Θα έχουμε επαυξημένη πραγματικότητα στο επόμενο iPhone;

Θα έχουμε επαυξημένη πραγματικότητα στο επόμενο iPhone;
ired.gr

Μήπως τελικά όπου υπάρχει φωτιά, υπάρχει και καπνός; Τόσα και τόσα έχουμε ακούσει το τελευταίο χρονικό διάστημα για τον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας στις συσκευές της Apple. Οι φήμες φούντωσαν λόγω της δήλωσης του Tim Cook ή υπάρχει κάτι άλλο;

Με άρθρο που διαβάσαμε στο Bloomberg, η Apple έχει στα σχέδιά της να κατασκευάσει γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά αργούν ακόμη. Παρόλα αυτά, η καινούργια φήμη που αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο είναι το γεγονός πως η Apple σκοπεύει να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στο επόμενο κιόλας iPhone!

“Έχει εκατοντάδες μηχανικούς να δουλεύουν στο κομμάτι της επαυξημένης πραγματικότητας”, δηλώνει ο Gurman στη Bloomberg, συμπληρώνοντας “...και μεμονωμένα άτομα από την ομάδα HoloLens της Microsoft αλλά και του Oculus!”.

Ένα από τα χαρακτηριστικά λέγεται πως θα είναι η δυνατότητα να τραβήξουμε μια φωτογραφία και να μπορούμε να αλλάξουμε το βάθος της εικόνας, αλλά και συγκεκριμένα αντικείμενα στην εικόνα. Επίσης η προσθήκη έξτρα αντικειμένων και γραφιστικών σε πρόσωπα!

Αυτό σίγουρα ταιριάζει και με άλλες πηγές. Τον προηγούμενο μήνα, ένας αναλυτής της Apple προέβλεψε πως το επόμενο iPhone θα έχει “επαναστατική” κάμερα επαυξημένη πραγματικότητας με προτζέκτορα και δέκτη! Κάτι το οποίο θα προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες με το Kinect συμπεριλαμβανομένου και του 3D mapping/depth sensing.

Η επαυξημένη πραγματικότητα δεν είναι τόσο “φανταχτερή” όσο η εικονική αλλά σίγουρα είναι πιο πρακτική. Δεν προσθέτει μόνο ψυχαγωγικά κομμάτια στην πραγματικότητα, αλλά και πιο πρακτικά. Σκεφθείτε να οδηγείτε με χάρτες και να βλέπετε που πρέπει να στρίψετε μπροστά σας!

Διαβάστε επίσης: Γιατί η επιβολή επανεκκίνησης (Force restart ή hard reset) μπορεί να βλάψει την ορθή λειτουργία του iOS

Από Emma