνεται αρκετά δραστικό μέτρο, τότε απενεργοποιήστε το iPhone σας εντελώς. Αφού το συνδέσετε στο φορτιστή απενεργοποιήστε το με τη γνωστή διαδικασία (αν το κάνετε πριν το συνδέσετε, θα ξανανάψει μόλις το συνδέσετε).

Έτσι, όλες οι διεργασίες που δεν κλείνουν με την Airplane Mode, θα απενεργοποιηθούν με το σβήσιμο της συσκευής και, όχι μόνο θα φορτιστεί όσο ταχύτερα το επιτρέπει ο φορτιστής, αλλά θα παραμείνει και κρύο χωρίς να θερμαίνεται όπως γίνεται όταν το φορτίζουμε ενώ είναι αναμμένο, κάτι που είναι καλό και για την διατήρηση της μπαταρίας, και της συσκευής συνολικά, σε καλύτερη κατάσταση.

Δείτε ακόμη: iOS 10 - 8 ενέργειες που θα βελτιώσουν απίστευτα τη μπαταρία 

από Elichord